Τα χιλιόμετρα που έκαναν οι ομάδες της Euroleague: Η «πολυταξιδεμένη» Μακάμπι, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός

Τα χιλιόμετρα που έκαναν οι ομάδες της Euroleague: Η «πολυταξιδεμένη» Μακάμπι, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ κάλυψε περισσότερα από 70.000 χιλιόμετρα ταξιδεύοντας για τη φετινή Euroleague και ήταν με διαφορά η ομάδα που έκανε τα μεγαλύτερα ταξίδια για τα παιχνίδια της. Πόσα έκαναν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Η Euroleague έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία με τις οκτώ κορυφαίες ομάδες να ετοιμάζονται για τις μάχες των playoffs στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τη σειρά του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε φυσικά να ξεχωρίζει.

Με την κανονική περίοδο λοιπόν να έχει ολοκληρωθεί, ένας χρήστης του twitter υπολόγισε τις χιλιομετρικές αποστάσεις που κάλυψαν όλες οι ομάδες για τους αγώνες που έδωσαν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, καθώς επίσης και τον χρόνο που πέρασαν ταξιδεύοντας.

Διαβάστε επίσης: Η νέα ΑΕΚ βλέπει παντού εχθρούς

Σύμφωνα λοιπόν με τα συγκεκριμένα δεδομένα, οι 18 ομάδες διένυσαν 41.865 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο κάτι που αντιστοιχεί σε 4 μέρες και 16 ώρες ταξιδιού.

Στην κορυφή της λίστας και εκείνη που ήταν η πιο… πολυταξιδεμένη της φετινής σεζόν ήταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ η οποία κάλυψε την απόσταση των 71.056 χιλιομέτρων, δηλαδή περίπου 6 ημέρες και 2 ώρες. Η Ζαλγκίρις Κάουνας και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι δεύτερη και τρίτη, αντίστοιχα, με μικρή διαφορά μεταξύ της απόστασης έχοντας καλύψει 52.551 και 52.198 αντίστοιχα.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κάλυψαν όπως είναι λογικό σχεδόν την ίδια απόσταση, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν καταγράψει 41.150 και περίπου 4 μέρες και 14 ώρες, ενώ οι «πράσινοι» έκαναν 39.909 και 4 μέρες και 13 ώρες.

Από την άλλη, η Βίρτους Μπολόνια είναι η ομάδα της EuroLeague με τα λιγότερα χιλιόμετρα, 31.543 (4η και 4ω). Αυτή είναι περισσότερο από δύο φορές λιγότερη απόσταση από αυτή που έχει διανύσει η Μακάμπι.

Κάθε ομάδα είχε 32 μεμονωμένα ταξίδια, καθώς οι «διαβολοβδομάδες» εξοικονομούσαν ορισμένα ταξίδια. Κατά μέσο όρο, 6.091 χιλιόμετρα ή το 12,7% της διανυόμενης απόστασης εξοικονομήθηκαν από τις εβδομάδες όπου υπήρχαν δύο παιχνίδια. Με το φετινό πρόγραμμα, οι ομάδες που «γλίτωσαν» τη μεγαλύτερη απόσταση ήταν: Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε και Βαλένθια με πάνω από 15%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ