Εφές ώρα μηδέν: Παλεύει για την «επιβίωσή» της στο Βερολίνο και βλέπουμε…

Εφές ώρα μηδέν: Παλεύει για την «επιβίωσή» της στο Βερολίνο και βλέπουμε…

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης βρίσκεται απ' τα... ψηλά (πέρσι) στα χαμηλά (φέτος) και απόψε έχει έναν ακόμα τελικό μπροστά της κόντρα στην Άλμπα στη Γερμανία.

Τι κι αν η Αναντολού Έφες πέρσι έκανε το back to back σε Ευρωλίγκες. Τι κι αν έχει διατηρήσει πάνω κάτω τον ίδιο κορμό. Τη φετινή σεζόν τα έχει βρει… σκούρα και πραγματικά παλεύει για την επιβίωσή της και συγκεκριμένα για την είσοδο της στα Play-Offs. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 14 νίκες 15 ήττες, ενώ έχει από πάνω της τις Βαλένθια (ίδιο ρεκόρ), Ζαλγκίρις, Μπασκόνια σε 9η και 8η θέση με 15 νίκες 14 ήττες και η Παρτιζάν πλέον είναι 7η με 16 νίκες 13 ήττες.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Δύσκολο έργο χωρίς Μπέικον και Πονίτκα κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μάλιστα, την περασμένη αγωνιστική πάτησε την τουρκική ομάδα μέσα στην έδρα της με 97-84, ακυρώνοντας επί της ουσίας και τη νίκη (90-89) κόντρα στη Ρεάλ για την εξ αναβολής 24η αγωνιστική, εκθέτοντας τη και πάλι μετά τη Μακάμπι (επίσης νίκη μέσα στο σπίτι των Τούρκων με σκορ 86-64).

Το διπλό της Παρτιζάν μέσα στο σπίτι της Εφές:

Πλέον οι παίκτες του Αταμάν έχουν 5 τελικούς μπροστά τους, αρχής γενομένης με την αδιάφορη επί της ουσίας Άλμπα στο Βερολίνο σήμερα το βράδυ στις 21.00 (προτελευταία με ρεκόρ 8-21) και είναι φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξουν εμπράκτως, κάτι που δεν έχουν κάνει σε πολλές αναμετρήσεις φέτος.

Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα της τουρκικής ομάδας έχει ως εξής:

28/3 ΕΦΕΣ-ΑΡΜΑΝΙ
30/3 ΕΦΕΣ-ΒΙΡΤΟΥΣ
6/4 ΦΕΝΕΡ-ΕΦΕΣ
14/4 ΕΦΕΣ-ΜΟΝΑΚΟ

Όλα τα ματς εν δυνάμει είναι δύσκολα, γιατί αφενός μεν Φενέρ και Μονακό είναι ψηλά στη βαθμολόγια (4η και 5η θέση) και θέλουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, αφετέρου οι, Αρμάνι και Βίρτους υπό προϋποθέσεις είναι ακόμα στο παιχνίδι των Play-Offs (ρεκόρ 13-16, κάτω από την Εφές) και θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης  στην επόμενη φάση.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά τον Ολυμπιακό που κοιτάζει έντονα την 8η θέση λόγω του ότι είναι 1ος, σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» θα προτιμούσαν μια πιο βατή ομάδα για τα νοκ άουτ. Η Εφές είναι πάντα Εφές, είναι ικανή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στα νοκ άουτ το άγχος είναι πάντα περισσότερο για όλους.

Όπως και να έχει πάντως η ομάδα του Πειραιά με τις εμφανίσεις που κάνει αυτή τη στιγμή δεν έχει να φοβηθεί και για τίποτα. Είναι κορυφαία αυτή τη στιγμή και συνεχίζει με… σπασμένα φρένα να οδηγεί την κούρσα της Euroleague.

Όσον αφορά τα της Εφές το σίγουρο είναι ένα. Πως η επιτυχία από την αποτυχία δεν απέχει πολύ, και οι Τούρκοι φέτος ακόμα και με τα προβλήματα τραυματισμών (βλέπε περίπτωση Μίσιτς), έχουν πάει πολύ χειρότερα απ όσο περίμεναν και πλέον από το 3/3, παλεύουν για κάτι που πριν έμοιαζε δεδομένο όμως δεν…

Επιμέλεια: Βασίλης Αγγελής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ