Τα δύο «μέτωπα» της Euroleague

Τα δύο «μέτωπα» της Euroleague

Η «μάχη» των πέντε ομάδων για το πλεονέκτημα έδρας και ο... σκοτωμός 9 ομάδων για την πρόκριση στην οκτάδα

Έξι «στροφές» έχουν μείνει ακόμα για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Euroleague. Η πιο ανταγωνιστική διοργάνωση όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ βρίσκεται λίγο πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, με τα μέτωπα που είναι ανοιχτά να είναι δύο.

Φυσικά πρόκειται για τη μάχη της κορυφής και γενικά του πλεονεκτήματος έδρας. Πέντε ομάδες έχουν ουσιαστικά ξεφύγει λίγο περισσότερο από τις υπόλοιπες, όμως δίνουν τη δική τους μάχη για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα που θα τους φέρει σε πλεονεκτική θέση.

Εκεί όμως που ήδη γίνεται ο… κακός χαμός είναι οι θέσεις που οδηγούν στην οκτάδα και συνεπώς στα πλέι-οφ. Ουσιαστικά οκτώ ομάδες θα παλέψουν -με τα τωρινά δεδομένα- για τρεις θέσεις και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό θα πάμε μέχρι τέλους με την αγωνία να χτυπά κόκκινο.

Τα φαβορί της Euroleague και το πλασάρισμα

Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μονακό και Φενέρμπαχτσε είναι τα φαβορί για την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Οι Ερυθρόλευκοι έγιναν η πρώτη ομάδα φέτος που φτάνει τις 20 νίκες, έχοντας παράλληλα και τις ισοβαθμίες με τις δύο ισπανικές. Πράγμα που σημαίνει πως έχουν τον πρώτο λόγο για την πρωτιά.

Παράλληλα το μεγάλο ερωτηματικό είναι το ποια ομάδα θα μείνει έξω. Η νίκη της Φενέρ επί της Μπαρτσελόνα μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Την ίδια ώρα που καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και οι Μονεγάσκοι που μέχρι στιγμής δείχνουν μια εντυπωσιακή σταθερότητα δίνοντας συνέχεια με τη νίκη τους επί της Μπασκόνια. Σημαντικό στοιχείο και το ότι η Ρεάλ χρωστά ένα παιχνίδι, κάτι που σίγουρα θα παίξει ρόλο. Ανάλογα πάντα και με το πότε θα κληθεί να το δώσει.

Ο νόμος της… ζούγκλας για τα πλέι-οφ

Ο νόμος της ζούγκλας εδώ και χρόνια είναι απλός, «ή θα φας, ή θα σε φάνε». Αυτό συμβαίνει και για τις τρεις θέσεις που μένουν κενές ως τώρα. Όχι μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ ομάδες θα δώσουν τα πάντα για να είναι εκείνες εντός της ζώνης. Άλλες με λίγο πιο εύκολο έργο, άλλες με πιο δύσκολο. Το ζήτημα όμως είναι πως οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι ελάχιστες.

Από την 6η θέση μέχρι τη 13η η διαφορά είναι τρεις νίκες. Για την ακρίβεια, η Αρμάνι είναι 13η με 12-15 και έχει ένα ματς λιγότερο, πράγμα που σημαίνει ότι αν το πάρει μειώνει στις δύο με τη σειρά της, συν ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με σερί θετικά αποτελέσματα. Μπασκόνια, Παρτίζαν, Μακάμπι και Ζάλγκιρις είναι από τις θέσεις 6-9 με ρεκόρ 15-13. Ακολουθεί η Έφες με 13-14 και ματς λιγότερο, ενώ Βίρτους και Βαλένθια είναι στο 13-15.

Με απλά λόγια, μία νίκη μπορεί να ανεβάζει την κάθε ομάδα στην οκτάδα και μία ήττα να της κόψει τα… φτερά. Το μόνο βέβαιο είναι πως όλα παραμένουν ανοιχτά και αναμένουμε τεράστια μάχη για να δούμε τελικά ποια θα είναι η πρώτη οκτάδα που θα διεκδικήσει την είσοδό της στο Final 4 που θα διεξαχθεί στο Κάουνας της Λιθουανίας.\

Η βαθμολογία της Euroleague:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ