Η ιστορία είναι εντελώς διαφορετική…

Η ιστορία είναι εντελώς διαφορετική…

Το «μέχρι τέλους» ήταν ιστορική απόφαση, άσχετα αν κάποιοι ακόμα και τώρα προσπαθούν να κάνουν το άσπρο - μαύρο.

Και να θες να αγιάσεις δεν μπορείς! Πριν την… προπόνηση του Ολυμπιακού με την Βιλερμπάν, ο Μπριάντε Γουέμπερ παραχώρησε συνέντευξη εξηγώντας τους λόγους που αποχώρησε το 2019 από την ομάδα.

Αμέσως βγήκε το συμπέρασμα, ότι το «μέχρι τέλους» δεν είχε να κάνει με την κατάσταση που επικρατούσε στο ελληνικό μπάσκετ και τις διαιτητικές αποφάσεις. Ο λόγος ήταν τα οικονομικά προβλήματα και οι διοικούντες τον Ολυμπιακό ήθελαν να μειώσουν τα έξοδα!

Διαβάστε επίσης: Tuttomercatoweb: «Ενεργοποιεί την οψιόν για Χάμες ο Ολυμπιακός»

Βέβαια με την απόφασή τους, μείωσαν τα έσοδα, αλλά αυτό για τους απέναντι έχει μικρή σημασία. Δεν κολλάει στην δική τους ιστορία, στην δική τους ελπίδα για καθαρό αέρα. Αφήστε, που εμφανίστηκε και ο Αναστόπουλος (που είχε χαθεί αυτή η ψυχή…) να τα βγάλει επιτέλους από μέσα του…

Γιατί όταν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κατακτήσει όλους τους εγχώριους τίτλους από την στιγμή που επέστρεψαν, πήγαν σε φάιναλ φορ και μετρούν 12 σερί νίκες, πρέπει από κάπου να πιαστείς. Δεν γίνεται να λες συνέχεια τέτοια εποχή ότι του χρόνου τα πάντα θα αλλάξουν.

Τα έσοδα του Ολυμπιακού με την απόφασή του να αποχωρήσει, μειώθηκαν. Έχασε τηλεοπτικό συμβόλαιο (για τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος), εισιτήρια αγώνων και έγινε και αναπροσαρμογή συμφωνιών με τους χορηγούς. Περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ, είχε υπολογιστεί η χασούρα.

Δηλαδή οι Αγγελόπουλοι ήθελαν να γλιτώσουν χρήματα και αποφάσισαν να πετάξουν έξι εκατομμυριάκια. Ναι, το είχαν κάνει και παλαιότερα, όταν έφερναν παικταράδες και παικταράδες (Μασιγιάουσκας, Τσίλντρες, Κλέιζα, Παπαλουκάς…) με μυθικά συμβόλαια, αλλά πάντα κάτι γινόταν, γιατί στο μπάσκετ κερδίζει ο… καλύτερος.

Ο Ολυμπιακός την χρονιά που αγωνίστηκε ο Γουέμπερ (για ένα δίμηνο) αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Λόγω δικαστικής οικογενειακής διαμάχης οι Αγγελόπουλοι είχαν πρόβλημα ρευστότητας, κάτι που είχε καταγραφεί.

Κανείς όμως δεν έχασε τα λεφτά του. Ούτε προσφυγές έγιναν, ούτε τα βαριά χαρτιά της ομάδας αποχώρησαν (δηλαδή οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου. Μόνο ο Μιλουτίνοφ έφυγε γιατί δέχθηκε μυθική πρόταση από την ΤΣΣΚΑ), ούτε ο Βεζένκοφ που δούλευε για να φτάσει στο επίπεδο που είναι τώρα.

Τότε μιλούσαν για λευκές πετσέτες, αλλά στην πορεία άλλα αποδείχθηκαν. Ο Ολυμπιακός έχει πατήσει γκάζι, έχει κερδίσει τον κόσμο του και στοχεύει να σηκώσει και τους τέσσερις φετινούς τίτλους. Τους δύο (Σούπερ Καπ και Κύπελλο) τους κατέκτησε. Απομένει το πρωτάθλημα και ο τεράστιος στόχος της Ευρωλίγκας. Δεν είναι εύκολο, αλλά για την ομαδάρα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είναι και απίθανό.

Την Παρασκευή ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό και φυσικά ο στόχος είναι το 13-0. Δεν υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες και ούτε θα υπάρξει. Δέχομαι ότι το αποτέλεσμα δεν κρίνει κάτι, αλλά στο ψυχολογικό κομμάτι παίζει μεγάλο ρόλο. Το βάρος στους «πράσινους», αν το σκορ πάει στο 13-0, θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο, ενόψει των τελικών.

Μέχρι τότε θα περιμένουν τον… Γουέμπερ και θα ελπίζουν σε ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ