Ντέιβις: «Ηγέτης ο Σπανούλης, μαχητής ο Μιλουτίνοφ»

Ντέιβις: «Ηγέτης ο Σπανούλης, μαχητής ο Μιλουτίνοφ»

Ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, για το δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ, αλλά και για τους Βασίλη Σπανούλη και Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Η Ζαλγκίρις έσπασε την έδρα του Ολυμπιακού και έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, με τον Μπράντον Ντέιβις να στέκεται στην πολύ καλή άμυνα που έπαιξε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πάνω στα «ερυθρόλευκα» ατού.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι παίκτες της λιθουανικής ομάδας έχτισαν αυτοπεποίθηση μέσα από την καλή τους άμυνα και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο δεύτερο παιχνίδι, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και οι παίκτες της Ζαλγκίρις θα πρέπει να παλέψουν πολύ για να κάνουν το 2-0.

Ο Αμερικανός φόργουρντ μίλησε επίσης για τους Βασίλη Σπανούλη και Νίκολα Μιλουτίνοφ, χαρακτηρίζοντας τον Ελληνα γκαρντ ως ηγέτη και τον Σέρβο σέντερ ως μαχητή!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

-Μπράντον, ίδιο ξεκίνημα και ίδιο φινάλε με το ματς της 30ης αγωνιστικής, πάλι εδώ στο ΣΕΦ. Πόσο σημαντικό είναι το break στον 1ο αγώνα; 

«Δεν θα το έλεγα ακόμη break. Τώρα πρέπει να μπούμε σε φάση αποθεραπείας και μετά να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε αυτή τη νίκη, αλλά μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι πάλι την Παρασκευή».

-Ποια θεωρείς εσύ πως ήταν τα «κλειδιά» αυτής της νίκης; 

«Απλά ότι παλέψαμε. Βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ, ήμασταν νωθροί στο ξεκίνημα, αλλά όσο εξελισσόταν το παιχνίδι, νομίζω πως χτίζαμε αυτοπεποίθηση μέσα από την καλή μας άμυνα».

-Και οι αριθμοί στα αμυντικά ριμπάουντ, το αποδεικνύουν. Με μόλις 4 έναντι 9 του Ολυμπιακού στην 1η περίοδο. Ήταν ο πιο αποφασιστικός στατιστικός τομέας τα ριμπάουντ; 

«Ξέραμε από πριν πώς θα μπορούσαμε να πάρουμε το πλεονέκτημα στα ριμπάουντ λόγω του πως κινείται ο Ολυμπιακός στις αλλαγές και όλα αυτά. Είχαμε δώσει έμφαση κατά την προετοιμασία στο πόσο σημαντικό θα ήταν να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Πώς θα αποκτούσαμε αγωνιστικό πλεονέκτημα αν το καταφέρναμε».

-Είχες τον ίδιο αριθμό ριμπάουντ (8) με τον αντίπαλό σου, Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ποιο ήταν το πλάνο ως προς το ματσάρισμά σας; 

«Είναι πολύ καλός παίκτης. Είναι μαχητής, με έφεση στα ριμπάουντ. Είχαμε συγκεντρωθεί στην αντιμετώπισή του, να είμαστε σίγουροι πως θα τον βγάζουμε εκτός θέσης. Στο τέλος, το πιο σημαντικό είναι να θέλουμε την μπάλα περισσότερο απ ότι αυτός και να σιγουρέψουμε πως θα τον σταματήσουμε».

-Έπαιξε ρόλο πως μετά τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά σας σε δίποντα και τρίποντα στο πρώτο μέρος, πετύχατε μεγάλα σουτ εν συνεχεία;

«Ναι! Σε ένα παιχνίδι, όπως αυτό, όταν δεν σταματάς ποτέ να παλεύεις, κάποια στιγμή τα σουτ δεν θα μπουν κι άλλοτε θα μπουν. Γι’ αυτό και θα πρέπει να δώσουμε εύσημα στην άμυνά μας και σε κάποια εξαιρετικά συστήματα στην επίθεση κυρίως».

-Νικήσατε, λοιπόν τον περυσινό φιναλίστ Ολυμπιακό, σε μια βραδιά που ο Σπανούλης πέτυχε 25 πόντους με 5 τρίποντα και 9 ασίστ. Τι θα έλεγες για τον ηγέτη του αντιπάλου σας;  

«Αδιαμφισβήτητα ο Σπανούλης ηγείται αυτής της ομάδας, έχει κατακτήσει τίτλους και προσωπικά βραβεία. Απαιτεί τεράστια προσπάθεια για εμάς να τον σταματήσουμε. Πέτυχε πολλά μεγάλα σουτ απέναντί μας και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε, αλλά στο σύνολο αμυντικά, θεωρώ  πως τον κάναμε να προσπαθήσει πολύ για να βγάλει αυτά που διαθέτει».

-Η ψυχολογία είναι πλέον με το μέρος σας ενόψει του δεύτερου αγώνα; 

«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους θεωρήσουμε δεδομένους. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι γιατί σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Εμείς θα πρέπει να μπούμε στο παρκέ σαν να ήταν η σειρά ακόμη στο 0-0. Κι εκείνοι Θα βγουν έξω πεισμωμένοι, άρα εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να παλέψουμε ακόμη πιο δυνατά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτούς».

-Πριν από περίπου μία εβδομάδα ανανέωσες το συμβόλαιό σου με τη Ζαλγκίρις μέχρι το 2020. Πόσο ώθηση σου έχει δώσει αυτή η εξέλιξη ως προς την εξαιρετική αγωνιστική εικόνα σου;

«Νομίζω πως ναι μου έχει δώσει μεγάλη ώθηση! Παίζω με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Νομίζω πως είναι μόλις η πρώτη χρονιά στην καριέρα μου που μπορώ να αφοσιωθώ στο τώρα και να μην σκέφτομαι τι θα συμβεί την επόμενη. Είναι μία βαθιά ανάσα φρέσκου αέρα και μπορώ να συγκεντρωθώ στη στιγμή. Να κάνω ό,τι μπορώ παιχνίδι με το παιχνίδι για να βοηθήσω την ομάδα να πετυχαίνει νίκες».

-Πως θα περιέγραφες τον προπονητή Σαρούνας Γιασικεβίτσιους;

«Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής! Περιμένει πολλά από εμάς και μας πιέζει να φτάσουμε στο επόμενο επίπεδο. Ιδανικά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να φαίνεται καλή και η δική του εικόνα!»

-Αλήθεια, τι σας είπε ο Σάρας πριν το τζάμπολ; 

«Μας είπε ότι θα ήταν ένα παιχνίδι του επιπέδου μας. Μας είχε προειδοποιήσει από πριν πως θα υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και πως στο τέλος όλα θα κρινόντουσαν από τη διάθεσή μας να παλέψουμε. Νομίζω πως τα πήγαμε καλά ως προς αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ