Η διαφορά Εφές και Ολυμπιακού μέσα από τα λόγια του Κλάιμπερν – Γι’ αυτό οι Ερυθρόλευκοι είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης (vids)

Η διαφορά Εφές και Ολυμπιακού μέσα από τα λόγια του Κλάιμπερν – Γι’ αυτό οι Ερυθρόλευκοι είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης (vids)

Όταν ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια και η φετινή Αναντολού Εφές να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή…

Από back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης, στη μάχη για την είσοδο στην πρώτη 8άδα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ της Euroleague. Αυτή είναι η πορεία της Αναντολού Εφές, με την τούρκικη ομάδα να βρίσκεται πλέον στο… χείλος του γκρεμού, καθώς τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε είναι στην 10η θέση της βαθμολογίας, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας ρεκόρ 14-16.

Η Μπασκόνια, που συμπληρώνει την πρώτη 8άδα έχει ρεκόρ 15-15, όπως και η Ζαλγκίρις Κάουνας, που… καραδοκεί στην 9η θέση, έχοντας όμως μειονέκτημα στην ισοβαθμία. Τι έχει συμβεί φέτος και η Αναντολού Εφές των Λάρκιν, Μίτσιτς, Μπομπουά, Κλάιμπερν, Πλάις και Ντάνστον… αγκομαχεί να μπει ακόμα και στα πλέι οφ της Euroleague; Γιατί η back to back πρωταθλήτρια, παρότι ενισχύθηκε το καλοκαίρι με έναν από τους καλύτερους παίκτες των τελευταίων ετών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, όπως είναι ο Γουίλ Κλάιμπερν, εμφανίζεται χειρότερη από πέρσι; Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, η οποία πριν από λίγες ημέρες δέχθηκε μια ταπεινωτική ήττα στο Βερολίνο από την προτελευταία Αλμπα, διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της, με τις εμφανίσεις της να προκαλούν… λύπηση στους θεατές.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Λάσο: Δεν «παίζει» μόνος του ο Παναθηναϊκός – Ποια ομάδα μπαίνει «σφήνα»…

Τις πταίει; Σίγουρα δεν φταίει η ποιότητα του ρόστερ, το οποίο αναμφίβολα είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρωλίγκα. Ούτε… ξαφνικά ο Ατάμαν έγινε κακός προπονητής. Τότε; Την απάντηση έδωσε ο Κλάιμπερν, ο οποίος σε συνέχεια όσων είχαν δηλώσει το προηγούμενο διάστημα οι Μίτσιτς και τον Λάρκιν, κατέστησε σαφές ότι για τις τραγικές εμφανίσεις της Εφές σε Ευρωλίγκα και Τουρκία οφείλεται το κακό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια.

Οι τσακωμοί. Τα νεύρα. Η ένταση. «Κανένας δεν κερδίζει όταν η οικογένεια τσακώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κλάιμπερν, ο οποίος μάλιστα… απείλησε να γίνει Μάικ Τζέιμς και να αποκαλύψει ποιοι οφείλονται για το κακό κλίμα στην Εφές. «Θα γίνω… Μάικ Τζέιμς αν δεν με αφήσουν σε ησυχία οι φίλαθλοι σήμερα». Κάτι το οποίο εάν έκανε φυσικά θα τον έθετε εκτός ομάδας, όπως είχε γίνει με τον Μάικ Τζέιμς πριν από λίγο καιρό στη Μονακό.

Η Εφές των 22.100.000 € (σ.σ μισθοί παικτών και προπονητικού τιμ) και συνολικού μπάτζετ 33.000.000 €, λόγω των εσωτερικών προβλημάτων χάνει ακόμα και από την προτελευταία Αλμπα Βερολίνου και αγκομαχεί να μπει ακόμα και στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Το ίδιο… τραγική είναι και η πορεία της στην Τουρκία, όπου βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας ρεκόρ 16-6. Στο -3 από Τουρκ Τέλεκομ (18-3) και Φενερμπαχτσέ (18-3), που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, αλλά και μόλις στο +1 από την 4η Πίναρ Κασίγιακα (16-5).

Μια ακόμα φορά που αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ. Ούτε ο… συνωστισμός αστέρων αρκεί για να δημιουργήσεις την τέλεια ομάδα. Χρειάζονται και άλλα πράγματα. Πράγματα τα οποία δεν έχει φέτος η Εφές. Εχουν ξεφύγει από τον Αταμάν και τους συνεργάτες του, που πλέον έχουν σταματήσει να βρίσκονται στο απυρόβλητο και δέχονται έντονη κριτική από τους φίλους της Εφές, αλλά και από τους ίδιους τους παίκτες. Εμμέσως πλην σαφώς. Όπως έκανε ο Κλάιμπερν, όπως είχαν κάνει οι Μίτσιτς και Λάρκιν.

Μια ακόμα φορά στην οποία αποδεικνύεται περίτρανα ότι αυτό που έχει δημιουργήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα. Είναι πολλά περισσότερα. «Mes que un club», λένε στην Μπαρτσελόνα «σ.σ κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος». Κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να βγει και για τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Για μια ομάδα που έχει λιγότερο από μισό μπάτζετ της Αναντολού Εφές (15.000.000 € και μόλις 8.500.000 € σε μισθούς), αλλά έχει αυτό που χρειάζεται για να πετύχει. Είναι οικογένεια.

Αυτό έχει καταφέρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Εχει δημιουργήσει μια οικογένεια. Είναι μια παρέα. Γουστάρουν να παίζει ο ένας για τον άλλον. Γουστάρουν να βρίσκονται στο παρκέ. Γουστάρουν κάθε στιγμή και αυτό βγαίνει στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Ευρωλίγκας, έχοντας ρεκόρ 21-9. Είναι αήττητος στην Ελλάδα. Εχει πάρει ήδη δύο τίτλους. Το Super Cup και το Κύπελλο και έχει μπροστά του να διεκδικήσει άλλα δύο τρόπαια. Αυτό της Ευρωλίγκας και αυτό του πρωταθλήματος. Ο,τι και εάν συμβεί στο υπόλοιπο της σεζόν, ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα θα πρέπει να… διδάσκεται στα πανεπιστήμια, που ασχολούνται με τον αθλητισμό με τίτλο: «Το μυστικό πώς να φτιάξεις την τέλεια ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ