Πάρις Λι: Το βαρόμετρο στην «πράσινη» περιφέρεια

Πάρις Λι: Το βαρόμετρο στην «πράσινη» περιφέρεια

Ο Αμερικανός γκαρντ εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό!

Είναι πραγματικά, να απορεί κανείς με το φετινό μπασκετικό Παναθηναϊκό. Παίκτες απαθείς, χωρίς κίνητρο και όρεξη, φαινόταν, πως οι πράσινοι θα χάσουν εύκολα ένα ακόμα παιχνίδι, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με αντίπαλο την Ζαλγκίρις.

Κι όμως ο Παναθηναϊκός, ενώ βρισκόταν πίσω σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με αρκετές διψήφιες διαφορές (27-42 ημίχρονο), κατάφερε να νικήσει, με 89-65, με πρωτοστάτη της αντεπίθεσης για μια ακόμα φορά τον Πάρις Λι, ο οποίος σε 29’ συμμετοχής πέτυχε, 24 πόντους με 1/2 ελεύθερες βολές, 4/6 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 4 ασίστ για 2 λάθη και 3 κλεψίματα, όντας πολυεργαλείο για την ομάδα του.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Στο κατάμεστο ΣΕΦ και κόντρα στη Μακάμπι για την παραμονή στην κορυφή!

Οι πόντοι του αποτελούν και ρεκόρ καριέρας.

Όταν ο Λι ξεπερνάει τους 20 πόντους, το τριφύλλι κερδίζει

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Εχθές είχε 24 πόντους, η ομάδα του επιβλήθηκε και μάλιστα εύκολα. Η αρχή της ακολουθίας ξεκίνησε τη 12η αγωνιστική, όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο, αφού χρειάστηκε και το έξτρα πεντάλεπτο, με τον Λι να σημειώνει 22 πόντους. Τέλος συνέβη και στην 19η στροφή της Ευρωλίγκα, με αντίπαλο την Μακάμπι, όπου πέτυχε 21 πόντους. Κοινός παρανομαστής; Μα φυσικά το ΟΑΚΑ. Όλες οι εμφανίσεις του Λι, που υπάρχουν στη λίστα είναι εντός έδρας.

Στατιστικά του Λι στην Ευρωλίγκα φέτος

Φέτος στον Παναθηναϊκό, ο γκαρντ από το Ιλινόι , μετρά σε 21 παιχνίδια, 9.8 πόντους μ.ο, με 40.5%, στο δίποντο, 32.1% στο τρίποντο, 82% στις βολές, με 3.2 ασίστ, για 1.6 λάθη. Αυτό που παρατηρούμε είναι πως ο Αμερικανός γκαρντ, δεν δημιουργεί αρκετά, παρ ’όλο που είναι αρκετά καλός στο σκοράρισμα και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά και η σχέση ασίστ λαθών είναι πολύ κοντά.

Ο Λι στον Παναθηναϊκό, μπορεί να δώσει, κάποια πράγματα κυρίως αμυντικά, όπου είναι πολύ καλός και το απέδειξε και πέρυσι με τη φανέλα της Μονακό. Όμως δεν μπορεί να δημιουργήσει και αυτό είναι μεγάλο θέμα που θα πρέπει να δουν οι άνθρωποι του τριφυλλιού, καθώς τα βράδια που ο Λι δεν σκοράρει, χάνεται στη γενική μετριότατη εικόνα της ομάδας και δεν βοηθάει καθόλου.

Χρειάζεται συμπαραστάτη στα γκαρντ δεν μπορεί να παίζει μόνος του τη θέση, μαζί με τον Γουόλτερς. Αν ενισχυθούν οι πράσινοι σε αυτή τη θέση τότε, ο γκαρντ από το Σικάγο, μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ σημαντικό παίκτη για την ομάδα του.

Επιμέλεια: Φραγάκης Γεώργιος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ