Παναθηναϊκός – Ζάλγκιρις 89-65: «Πράσινη» έκρηξη

Παναθηναϊκός – Ζάλγκιρις 89-65: «Πράσινη» έκρηξη

Ασύλληπτη εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό που από το 27-42 του ημιχρόνου συνέτριψε με ρεσιτάλ στην επανάληψη τη Ζάλγκιρις με σκορ 89-65.

Ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό ώστε να διαλύσει τη Ζάλγκιρις Κάουνας με σκορ 89-65 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι «πράσινοι» παρότι βρέθηκαν στο πρώτο μέρος στο -15, επέστρεψαν για τα καλά στο ματς τρέχοντας ένα επιμέρους 62-23 και ισοπέδωσαν τους Λιθουανούς στο δεύτερο μισό, έχοντας ως τεράστιο πρωταγωνιστή τον Πάρι Λι που έκανε ό,τι ήθελε επιθετικά, αλλά και την πολύ καλή συνολική άμυνα της ομάδας.

Ο Αμερικανός βραχύσωμος γκαρντ ολοκλήρωσε το ματς με ρεκόρ πόντων στη διοργάνωση αφού πέτυχε 24, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Ματέους Πονίτκα με 13 πόντους. Ο Μπέικον μέτρησε 13 και ο Παπαγιάννης 12. Από την άλλη πλευρά, μοναδικός «διψήφιος» ήταν ο Ρόλαντ Σμιτς με 11.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για τη Ζάλγκιρις που έφτασε αρκετά νωρίς στο +10 τρέχοντας ένα επιμέρους 14-4. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση με τους παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς να κάνουν ένα 9-0 και πλησιάζουν στον πόντο για το 14-13.

Παρόλα αυτά, οι Λιθουανοί βρήκαν εκ νέου τα πατήματά τους παίρνοντας για άλλη μια φορά διψήφια διαφορά με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου με το 29-19. Οι παίκτες του Κάζις Μακσβίτις κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, εξασφαλίζοντας δεύτερες ευκαιρίες και σκοράροντας κάτω από το καλάθι. Η Ζάλγκιρις έτσι έλεγχε απόλυτα το ματς, καταφέρνοντας να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +15, με τον πίνακα να γράφει το 42-27.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν απολαυστικός. Έχοντας ως μπροστάρη τον Πάρις Λι που σημείωσε 17 πόντους, οι «πράσινοι» σκόραραν συνολικά 37 πόντους σε δέκα λεπτά, καταφέρνοντας έτσι να φέρουν τούμπα το ματς. Απέναντι σε μια Ζάλγκιρις που δεν μπορούσε να σταματήσει την ορμή της ομάδας του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Η τελευταία περίοδος είχε ξανά την υπογραφή του «τριφυλλιού» που με επιμέρους 25-7 δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στους Λιθουανούς να τολμήσουν να κάνουν έστω και μια προσπάθεια για ανατροπή. Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε σωστά τα εναπομείναντα λεπτά και έτσι έφτασε στο τελικό 89-65 παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 27-42, 64-58, 89-65.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του ματς*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ