Το ντέρμπι του… Σαμασέκου

Το ντέρμπι του… Σαμασέκου

Στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Ολυμπιακός καλείται να παίξει τα «ρέστα» του για το πρωτάθλημα. Για τον Σαμασέκου το ματς έχει διπλή σημασία…

Αν ρωτήσει κανείς τον Ντιαντιέ Σαμασέκου για την φετινή σεζόν είμαι σίγουρος πως θα έχει να πει πολλά. Για το πώς δεν βρήκε τις ευκαιρίες που ήθελε στο ξεκίνημα της ερυθρόλευκης καριέρας του, παρότι ερχόταν από την Μπουντεσλίγκα, για τον μεγάλο ανταγωνισμό στον άξονα και για το γεγονός ότι έστω και αργά κατάφερε στο δεύτερο μισό της σεζόν να πείσει τον Μίτσελ να τον βάλει στην «πρώτη γραμμή» της ομάδας πίσω από Εμβιλά και Χουάνγκ.

Πριν από όλα αυτά όμως; Θα μιλούσε, στοιχηματίζω, για εκείνη την βραδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για το απίστευτο δικό του μπλακ άουτ. Για εκείνα τα μοιραία για τον ίδιο και την ομάδα του δευτερόλεπτα που «τίναξαν στον αέρα» τον Ολυμπιακό. Για εκείνο το απίστευτο αυτογκολ που έδωσε την δυνατότητα στην ΑΕΚ να πατήσει γερά πάνω στο διαμορφωμένο 2-0 και τελικά να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη (3-0) στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης: Το «αριστερό» δίλημμα του Μίτσελ και… οι δύο ΑΕΚ στο Περιστέρι

Αν δεν είχαμε ζήσει την τραγωδία των Τεμπών, τώρα θα ξέραμε πόσο πολύ είχε στοιχίσει εκείνο το μεγάλο λάθος του Σαμασέκου. Ο δεύτερος ημιτελικός δεν έγινε άρα οι τελικές απαντήσεις (καθώς όλοι καταλαβαίνουμε πως η ΑΕΚ είναι το τεράστιο φαβορί) θα δοθούν στα προσεχώς.

Για τον Σαμασέκου όμως ίσως να… δοθούν νωρίτερα και ας μιλάμε για άλλη διοργάνωση που δεν έχει καμία σχέση με το τι συνέβη στην πρώτη ερυθρόλευκη επίσκεψη στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός παίζει τα ρέστα του στο φινάλε της κανονικής περιόδου και με την πλάτη στον τοίχο βαθμολογικά καθώς είναι στο -6 από την ΑΕΚ και το -5 από τον ΠΑΟ.

Ο Ολυμπιακός που με νίκη μπαίνει γερά στο κόλπο, με ισοπαλία μένει ζωντανός αλλά ως μεγάλο αουτσάιντερ στα πλέι οφ, ειδικά αν ο ΠΑΟ νικήσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο.

Για τον Σαμασέκου η συμμετοχή στο βασικό σχήμα φαίνεται πως θα έρθει παρά τον τραυματισμό του στο ματς με τον Λεβαδειακό. Για τον Αφρικανό αυτό το κομβικό από όλες τις απόψεις παιχνίδι για τους πρωταθλητές έχει διπλή σημασία.

Ο Σαμασέκου που δεν ξέχασε ότι συνέβη στο ματς του Κυπέλλου, παρότι στη συνέχεια στα δύο ματς που τον είδαμε βασικό (με Λαμία όπου σκόραρε κιόλας το 0-1 και με Λεβαδειακό) ήταν εξαιρετικός, περιμένει πως και πως το ντέρμπι.

Για τον ίδιο είναι ένα ματς με διπλή σημασία. Θέλει να «σβήσει», όσο αυτό μπορεί να συμβεί, την πρώτη του επίσκεψη στη Νέα Φιλαδέλφεια και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε μια βραδιά που θα πάρει αυτό που ψάχνει καιρό. Τη νίκη σε ένα ντέρμπι. Ο Αφρικανός που παρά τις ενοχλήσεις που είχε μετά το ματς με τον Λεβαδειακό δεν σκέφτηκε στιγμή πως μπορεί να χάσει αυτό το ματς. Με τον Μίτσελ να τον ετοιμάζει και να πιστεύει πως θα μπορέσει να καλύψει επάξια το κενό του πολύτιμου Εμβιλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ