Στα χνάρια του Πίνι Γκέρσον

Στα χνάρια του Πίνι Γκέρσον

Οι άνθρωποι της Χάποελ μιμούνται παλαιές πρακτικές της Μακάμπι και του προπονητή τους

Η ΑΕΚ ταξιδεύει «μυστικά» στα Ιεροσόλυμα για τον αυριανό «τελικό» με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ για μια θέση στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λίγκ σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα.

Τα επεισόδια που δημιούργησαν οι λίγοι ανεγκέφαλοι στα Άνω Λιόσια, εις βάρος των οπαδών της Χάποελ έχουν «οπλίσει» κακώς τα χέρια της διοίκησης της ισραηλινής ομάδας που ψάχνει αντίποινα και όπως καταγγέλλει η ΑΕΚ μεταξύ άλλων έχουν δώσει σε οπαδούς τους τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του παίκτη της Ενωσης Ακιλ Μίτσελ ο οποίος τις τελευταίες μέρες δέχεται απειλητικά μηνύματα και τηλεφωνήματα σε ακατάλληλες ώρες.

Διαβάστε επίσης: Φάκελος Πινέδα: Μπορεί να παραμείνει στην ΑΕΚ;

Με αφορμή αυτή την «πολεμική» των Ισραηλινων που θυμίζει άλλες εποχές το in.gr ξεθάβει από το μπαούλο των αναμνήσεων μια αντίστοιχη ιστορία στην αξέχαστη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας του 2006 μεταξύ Μακάμπι και Ολυμπιακού.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι μόλις που έχουν αρχίσει να συνεργάζονται με τον Σωκράτη Κόκκαλη (τις μετοχές της ΚΑΕ τις πήραν στα χέρια τους το 2009) και είχαν επιλέξει και καλύψει οικονομικά τον ερχομό του Γιόνας Καζλάουσκας στον πάγκο της ομάδας.

Στο ζευγάρωμα των πλέι οφ, η πρωταθλήτρια Ευρώπης (από τη Μόσχα ένα χρόνο νωρίτερα το 2005) Μακάμπι του Πίνι Γκέρσον είναι το φαβορί για να περάσει σε ένα ακόμα φάιναλ φορ, αυτό της Πράγας και να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Ο Ολυμπιακός όμως είναι σκληρό καρύδι και ο παμπόνηρος τεχνικός των Ισραηλινών (μετέπειτα και των Ερυθρολεύκων) Πίνι Γκέρσον ανησυχεί και θέλει να εξασφαλίσει ιδιαίτερα τη νίκη στο πρώτο αναγνωριστικό παιχνίδι, κάτι που θα του έδινε το δικαίωμα να εξασφάλιζε ότι θα είχε στην έδρα του τον «τελικό» πρόκρισης αν οι δύο ομάδες έφταναν μέχρι το τρίτο παιχνίδι (τότε οι σειρές κρίνονταν στις 2 νίκες ή στο best of 3  αν προτιμάτε).

Η ομάδα του Ολυμπιακού φτάνει στο ξενοδοχείο στο Τελ Αβίβ κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μετά από τα διαδικαστικά, αλλά και μια προπόνηση στο περίφημο Γιάντ Ελιάου, ακολουθεί το γεύμα στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια η κατάκλιση των παικτών για να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκοι την επόμενη μέρα του αγώνα.

Τα τηλεφωνήματα

Γύρω στη 1 το πρωί χτυπάει το τηλέφωνο του Τάιους Εντνι, του αγαπημένου παιδιού του Γιόνας Καζλάουσκας από τον κοινό τους θρίαμβο με τη Ζαλγκίρις το 1999 στο Μόναχο, ξένος τώρα στον Ολυμπιακό.

«Ποιος είναι» ρωτάει ο Αμερικανός αλλά δεν παίρνει απάντηση, απλά ακούει ισραηλίτικα τραγούδια !

Μισή ώρα αργότερα χτυπάει το τηλέφωνο του Κουίνσι Λιούις, του άλλου ξένου των Πειραιωτών με ένα ανάλογο περιεχόμενο (του συγκεκριμένου ήταν διανθισμένοι και από κάποιες κουβέντες ακαταλαβίστικες καθώς ήταν σε ισραηλίτικη διάλεκτο.

Τα τηλεφωνήματα επαναλήφθηκαν μέχρι και τις 3 το πρωί και στους δύο ξένους που είχαν ενημερώσει στο μεταξύ τον μάνατζερ της ομάδας, Σταύρο Ελληνιάδη. 

Ο Πίνι Γκέρσον υπολόγιζε ιδιαίτερα τους δύο συγκεκριμένους ξένους του Ολυμπιακού και προφανώς είχε βρει τρόπο να τους… βάλει δύσκολα και πριν τη συνάντησή τους στο παρκέ.

Μόλις οι δύο αποστολές συναντήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Γιάντ Ελιάου, ο δαιμόνιος Ισραηλινός τεχνικός ρώτησε με νόημα τους ανθρώπους των Πειραιωτών.

«Όλα οκ, κοιμηθήκατε καλά. Πως ήταν το βράδυ σας ;».

-Σαν…πουλάκια με ωραία τραγούδια του απάντησαν με νόημα από τον Ολυμπιακό.

Η Μακάμπι έκανε σχετικά άνετα το 1-0 (87-78) και ταξίδεψε για την Αθήνα για το δεύτερο παιχνίδι. Φτάνοντας η αποστολή στο αεροδρόμιο, τους περίμενε το πούλμαν που είχε στείλει η ελληνική ομάδα για να τους παραλάβει.

Ο Πίνι Γκέρσον κάθισε μπροστά όπως συνήθιζε για να απολαύσει τη διαδρομή περίπου 30-35 λεπτών ως το ξενοδοχείο που είχε κάνει αρκετές φορές με την ομάδα του ερχόμενος στην Ελλάδα για αγώνες.

Το πούλμαν μπήκε στην Αττική Οδό αλλά η διαδρομή δεν θύμισε στον κόουτς αυτή που είχε συνηθίσει.  Οι παίκτες του θαύμαζαν το τοπίο, στο Μαρκόπουλο, στα Γλυκά Νερά, στην Παιανία, στα Σπάτα και σε πολλά άλλα μέρη της αττικής γης.

«Οδηγέ σίγουρα πάμε σωστά» ρώτησε ο Γκέρσον χαμογελώντας πονηρά και έχοντας υποψιαστεί τι συμβαίνει.

-Βεβαίως κόουτς, είναι στα πλαίσια των μέτρων ασφαλείας.

Όταν έφτασε η αποστολή μετά από σχεδόν 2-3 ώρες στο ξενοδοχείο ο Γκέρσον έστειλε τους παίκτες αμέσως για ξεκούραση και στο γήπεδο μίλησε εντυπωσιασμένος για τις ομορφιές της αττικής γης στο μετέπειτα πολύ καλό του φίλο Σταύρο Ελληνιάδη. 

«Πραγματικά έχετε πολύ όμορφα μέρη, κρίμα που δεν κάναμε καμία στάση να δοκιμάσουμε και λίγο κρασί και κάνα μεζέ» είπε με νόημα, αλλά ήξερε ότι απλά πήρε ένα μικρό μάθημα για τα σκηνικά στον πρώτο αγώνα.

Των οποίων ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι ήταν ο ενορχηστρωτής, λίγα χρόνια αργότερα μεταξύ τύρου και αχλαδιού όταν ήρθε στον Ολυμπιακό.

O Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει τη Μακάμπι στο ΣΕΦ (76-70) αλλά οι Ισραηλινοί πήραν την πρόκριση στην έδρα τους (77-73) με ένα χαμένο τρίποντο του Παπαμακάριου να τους κρατάει «ζωντανούς». Εφτασαν ως τον τελικό της Πράγας χάνοντας όμως τον τίτλο απο την ΤΣΣΚΑ του Ετόρε Μεσίνα και του Θοδωρή Παπαλουκά.

Εδώ όμως με την ΑΕΚ τα πράγματα δείχνουν πιο σοβαρά (με προκλητικό βίντεο της Χάποελ με οπαδούς της που καλωσορίζουν την Ενωση στην…κόλαση) και μάλιστα οι οπαδοί της Χάποελ είναι από τους πιο φανατικούς. Ελπίζουμε να κυλήσουν όλα ομαλά.

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ