Πρώτος ή δεύτερος ο Ολυμπιακός – Τα σενάρια πριν την τελευταία αγωνιστική

Πρώτος ή δεύτερος ο Ολυμπιακός – Τα σενάρια πριν την τελευταία αγωνιστική

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει ήδη πως δεν μπορεί να βρεθεί κάτω από τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου και περιμένει τον... χαμό της τελευταίας αγωνιστικής να μάθει τον αντίπαλό του.

Το τοπίο σχετικά με την τελική κατάταξη του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο της Euroleague δείχνει να ξεκαθαρίζει. Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν ήδη από χθες το βράδυ πως η «χειρότερη» θέση που μπορούν να βρεθούν είναι η δεύτερη, κάτι που έγινε γνωστό μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα από την Αρμάνι.

Τα δεδομένα λοιπόν για τη θέση που θα καταλάβει ο Ολυμπιακός είναι πολύ απλά και σε μεγάλο βαθμό όπως έχουμε ήδη αναφέρει όλα εξαρτώνται από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι Πειραιώτες υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική την Μπασκόνια στο ΣΕΦ και με νίκη είναι στην πρώτη θέση χωρίς να τους ενδιαφέρει οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Άρης: Να βγάλει εγωισμό κόντρα στην ΑΕΚ

Τώρα σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός ηττηθεί από τους Βάσκους (οι οποίοι θα καίγονται για τη νίκη), υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Αν και η Ρεάλ Μαδρίτης χάσει από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (θα παίζουν την ίδια ώρα στο Ισραήλ) τότε και πάλι οι Κυπελλούχοι Ελλάδος θα είναι αυτοί που θα τερματίσουν στην κορυφή. Αν οι Μαδριλένοι φύγουν με το «διπλό» από το Τελ Αβίβ, τότε θα είναι εκείνοι που θα πάρουν την πρώτοι θέση από τους Πειραιώτες. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός υπερισχύει σε όλες τις ισοβαθμίες με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα καθώς έχει το 2-0 απέναντι και στις δύο.

Θυμηθείτε τη βαθμολογία της EuroLeague:

Ολυμπιακός 23-10
Ρεάλ Μαδρίτης 23-10
Μπαρτσελόνα 22-11
Μονακό 22-11
Φενέρμπαχτσε 19-14
Παρτίζαν 19-14
Μακάμπι Τελ Αβίβ 19-14
Μπασκόνια 18-15
Ζάλγκιρις 18-15
Αναντολού Εφές 16-17
Ερυθρός Αστέρας 16-17
Αρμάνι Μιλάνο 15-18
Βαλένθια 15-18
Βίρτους Μπολόνια 13-20
Μπάγερν Μονάχου 11-22
Παναθηναϊκός 11-22
Άλμπα Βερολίνου 10-23
Βιλερμπάν 8-25

Όσον αφορά τη μάχη της οκτάδας και τον πιθανό αντίπαλο του Ολυμπιακού, ανάλογα με τη θέση που θα τερματίσει, τα πράγματα είναι ακόμα λίγο περίπλοκα. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο πρώτος ή ο δεύτερος αντιμετωπίζουν τις ομάδες στις θέσεις 7 και 8, οι ομάδες με τις οποίες μπορεί να συναντηθεί ο Ολυμπιακός στα playoffs είναι πέντε. Η Φενέρμπαχτσε, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Παρτίζαν, η Μπασκόνια και η Ζάλγκιρις Κάουνας. Σαφώς και οι δύο τελευταίες είναι αυτές που συγκεντρώνουν και τις περισσότερες πιθανότητες.

Αν ο Ολυμπιακός νικήσει την Μπακόνια και είναι πρώτος, πιθανότεροι αντίπαλοι είναι οι Βάσκοι ή η Ζαλγκίρις, αυτός δηλαδή που θα βγει όγδοος κάτι που θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της Ζαλγκίρις κόντρα στην αδιάφορη Μπάγερν. Σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού και ήττας και της Ρεάλ στο Τελ Αβίβ, συνδυασμός που θα κρατήσει τους Πειραιώτες στην κορυφή, πιθανοί αντίπαλοι είναι οι Φενέρμπαχτσε, Ζάλγκιρις, Μπασκόνια.

Το ενδεχόμενο να παίξει ο Ολυμπιακός με τη Φενέρμπαχτσε δεν συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες, ωστόσο μπορεί να συμβεί αν νικήσει η Μακάμπι τη Ρεάλ, ο Ερυθρός Αστέρας τη Φενέρμπαχτσε, η Ζάλγκιρις τη Μπάγερν στο Μόναχο και η Παρτίζαν τον Παναθηναϊκό.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Άλμπα Βερολίνου – Βιλερμπάν 13/4 στις 20:00
Ερυθρός Αστέρας – Φενέρμπαχτσε 13/4 στις 20:00
Ολυμπιακός – Μπασκόνια 13/4 στις 21:00
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης 13/4 στις 21:05
Βίρτους Μπολόνια – Αρμάνι Μιλάνο 13/4 στις 21:30
Αναντολού Εφές – Μονακό 14/4 στις 20:30
Μπάγερν Μονάχου – Ζάλγκιρις Κάουνας 14/4 στις 21:30
Παρτίζαν – Παναθηναϊκός 14/4 στις 21:30
Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 14/4 στις 21:30

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ