Φάκελος Πινέδα: Μπορεί να παραμείνει στην ΑΕΚ;

Φάκελος Πινέδα: Μπορεί να παραμείνει στην ΑΕΚ;

Ο Ορμπελίν Πινέδα δε σταματά να... χορεύει και να ζωγραφίζει με τη φανέλα της ΑΕΚ. Το καλοκαίρι πλησιάζει και άπαντες αναρωτιούνται αν θα συνεχίσουν να τον βλέπουν με τα κιτρινόμαυρα...

Η συζήτηση έχει «ανάψει» το τελευταίο διάστημα. Το ένα σενάριο διαδέχεται το άλλο. Πολλές οι φήμες που κυκλοφορούν και το ερώτημα που αιωρείται στον «κιτρινόμαυρο» πλανήτη είναι ένα. Θα μείνει στην ΑΕΚ ο Ορμπελίν Πινέδα;

Προφανώς, πρόκειται για ένα ζήτημα που θα απασχολήσει αρκετά τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι ο παίκτης που λατρεύει να έχει ο κάθε προπονητής. Ο παίκτης που ομορφαίνει το παιχνίδι της ομάδας, κάνοντας τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Με την αρχοντική του παρουσία, ο Μεξικανός άσος… εκτοξεύει την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, οδηγώντας την εκ του ασφαλούς τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο.

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη ημέρα του (μπασκετικού) Παναθηναϊκού

Ωστόσο, απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα (ακόμα) δεν μπορεί να υπάρξει. Η σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους ανθρώπους της Ενωσης να σκέφτονται μονάχα το νταμπλ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι τόσο στην κορυφή της Super League, όσο και στον τελικό του Κυπέλλου και οποιαδήποτε συζήτηση μεταφέρεται για το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς.

Παρόλα αυτά, αξίζει να «μείνουμε» στα γεγονότα. Καταρχάς, ο Πινέδα πήρε το αεροπλάνο για την Ελλάδα λόγω του Ματίας Αλμέιδα. Η απόλυτα επιτυχημένη τους θητεία στην Τσίβας και στο άνδρο των καρτέλ της Γουαδαλαχάρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την απόφαση.  Ο «Πελάδο» ήταν αυτός που τον έβγαλε στον… αφρό. Υπό τις οδηγίες του Αργεντινού τεχνικού, ο νεαρός άσος έκανε παπάδες στο Μεξικό, με το σενάριο να επαναλαμβάνεται στη χώρα μας.

Με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Πινέδα… οργιάζει και ανταποκρίνεται άριστα σε όποια θέση και αν τοποθετηθεί. Πότε, «οχτάρι», πότε «δεκάρι», πότε εξτρέμ, ο νεαρός παίκτης πάντα βρίσκει τον τρόπο να συνεισφέρει τα μέγιστα στον Δικέφαλο. Αυτή η ικανότητα φέρει και τη σφραγίδα του Ματίας Αλμέιδα. Ο Μεξικανός άσος νιώθει ασφάλεια και σιγουριά με τον Αργεντινό τεχνικό στην άκρη του πάγκου και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Εννιά γκολ και τρεις ασίστ έχει καταγράψει το κοντέρ για τον Πινέδα, που αποτελεί το κλειδί για κάθε ομάδα.

Η Θέλτα και οι… μνηστήρες

Είναι δεδομένο λοιπόν πως η ΑΕΚ θέλει και θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει τον Πινέδα στις τάξεις της. Θέλει να επενδύσει «πάνω» του και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ωστόσο, μόνο εύκολο δε θα είναι το έργο της παραμονής.

Ως γνωστόν, στο deal του καλοκαιριού με τη Θέλτα, δεν τοποθετήθηκε οψιόν αγοράς. Οπότε, οποιαδήποτε (νέα) συμφωνία των δυο πλευρών θα προκύψει από νέα βάση. Οπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η ομάδα του Βίγο αναμένεται να είναι σκληρό καρύδι στις διαπραγματεύσεις. Ειδικά μετά και την εκπληκτική χρονιά που διανύει ο 27χρονος παίκτης. Ουσιαστικά, οι δρόμοι για την Ενωση είναι δύο. Είτε θα επιδιώξει τον εκ νέου δανεισμό του, είτε θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνει δικό της τον Μεξικανό άσο.

Φυσικά, πάντα στη συζήτηση θα τοποθετούνται και οι διάφοροι μνηστήρες που έχουν στραμμένες τις κεραίες τους στον Πινέδα. Με τις εμφανίσεις του στα ελληνικά γήπεδα, ο νεαρός παίκτης έχει κινητοποιήσει αρκετές ομάδες που δεν αποκλείεται να κάνουν μπάσιμο για την απόκτησή του.

Αλλά το θέμα είναι πάντα και το τι θέλει ένας ποδοσφαιριστής. Με την ΑΕΚ ο Πινέδα έχει ανοιχτή και την πόρτα της Ευρώπης. Με τα τωρινά δεδομένα, η Ενωση αναμένεται να ρίξει… ζαριά για τους ομίλους του Champions League το καλοκαίρι. Και γενικά, έχει μπόλικες ευκαιρίες για μια θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο. Από την άλλη, η Θέλτα μοιάζει απίθανο να προλάβει το τρένο της Ευρώπης.

Παράλληλα, όπως είπαμε, είναι και η ιδιαίτερη σχέση του Ορμπελίν Πινέδα με τον Ματίας Αλμέιδα: «Τώρα η σελίδα έχει γυρίσει και όλα είναι διαφορετικά. Παίζω και έχω έναν προπονητή που με έχει βοηθήσει να αποκτήσω αυτοπεποίθηση και έτσι να μπορέσω να ξεπεράσω τα προβλήματα.

Από την πρώτη μου μέρα στην Ελλάδα το έχω απολαύσει γιατί παίζεις σ’ έναν διαφορετικό τύπο ποδοσφαίρου και αντιμετωπίζεις καλές ομάδες», είχε δηλώσει ο Μεξικανός άσος. Η χημεία που έχει με τον Πελάδο είναι κάτι παραπάνω από δυνατό διαπραγματευτικό χαρτί για την ΑΕΚ.

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού δεν απέχει πολύ. Και στο στρατόπεδο της ΑΕΚ το γνωρίζουν καλά. Απαντες αντιλαμβάνονται τη μάχη που θα γίνει για την παραμονή του Ορμπελίν Πινέδα στις τάξεις των κιτρινόμαυρων

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ