Euroleague: «Αγκαλιάζει» την πρωτιά ο Ολυμπιακός με οδηγό τα ντέρμπι

Euroleague: «Αγκαλιάζει» την πρωτιά ο Ολυμπιακός με οδηγό τα ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός κάνει μια εξαιρετική σεζόν στην Euroleague. Με συνέπεια, σταθερότητα και παίρνοντας τα περισσότερα ντέρμπι με ομάδες τετράδας, βρίσκεται σε θέση οδηγού για να εξασφαλίσει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης.

Αν λένε πως η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε ο Ολυμπιακός μας είχε προειδοποιήσει από τον Οκτώβριο για τα όσα υπέροχα θα επακολουθούσαν μέσα στη σεζόν για την Euroleague. Με όπλο την ομοιογένεια και τους ξεκάθαρους ρόλους, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησαν με το πόδι στο γκάζι τη σεζόν την ώρα που οι αντίπαλοί τους ακόμα βρισκόντουσαν σε φάση μονταρίσματος.

Στις 7/10, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης ήρθε η πρώτη… προειδοποιητική βολή με ένα μεγάλο και σχετικά άνετο διπλό μέσα στη Βαρκελώνη κόντρα στην ακριβή και εξαιρετικά φιλόδοξη Μπαρτσελόνα (80-70). Και αν πολλοί το απέδωσαν σε τύχη ή σε αιφνιδιασμό των Καταλανών, ήρθε το νέο μεγάλο διπλό στην Ισπανία και τη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ στις 19/10 (89-87).

Διαβάστε επίσης: Μεγάλος Διαγωνισμός to10.gr – Δώρο 3 διπλά εισιτήρια για τον τελικό Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Κερασάκι στην τούρτα ήταν η τρίτη κατά σειρά επικράτηση σε ισπανικό έδαφος μόλις δύο μέρες μετά 21/10 επί της «σπιντάτης» Μπασκόνια με 97-92. Ένα υπέροχο 4/4 από τον Ολυμπιακό στον πρώτο μήνα της διοργάνωσης (μεσολάβησε και η εντός έδρας νίκη κόντρα στη Ζαλγκίρις), που ήρθε να… μουτζουρώσει ελαφρά η εντός έδρας ήττα από τη Μονακό στις 27/10 με 81-76.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός αρχικά παίζοντας φουλ επίθεση και στη συνέχει ενεργοποιώντας το αμυντικό του φίλτρο που όμοιό του δύσκολα συναντάς στην Ευρώπη, διέγραψε μια εξαιρετική πορεία. Σε κάθε ματς πέραν του εξαιρετικού Βεζένκοφ προέκυπτε και νέος πρωταγωνιστής.

Σταδιακά εντάχθηκαν στην ομάδα και τα νέα αποκτήματα, η second unit ανέβασε την απόδοση της και κάπως έτσι η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα εξελίχθηκε στην πιο σταθερή ομάδα της διοργάνωσης, με την καλύτερη επίθεση και μια από τις καλύτερες άμυνες.

Άδικα περίμεναν κάποιοι ειδικοί, μια παρατεταμένη… κοιλιά στην απόδοσή της, ακόμα και όταν έχασε για ορισμένα ματς τους Σλούκα και Βεζένκοφ.

Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο σήμερα. Η βαθμολογία μετά και την τεράστια νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ με 77-70, φέρνει τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση με ρεκόρ 19-8. Ακολουθούν κατά σειρά η Ρεάλ (18-8) που έχει ματς λιγότερο, η Μπαρτσελόνα (18-9), η Φενέρ (16-9) με δύο ματς λιγότερα, ενώ στην 5η θέση είναι η Μονακό (16-10) και αυτή με ματς λιγότερο.

Επί της ουσίας είναι οι ομάδες που θα δώσουν μάχη στις τελευταίες 7 αγωνιστικές για να βρεθούν στην τετράδα και όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Πέντε ομάδες που βρίσκονται μόλις σε τρεις νίκες διαφορά, με τον συσχετισμό να αναμένεται να αλλάξει ελαφρώς όταν ολοκληρωθούν και οι αναβληθέντες αγώνες λόγω του σεισμού στην Τουρκία.

Αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι πως ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει κάτι πολύ σπουδαίο. Με όλες τις ομάδες που αναφέραμε, έχει 2/2 νίκες, εκτός από την Μονακό που είναι από πέρσι η ομάδα που δεν ταιριάζει καθόλου στα χαρακτηριστικά των ερυθρόλευκων και τους δυσκολεύει πολύ.

Αυτό σημαίνει πως οι Πειραιώτες έχουν σχεδόν όλες τις ισοβαθμίες με τους άλλους διεκδικητές της τετράδας αλλά και της πρωτιάς εν προκειμένω. Με την έως τώρα εικόνα δίκαια θεωρούνται πλέον το φαβορί για την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της Euroleague. Στα 7 ματς που απομένουν, υπάρχουν δύσκολες έξοδοι (Παρτιζάν, Ερυθρός Αστέρας) και το εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά με 4 ματς στο ΣΕΦ όλα φαντάζουν ευνοϊκά.

Γενικά όλα είναι πιθανά σε μια διοργάνωση που κάλλιστα ο πρώτος χάνει από τον τελευταίο σε μια βραδιά, όπως έχουμε δει πολλάκις.

Μην ξεχνάμε όμως πως οι άλλοι διεκδικητές παίζουν και μεταξύ τους οπότε θα χαθεί έδαφος με πέντε ντέρμπι να τραβούν τα βλέμματα και την πρωταθλήτρια Εφές να αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο καθώς τρέχει και δεν φτάνει για να μπει στην 8άδα: Φενέρ – Μπαρτσελόνα 10/3, Εφές – Ρεαλ 14/3, Ρεάλ – Φενέρ 29/3, Φενέρ – Εφές 6/4, Εφές – Μονακό 14/4.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ