Αταμάν, Βιλντόσα, Παπαπέτρου: Τα τρία «μπαμ» του Παναθηναΐκού και το… φυτίλι που άναψε

Αταμάν, Βιλντόσα, Παπαπέτρου: Τα τρία «μπαμ» του Παναθηναΐκού και το… φυτίλι που άναψε

Το καλοκαίρι θα είναι περίοδος εξελίξεων για τον Παναθηναϊκό στο αγωνιστικό κομμάτι. Εξελίξεων καταιγιστικών καθώς τα ονόματα που ετοιμάζονται να κλείσουν είναι ικανά να αλλάξουν επίπεδο τους πράσινους που... αγνοούνται εδώ και χρόνια σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Ο κύβος ερρίφθη στον Παναθηναϊκό. Η για χρόνια μέτρια έως κακή παρουσία του σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αποκορύφωμα τη φετινή με τους πράσινους να καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ δεκαετιών στην Ελλάδα και να τερματίζουν στην 17η θέση από τους 18 συνολικά συμμετέχοντες (έστω και μετά το πρόστιμο) στην Euroleague, πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η αρχή έγινε με τον προπονητή, Μετά την παταγώδη αποτυχία του Ντέγιαν Ράντονιτς, ήταν ειλημμένη η απόφαση να αποκτηθεί ένας προπονητής με ειδικό βάρος στην Euroleague με αποδεδειγμένες ικανότητες να φτιάχνει και να «τρέχει» με επιτυχία ομάδες που πρωταγωνιστούν και φτάνουν σε τελικούς. Το όνομα του Λάσο ήταν αυτό που έπαιξε αρχικά, αλλά τελικά η αποτυχία της Εφές Αναντολού έριξαν στον δρόμο του Παναθηναϊκού τον Εργκίν Αταμάν.

Διαβάστε επίσης: Νέα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου του Μαραντόνα: Οκτώ γιατροί στο εδώλιο – Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με πρόθεση!

Ο Τούρκος είναι ο αρχιτέκτονας της εντυπωσιακής Εφές που κατέκτησε back to back Euroleagues και έχασε και μια τρίτη λόγω… κορωνοϊού. Ωστόσο ο κύκλος της Τουρκικής ομάδας φαίνεται πως έκλεισε και οι συντελεστές της θα φύγουν για άλλες μπασκετικές πολιτείες, με τον Αταμάν να μετακομίζει όπως όλα δείχνουν από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα για χάρη του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο ο 57χρονος τεχνικός αναμένεται να πάρει και σοβαρή… προίκα για να δουλέψει και να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα. Το φετινό ρόστερ έχει μερικούς παίκτες που αξίζουν να παραμείνουν στο ρόστερ ωστόσο θέλει απαραίτητα σημαντικές «ενέσεις» ποιότητας τόσο στην περιφέρεια όσο και στις θέσεις των ψηλών. Το πρώτο βήμα δείχνει να έχει γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, με τους Πράσινους να προσανατολίζονται στη σερβική αγορά.

Εκεί και συγκεκριμένα στον Ερυθρό Αστέρα βρίσκεται ένα θαυματουργό δίδυμο γκαρντ από την Αργεντινή. Ο Λούκα Βιλντόσα και ο Φακούντο Καμπάτσο. Για τον Βιλντόσα η κατάσταση είναι αρκετά προχωρημένη και όλα δείχνουν πως θα είναι ο… κουμανταδόρος του Παναθηναϊκού. Ο Βιλντόσα στα 27 του έρχεται με 5 σεζόν εμπειρίας στην Euroleague (9.1π, 2 ριμπ, 3.4 ασίστ και 1.2 κλεψίματα), ενώ φέτος με την ομάδα του Βελιγραδίου έχει ακόμα καλύτερα νούμερα στη σεζόν (12.6π, 2.5 ριμπ, 3.9 ασίστ, 1.4 κλεψίματα), ενώ γίνεται προσπάθεια και για τον Διόσκουρο του, με το ενδιαφέρον από Ρεάλ Μαδρίτης ωστόσο να κάνει την περίπτωσή του αρκετά σύνθετη.

Εκτός από ποιότητα το ρόστερ χρειάζεται και προσθήκες ελληνικού στοιχείου ικανού να ξαναδώσει ταυτότητα και μαχητικό DNA στην ομάδα. Δεν υπάρχει καταλληλότερος από τον πρώην αρχηγό της ομάδας, Ιωάννη Παπαπέτρου που έφυγε την περσινή σεζόν και θήτευσε στο πλευρό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την Παρτιζάν. Ωστόσο δεν έχει κάνει την καλύτερη χρονιά του, μην έχοντας αποδώσει τα αναμενόμενα στους Σέρβους.

Η απόκτηση του Παπαπέτρου είναι ότι χρειάζεται η ομάδα αυτή τη στιγμή και με συνδυασμό με την προσθήκη του εξαιρετικά ταλαντούχου και ανερχόμενου Δημήτρη Μωραΐτη αλλά και του Κώστα Αντετοκούνμπο που δεν έχει κολλήσει με την Φενέρμπαχτσε, δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής που υπολόγιζε πως θα βρει υπό τις οδηγίες του κόουτς Ιτούδη και ψάχνεται να αγωνιστεί στην Ελλάδα, αναμένεται να αποκτήσει έναν αξιόλογο ελληνικό πυρήνα. Κάτι που όπως έχει φανεί πολλάκις από τις καλές χρονιές τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού, είναι προαπαιτούμενο και η βάση μιας συμπαγούς ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ