Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και ο Κάνααν τον… απογειώνει (pic, vids)

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και ο Κάνααν τον… απογειώνει (pic, vids)

Πώς ο Αϊζέια Κάνααν θα... εκτοξεύσει τον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν, την ώρα που είναι ήδη κοινά αποδεκτό ότι οι ερυθρόλευκοι παίζουν το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να τρομάζει σε κάθε του παιχνίδι και να παίζει σύγχρονο και ολοκληρωτικό μπάσκετ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει δημιουργήσει ένα απίθανο σύνολο, που βρίσκεται στην κορυφή της Euroleague.

Η εικόνα των ερυθρόλευκων εντυπωσιάζει, μέσα στο παρκέ έχουν ξεκάθαρους ρόλους, έχουν υγιές κλίμα και ο Έλληνας τεχνικός έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει μεταγραφές που έχουν «κολλήσει» με το σύνολο και αποδίδουν…

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο Αϊζέια Κάνααν, ο οποίος παρότι δεν ξεκίνησε εντυπωσιακά, πλέον δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά, ειδικά στην επίθεση. Ο Αμερικανός γκαρντ χρειάστηκε ένα διάστημα προσαρμογής, όμως ήταν, είναι και θα είναι σημαντικός, κάτι που έδειξε και με το παραπάνω μέσα στην Πόλη.

Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε, ο Κάνααν βγήκε μπροστά και ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού, καθοδηγώντας στην επίθεση, ειδικά από τη στιγμή που ήταν εκτός αγώνα ο Κώστας Σλούκας, αλλά και ο Άλεκ Πίτερς. Ο γκαρντ των Πειραιωτών αγωνίστηκε συνολικά 21 λεπτά και πέτυχε 20 πόντους με 1/3 δίποντα και 6/9 τρίποντα.

Ήταν επιθετικά ο καλύτερος παίκτης των Πειραιωτών στην… παρέλαση στην Πόλη με 93-73, ενώ η ψυχολογία του είναι στα ύψη και η αγωνιστική του κατάσταση ανοδική. Ο καλός Κάνααν ανεβάζει ακόμη περισσότερο το επίπεδο του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, αφού μπορεί να «σκοτώσει» οποιονδήποτε αντίπαλο με το μακρινό του σουτ και το απέδειξε.

Επίσης, μπορεί να παίξει άμυνα και να πιέσει πολύ τα αντίπαλα γκαρντ παρότι υστερεί σε ύψος, ενώ το τελευταίο δίμηνο έχει μόνο θετικές παρουσίες. Το γεγονός ότι ανεβαίνει ο Αμερικανός την κατάλληλη στιγμή, ίσως είναι το «κλειδί» για να φτάσει ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος του δρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί κάπου εδώ, ότι ακόμη και η υπομονή που επέδειξε ο Μπαρτζώκας και η εμπιστοσύνη προς τον Κάνααν στο πρώτο μισό δικαιώνεται και αποδεικνύει ότι ο Έλληνας τεχνικός είναι ένας από τους κορυφαίους, αν όχι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη.

Τέλος, είναι σημαντικό πως ο Κάνααν έκανε την καλύτερη παραγωγικά εμφάνιση του στην Πόλη με τους 20 πόντους που πέτυχε, ενώ τη φετινή σεζόν στη Euroleague έχει 6,3 πόντους, ανά ματς, 1,1 ριμπάουντ και 0,9 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ