Η D-Day για Μήτογλου: Οι «αιώνιοι» που καραδοκούν και η Εθνική ομάδα

Η D-Day για Μήτογλου: Οι «αιώνιοι» που καραδοκούν και η Εθνική ομάδα

Η 10η Ιουλίου που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του Ντίνου Μήτογλου και οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεσή του.

Στις αρχές Μαρτίου η FIBA ανακοίνωσε επίσημα την τιμωρία του Ντίνου Μήτογλου ύστερα από το θετικό δείγμα που βρέθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ κατά την περσινή σεζόν. Στον διεθνή Έλληνα φόργουορντ/σέντερ επιβλήθηκε πρωτόδικα ποινή αποκλεισμού 32 μηνών, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 24 Νοεμβρίου του 2024 καθώς η τιμωρία αρχίζει να μετράει από τη μέρα που βρέθηκε θετικός.

Η πλευρά Μήτογλου βέβαια δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και κατέθεσε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, το αποτέλεσμα της έφεσης αναμένεται στα μέσα του καλοκαιριού και για την ακρίβεια μέχρι τις 10 Ιουλίου. Μία απόφαση που βέβαια θα προκαλέσει εξελίξεις σε αρκετά μέτωπα, αν είναι προς όφελος του παίκτη και ρίξει την ποινή.

Διαβάστε επίσης: Λίνα Σουλούκου: «Το νέο αφεντικό του Μουρίνιο»

Για τον διεθνή άσο δεδομένα ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός ο οποίος αναμένεται να κάνει κίνηση εφόσον μειωθεί η τιμωρία και γίνει διαθέσιμος ο Μήτογλου. Η εκτίμηση στις δυνατότητές του δεν άλλαξε και οι «πράσινοι», που θέλουν να ενισχύσουν τον ελληνικό κορμό τους με παίκτες από το πάνω ράφι, θα προσπαθήσουν να τον φέρουν πίσω. Από την άλλη βέβαια, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αφήνει αδιάφορο και τον Ολυμπιακό. Αν βρεθεί πρόσφορο έδαφος, δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση από τους Πειραιώτες οι οποίοι θα βγουν το καλοκαίρι στην αγορά για λίγες και καλές προσθήκες αφού ήδη έχουν έναν εξαιρετικό κορμό.

Τέλος, το βλέμμα της στραμμένο στον Μήτογλου έχει και η Εθνική ομάδα ενόψει του Μουντομπάσκετ καθώς πριν πιαστεί ντοπέ ήταν βασικός στέλεχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ένας παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν σε όλα αυτά βέβαια είναι η μεγάλη αποχή που θα έχει από τα παρκέ ο Μήτογλου καθώς ακόμη και αν πέσει η ποινή στην έφεση, θα έχει τουλάχιστον 1,5 χρόνο που θα βρίσκεται εκτός δράσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ