Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου 102-74: Θρύλος από το ΝΒΑ! Κατοστάρα, 19 τρίποντα, +28!

Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου 102-74: Θρύλος από το ΝΒΑ! Κατοστάρα, 19 τρίποντα, +28!

Ασύλληπτη εμφάνιση από τους πρώτους και καλύτερους της Ευρώπης! «Σάρωσε» και την Μπάγερν και συνεχίζει με μπασκετάρα!

Ο Ολυμπιακός «σκόρπισε» την Μπάγερν Μονάχου με 102-74 σε ακόμα μία μπασκετική παράσταση στο ΣΕΦ, για την 28η αγωνιστική της Euroleague και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, κάνοντας το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα». Επιθετικό ρεσιτάλ από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα που πάτησαν γκάζι από το πρώτο λεπτό και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω και τελείωσαν το ματς με 19 τρίποντα, καταρρίπτοντας έτσι το δικό τους ρεκόρ στη διοργάνωση, όταν και είχαν σημειώσει 18 στην αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο τον Νοέμβριο του 2021.

Απίθανη ευστοχία για τους «ερυθρόλευκους» που δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Μπάγερν να διεκδικήσει κάτι από το ματς και έφτασαν στην άνετη επικράτηση σε μια βραδιά… NBA.

Διαβάστε επίσης: Το ντέρμπι του… Σαμασέκου

Ο Ολυμπιακός έπιασε την Μπάγερν από τον «λαιμό» από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν στο ματς με το πόδι στο γκάζι και να τρέχουν ένα γρήγορο 15-0 σερί, παίρνοντας ώθηση μέσα από την άμυνά τους. Στην άλλη πλευρά του παρκέ, Βεζένκοφ και Γουόκαπ ξεκίνησαν «καυτοί», σκοράροντας τους 13 από τους 15 πόντους των Πειραιωτών. Οι Βαυαροί πέτυχαν τους πρώτους τους πόντους στο ματς περίπου 5,5 λεπτά μετά την έναρξη και κατάφερνα να μειώσουν στους 10 (17-7), με τον Ολυμπιακό ωστόσο να μην αφήνει κανένα περιθώριο και το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τους Κυπελλούχους Ελλάδος στο +14 (26-12).

Στην δεύτερη περίοδο ο Μπαρτζώκας ξεκίνησε με τους Σλούκα, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Πίτερς και Μπολομπόι. Η «second unit» του Ολυμπιακού λειτούργησε το ίδιο καλά με την αρχική του πεντάδα και σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε ένας καταιγισμός τριπόντων. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 9 (26-17) με τον Χάντερ, για να ακολουθήσουν πέντε τρίποντα σε έξι κατοχές και για τις δύο ομάδες, με τον Λαρεντζάκη να συνεχίζει και εκείνος εκεί που σταμάτησε πριν από δύο βράδια, φτάνοντας τη διαφορά για πρώτη φορά στους 18 (40-22). Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να σκοράρουν με αμείωτο ρυθμό, με τον Σλούκα να αναλαμβάνει τα ηνία στο σκοράρισμα και τη δημιουργία, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό στο +20 (55-35).

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους Βαυαρούς να ανεβάζουν κι εκείνοι πολύ τα ποσοστά τους από τα 6,75μ. και με ένα επιμέρους 11-20 να ρίχνουν τη διαφορά στους 11 (66-55) και στη συνέχεια 72-61, για να απαντήσει σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός με δύο τρίποντα του Βεζένκοφ και ένα του Γουόκαπ για να επαναφέρουν την… τάξη και τον Ολυμπιακό στο +18 (81-63), πριν διαμορφώσει το 81-65 της περιόδου ο Γκιφάι με δύο βολές. Το τέταρτο δεκάλεπτοι ήταν κυριολεκτικό πάρτι, οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν το ένα τρίποντο μετά το άλλο, με τον Λαρεντζάκη να έχει πάρει ολοκληρωτικά τη σκυτάλη και να συνεχίζει από το προχθεσινό παιχνίδι, τελειώνοντας και σήμερα με 4/5 τρίποντα, ενώ ήταν εκείνος που έσπασε και το φράγμα των 100, για να διαμορφώσει το τελικό 102-74 ο Γιάραμαζ με βολές.

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 55-35, 81-65, 102-74

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ