Ολυμπιακός: Η σταθερότητα στις επιλογές το κλειδί της επιτυχίας στη Euroleague (pic)

Ολυμπιακός: Η σταθερότητα στις επιλογές το κλειδί της επιτυχίας στη Euroleague (pic)

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα στην φετινή Euroleague, που έχει ξεκινήσει τους αγώνες του με τις λιγότερες αλλαγές στις αρχικές πεντάδες από όλες τις υπόλοιπες.

Ο φετινός Ολυμπιακός διαγράφει μία ξέφρενη πορεία στην Euroleague και σε αυτό έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, η επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα να ξεκινά τους ίδιους πέντε, σε σχεδόν κάθε παιχνίδι στη διοργάνωση.

Με το ρόστερ των «ερυθρόλευκων», να μην παρουσιάζει ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, μία καλή πορεία διαφαινόταν, καθώς η ομάδα θα διατηρούσε τις βασικές αρχές που είχε και την προηγούμενη σεζόν και την έφτασαν ως το Φάιναλ-4 του Βελιγραδίου.

Διαβάστε επίσης: Μπάσιμο της ΑΕΚ για τον «νέο Ρόκε Σάντα Κρουζ»

Ο Μπαρτζώκας, στην τρίτη του σεζόν μετά την επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας του λιμανιού, έχει πλέον διαμορφώσει ξεκάθαρη άποψη για το ρόστερ που παρέλαβε και έχει φροντίσει να κάνει τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις, για να φτάσει ο σύλλογος στο επόμενο επίπεδο.

Τη χρονιά που διανύουμε οι «Πειραιώτες», έχουν ξεκινήσει στα 29 παιχνίδια που έχουν παίξει στη διοργάνωση, με 6 μόλις διαφορετικές αρχικές πεντάδες. Το πιο σύνηθες αρχικό σχήμα που κατεβάζει ο προπονητής του Ολυμπιακού, είναι οι Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ, με αυτούς του 5 να έχουν ξεκινήσει σε 20 από τα 29 ματς.

Τρεις φορές έχουν αρχίσει Γουόκαπ, Μακ Κίσικ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ. Δύο φορές έχουν παραταχθεί στο παρκέ σε ξεκίνημα αγώνα οι Γουόκαπ, Κάναν, Μακ Κίσικ, Βεζένκοφ και Φαλ, ακόμη δύο φορές οι Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ.

Μόλις σε ένα ματς έχουν αρχίσει οι πεντάδες Γουόκαπ, Κάναν, Πίτερς, Βεζένκοφ, Φαλ και Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Μπολομπόι.

Ο «βιονικός» Τόμας Γουόκαπ είναι ο μοναδικός παίκτης των «Ερυθρόλευκων» που έχει ξεκινήσει σε κάθε παιχνίδι της Euroleague, με τον «θηριώδη» Μουσταφά Φαλ να μην έχει αρχίσει σε 1 μόλις παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός έχει στερηθεί τις υπηρεσίες του MVP του Σάσα Βεζένκοφ στην αρχική πεντάδα σε 2 παιχνίδια, του Κάναν σε 3 και του Παπανικολάου σε άλλα 3.

Η Μπαρτσελόνα του Σάρας είναι μαζί με τον Ολυμπιακό, η ομάδα που έχει ξεκινήσει με τις λιγότερες σε αριθμό διαφορετικές αρχικές συνθέσεις, με 8. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει με 13 διαφορετικές πεντάδες, με την Βαλένθια να αποτελεί την ομάδα που δεν παρουσιάζει καμία σταθερότητα στις επιλογές της, με τον Μούμπρου να έχει «ρίξει» στο παρκέ 25 πεντάδες με διαφορές μεταξύ τους, στην προσπάθειά του να δείξει κάτι αλλιώτικο.

Επιμέλεια: Γιώργος Κουρτέσης

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ