Γιατί το αυριανό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δεν είναι καθόλου αδιάφορο

Γιατί το αυριανό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δεν είναι καθόλου αδιάφορο

Το αυριανό (31/03) ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό κάθε άλλο παρά μικρής σημασίας είναι.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν αύριο στο ΣΕΦ για την 32η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα ακόμα ντέρμπι «αιωνίων» τη φετινή σεζόν, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τη νίκη η κάθε μία για τους δικούς της λόγους.

Την τελευταία φορά που οι δυο τους συναντήθηκαν, πριν από λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα της Basket League, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει και πάλι τη νίκη, ωστόσο εκείνο το ματς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως και αδιάφορο, τουλάχιστον βαθμολογικά. Ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δεν είναι ποτέ αδιάφορο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχε κάποιο διακύβευμα τότε.

Διαβάστε επίσης: Η έντονη ενόχληση της UEFA για Μπαλτάκο, το πρόστιμο-μαμούθ και το σκάνδαλο με τον Μάνταλο

Για το αυριανό παιχνίδι όμως δεν ισχύει το ίδιο. Μπορεί ο Ολυμπιακός να απολαμβάνει ήδη τη χαρά του πλεονεκτήματος της έδρας για τα playoffs της Euroleague και ο Παναθηναϊκός να έχει αποχαιρετίσει εδώ και καιρό οποιαδήποτε αξίωση στη διοργάνωση, η νίκη όμως ενδιαφέρει αρκετά και τους δύο.

Με τρία παιχνίδια να απομένουν στην κανονική διάρκεια, ο Ολυμπιακός έχει θέσει ως στόχο πλέον την πρώτη θέση. Το έκανε ξεκάθαρο άλλωστε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αλλά και ο Τόμας Γουόκαπ μέσα από τις δηλώσεις του στο «10», πως οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να διαλέξουν αντίπαλο στα playoffs. Άρα θα «χτυπήσουν» μέχρι το τέλος όλα τα παιχνίδια, πόσο μάλλον αυτό με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό τους το οποίο θα είναι κατάμεστο.

Βαθμολογικό κίνητρο λοιπόν υπάρχει. Ο άλλος παράγοντας που θα αποτελέσει κίνητρο και για τους δύο είναι φυσικά το σερί του Ολυμπιακού. Το 12-0 είναι πολύ βαρύ και σε κάθε παιχνίδι μεταξύ τους από όταν και άρχισε ο Ολυμπιακός να νικάει συνεχόμενα τον αντίπαλό του, υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού όλων. Μπορεί οι παίκτες και οι προπονητές να μην το παραδέχονται αλλά είναι ένα γεγονός. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ήθελαν σίγουρα να πετύχουν την 13η σερί νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό και να τονίσουν ξανά την κυριαρχία τους.

Οι «πράσινοι» από την άλλη με μια ενδεχόμενη νίκη στο ΣΕΦ, θα σβήσουν από πάνω τους αυτόν τον βραχνά και θα… μηδενίσουν το κοντέρ ενόψει των τελικών της Basket League, εκεί όπου κατά πάσα πιθανότητα θα ξανασυναντηθούν οι δυο τους. Το ψυχολογικό αβαντάζ θα είναι μεγάλο για όποιον από τους δύο πάρει το ροζ φύλλο αγώνα αύριο, κυρίως ωστόσο για τον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ