Ο Ολυμπιακός νικάει τον περσινό του εαυτό και «σαρώνει» την Euroleague (vids)

Ο Ολυμπιακός νικάει τον περσινό του εαυτό και «σαρώνει» την Euroleague (vids)

Ο Ολυμπιακός, έφτασε για πρώτη φορά τις 20 νίκες στο νέο φορμάτ της Euroleague και επιβεβαίωσε ξανά ότι η βελτίωσή του σε σχέση με πέρυσι είναι εντυπωσιακή.

Η φετινή Euroleague είναι μία από πιο δύσκολες και απαιτητικές τα τελευταία χρόνια και ειδικά από τη σεζόν 2016-2017 και μετά, όταν και η μορφή της διοργάνωσης άλλαξε το σύστημα και όλες οι ομάδες αγωνίζονται μεταξύ τους στη Regular Season. Αυτό κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρη τη μυθική σεζόν που διανύει ο Ολυμπιακός, όντας η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στην Euroleague ενώ απομένουν έξι αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής περιόδου, κυριαρχώντας στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν χθες βράδυ (09/03) την Μπάγερν Μονάχου σκοράροντας για δεύτερη φορά φέτος πάνω από 100 πόντους, σε μια βραδιά που πέτυχαν 2 ιστορικά ρεκόρ. Ο σαρωτικός Ολυμπιακός κατέρριψε το ρεκόρ με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία του στη διοργάνωση, ευστοχώντας 19 φορές πίσω από τα 6,75μ.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» στο NBA: Σε αυτήν την ομάδα σκέφτεται να αγωνιστεί ο Γιάννης!

Επιπλέον, πέτυχαν την 20η νίκη τους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο νέο φορμάτ της διοργάνωσης. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος είχαν τερματίσει στην κανονική περίοδο με 19 νίκες τρεις φορές, τις σεζόν 2016-17 και 2017-18 ως τρίτοι και πέρυσι ως δεύτεροι. Πλέον με έξι αγώνες να απομένουν έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν αυτό το ρεκόρ.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι το φινάλε:

Ζαλγκίρις Κάουνας 16/03 ΕΚΤΟΣ
Παρτιζάν 24/03 ΕΚΤΟΣ
Βιλερμπάν 29/03 ΕΝΤΟΣ
Παναθηναϊκός 31/03 ΕΝΤΟΣ
Ερυθρός Αστέρας 06/04 ΕΚΤΟΣ
Μπασκόνια 13/04 ΕΝΤΟΣ

Η εικόνα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα τα λέει όλα στο παρκέ, ωστόσο την ανωτερότητά της επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Πρώτος στη βαθμολογία, ενώ οι παίκτες του καταλαμβάνουν την πρώτη θέση σε 5 από τις βασικές κατηγορίες των ατομικών στατιστικών. Συγκεκριμένα οι Βεζένκοφ είναι ο καλύτερος στην Euroleague σε πόντους (17.9), ριμπάουντ (7.2) και PIR (22.6), ο Σλούκας είναι πρώτος στις ασίστ με 6.4, ενώ ο Τόμας Γουόκαπ είναι ο κορυφαίος «κλέφτης» με 1.8 μέσο όρο ανά αγώνα.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τους αγώνες της κανονικής περιόδου με 80 πόντους μέσο όρο ενεργητικό, 75.9 παθητικό, 17.3 ασίστ, 33.5 ριμπάουντ και 11.7 λάθη ανά ματς, ενώ οι αντίστοιχοι αριθμοί του μέχρι αυτό το σημείο, είναι 85 ενεργητικό, 75.8 παθητικό, 21.9 ασίστ, 33.4 ριμπάουντ και 12.7 λάθη.

Καθοριστικός παράγοντας στην ξέφρενη πορεία και την «εκτόξευση» του φετινού Ολυμπιακού είναι προφανώς ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ, είναι… έξι αγώνες μακριά από το βραβείο του MVP. Μάλιστα αν διατηρήσει την πρωτιά του στις παραπάνω κατηγορίες θα καταφέρει κάτι το συγκλονιστικό που δεν έχει προηγούμενο στην Euroleague. Έχει την ευκαιρία να κλείσει τη σεζόν ως πρώτος σε πόντους, ριμπάουντ και αξιολόγηση, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας.

Εκείνοι τους οποίους πρέπει ο Σάσα να… «φοβάται» για τις πρωτιές αυτές, είναι στους πόντους ο Ντουέιν Μπέικον (17.4 πόντοι) και ο Γουίλ Κλάιμπερν (17.3 πόντοι), στα ριμπάουντ ο Ματίας Λεσόρ (7.1) και ο Έντι Ταβάρες (6.8), ενώ στο PIR ο αμέσως επόμενος, Ματίας Λεσόρτ, βρίσκεται 2.9 μονάδες πίσω από τον φόργουρντ του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ