Το εργοστάσιο μπάσκετ του Μπαρτζώκα  παράγει «Μιχάλης Λούντζης οε, οε, οε…»

Το εργοστάσιο μπάσκετ του Μπαρτζώκα παράγει «Μιχάλης Λούντζης οε, οε, οε…»

Ο Μιχάλης Λούντζης δεν είναι ο MVP της βραδιάς- Είναι ο ίδιος ο… Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα.

Την αλήθεια της βραδιάς την είπε στο φινάλε ο Σάσα Βεζένκοφ: «Είμαι εξουθενωμένος αλλά δεν θέλω να μιλήσω για μένα. Θέλω να μιλήσω μόνο για τον Μιχάλη Λούντζη που σαν 12ος παίκτης απόψε μπήκε στα παπούτσια του καλύτερου πλει-μέικερ της Ευρωλίγκας» ανέφερε βγάζοντας το καπέλο σε δύο. Και στον Κώστα Σλούκα που αυτή την διαβολοβδομάδα έμεινε στα πιτς, και στον Λούντζη που έγινε το πρόσωπο στα «ελληνοτουρκικά». Ή μήπως ξεχάσατε τον Ιτούδη προχθές στην Πόλη να βράζει στο τάιμ άουτ με τους εκατομμυριούχους του ρόστερ της Φενέρ για χάρη του 24χρονου γκαρντ.

Σε τρία 24ωρα ο τελευταίος κρίκος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα χρειάστηκε να μείνει στο παρκέ 33΄-34΄ για να βγει ο λογαριασμός του rotation. Και όχι σε όποια και όποια ματς. Με τη Φενέρ στη Πόλη και με την back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές απόφε. Τι έκανε; Υποχρέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μην μπορεί να τον τραβήξει στον πάγκο, και το κοινό του ΣΕΦ να του φωνάξει από καρδιάς «Λούντζη ψυχάρα Ολυμπιακάρα» .

Δεν είναι οι 13 πόντοι, τα 7 ριμπάουντ, τα 2 κλεψίματα. Είναι εκείνη η αίσθηση πως κάθε φορά που έμπαινε ανάμεσα στη μπάλα και το καλάθι του Ολυμπιακού έμοιαζε έτοιμος να παίξει την άμυνα με αντίτιμο τη… ζωή του. Σαν Λαρεντζάκης, σαν Παπανικολάου, σαν Γουόκαπ. Σαν ένας ακόμη από την κόπια που παράγει το εργοστάσιο μπάσκετ του Γιώργου Μπαρτζώκα.

H Εφές σκοράρει φέτος 82.8 πόντους ανά ματς. Στο ΣΕΦ γέμισε με αίματα για να πετύχει 70 με 13/15 βολές! Ότι και να δοκίμασε ο Αταμάν κατέληγε στο ίδιο αδιέξοδο: Ένα δάσος από χέρια έτοιμα να πεθάνουν ίσα για να αγγίξουν τη μπάλα: 2 τάπες ο Μπλακ και ο 11ος Μπολομπόι, έξι κλεψίματα ο Λούντζης (2) και οι άλλοι και 10λάθη της Εφές όλα προερχόμενα από αυτή την αδιάκοπη ενέργεια στο πίσω μέρος του παρκέ από τον Ολυμπιακό που δεν είναι ότι δεν είχε μόνο τον Σλούκα αυτή την εβδομάδα, αλλά που έκανε… λογαριασμό και δίχως τον Πίτερς.

Στην Πόλη το κονσέρτο για πολυβόλα (17/29 τριπ). Στο ΣΕΦ –που η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα ούτε από βολές- η άμυνα. Στη σούμα; 80΄λεπτά όπου ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα απέναντι στις δύο ομαδάρες της Τουρκίας που δεν αποκλείεται στο φινάλε να είναι παρέα στο final four. Και το πιο απίθανο; Χθες οι ασίστ ήταν 24 σε ματς που η επίθεση έβγαλε 76. Αυτά βλέπουν οι GMs και οι προπονητές της Ευρωλίγκας και κάθε τρεις και λίγο μιλούν για την ομάδα υπόδειγμα της διοργάνωσης.

Οι νίκες έγιναν 16/23. Το όριο της πρόκρισης στους «8» είναι 18-19, ουσιαστικά όμως οι νταμπλούχοι καιρό τώρα ξέρουν καλά πως δεν παίζουν για τους «8» αλλά για το πλεονέκτημα της έδρας που θα τους δώσει το προβάδισμα για το Κάουνας. Τι θέλουν; Να νικήσουν την Τετάρτη στο Βερολίνο την Άλμπα. Σε αυτό το τουρνουά άλλος τρόπος δεν υπάρχει από το επόμενο παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να ρωτήσεις τον Λούντζη για αυτό. Το ξέρουν και οι security στο ΣΕΦ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ