Χαμός στη Euroleague με τους προπονητές: Ο… σίγουρος Μπαρτζώκας, τα συμβόλαια που λήγουν και οι «τελειωμένοι»

Χαμός στη Euroleague με τους προπονητές: Ο… σίγουρος Μπαρτζώκας, τα συμβόλαια που λήγουν και οι «τελειωμένοι»

Τα δεδομένα για τους προπονητές των 18 ομάδων της Euroleague. Ο Μπαρτζώκας και αυτοί που δεσμεύονται με συμβόλαιο, αυτοί που είναι στον... αέρα και η ξεχωριστή περίπτωση του Αταμάν.

Η κανονική διάρκεια της Euroleague ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό να κάνει ονειρική σεζόν και να γράφει ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που τερμάτισε στην πρώτη θέση.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ και από τις 18 ομάδες και δίκαια βρίσκονται στην κορυφή, λίγες μέρες πριν την έναρξη των play off και των αναμετρήσεων με τη Φενέρμπαχτσε.

Την ώρα λοιπόν που οι ομάδες προετοιμάζονται για τα προημιτελικά και με… φόντο το Final Four στο Κάουνας έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τους προπονητές των 18 «μονομάχων» και το ποιοι θα βρίσκονται στη θέση τους και τη νέα σεζόν, ποιοι θα ανανεώσουν και ποιοι θα αποχωρήσουν.

Με εξαίρεση κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, όλες οι ομάδες λίγο πολύ ξέρουν τι θέλουν και ποιο είναι το πλάνο τους για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Μια από τις εξαιρέσεις ωστόσο είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ψάχνει προπονητή, αλλά ο Χρήστος Σερέλης θα μείνει στην άκρη του πάγκου σαν βοηθός του νέου τεχνικού.

Τα σενάρια που ακούγονται για τους προπονητές είναι πάρα πολλά και σε αρκετά εξ αυτών εμπλέκεται και ο Παναθηναϊκός που ψάχνει. Ο Εργκίν Αταμάν είναι η μια περίπτωση που δείχνει να είναι «τελειωμένος» από την Εφές, ενώ ο Αντρέα Τρινκιέρι και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ακούγονται έντονα για αποχώρηση, όμως τα πάντα ακόμη είναι στον… αέρα.

Εξάλλου ο Λιθουανός έχει την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά και παλεύει για το Final Four και την κούπα. Αν αποτύχει το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει… Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και με τη σειρά που τερμάτισαν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια.

1. Ολυμπιακός: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν του κουνάει από το λιμάνι, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025

2. Μπαρτσελόνα: Η συνεργασία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με τον ισπανικό σύλλογο μπορεί να επεκταθεί για ακόμη έναν χρόνο, αν κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην EuroLeague. Αν δεν τα καταφέρει μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο να συνεχίσει.

3. Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Τσους Ματέο έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και θα μείνει κανονικά

4. Μονακό: Το περασμένο καλοκαίρι, ο Σάσα Ομπράντοβιτς υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο, το οποίο εκπνέει το 2025 και θα βρίσκεται και αυτός στον πάγκο της Μονακό τη νέα σεζόν.

5. Μακάμπι Τελ Αβίβ: Η συνεργασία της ομάδας του λαού με τον Όντεντ Κάτας ολοκληρώνεται το 2024 βάσει όσων έχουν γίνει επισήμως γνωστά και θα μείνει κανονικά.

6. Παρτιζάν: Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεσμεύεται με τον σερβικό σύλλογο για ακόμη έναν χρόνο και ισχύει το ίδιο με τον Κάτας. Δεν θα το κουνήσει από το Βελιγράδι.

7. Ζάλγκιρις Κάουνας: Το συμβόλαιο του Κάζις Μακσβίτις ολοκληρώνεται το 2024, έχοντας όμως τη δυνατότητα επέκτασης γι ακόμη έναν χρόνο

8. Φενέρμπαχτσε: Το περασμένο καλοκαίρι, ο Δημήτρης Ιτούδης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, το οποίο εκπνέει το 2025 και θα μείνει στη Φενέρ ότι και αν γίνει στα play off.

9. Μπασκόνια: Η συνεργασία με τον Τζοάν Πενιαρόγια έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και θα μείνει αφού πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν.

10. Ερυθρός Αστέρας: Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεσμεύεται με τους ερυθρόλευκους μέχρι το καλοκαίρι του 2024

11. Αναντολού Εφές: Το συμβόλαιο του Εργκίν Αταμάν ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι και δεν μοιάζει πιθανό να ανανεωθεί. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχει τελειώσει από τους Τούρκους μετά από δύο συνεχόμενες κατακτήσεις Euroleague.

12. Αρμάνι Μιλάνο: Ο Έτορε Μεσίνα υπέγραψε πριν από ένα χρόνο νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο τον κρατά στο Mediolanum Forum μέχρι το 2024

13. Βαλένθια: Η συνεργασία με τον Άλεξ Μουμπρού ολοκληρώνεται το 2025

14. Βίρτους Μπολόνια: Ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024

15. Μπάγερν Μονάχου: Το συμβόλαιο του Αντρέα Τρινκιέρι εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι και μοιάζει δύσκολο να ανανεώσει, ειδικά μετά την πορεία της Μπάγερν τη φετινή σεζόν που δεν ικανοποίησε.

16. Άλμπα Βερολίνου: Η συμφωνία με τον Ίσραελ Γκονθάλεθ ολοκληρώνεται το 2025 και θα μείνει στην Άλμπα.

17. Παναθηναϊκός: Ο Χρήστος Σερέλης αναμένεται να συνεχίσει στον σύλλογο, με την ιδιότητα του βοηθού, ενώ ο Παναθηναϊκός ψάχνει προπονητή και είναι σε επαφές με τουλάχιστον 2-3 ονόματα.

18. Βιλερμπάν: Μόλις το περασμένο καλοκαίρι, ο Τι Τζέι Πάρκερ υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον γαλλικό σύλλογο, ήτοι δεσμεύεται μέχρι το 2026

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ