Η «αεροπορία» του Ολυμπιακού στην πρώτη γραμμή: Η «μάχη» του Φαλ με τον Μότλεϊ και ο ρόλος των Μπλακ, Μπολομπόι

Η «αεροπορία» του Ολυμπιακού στην πρώτη γραμμή: Η «μάχη» του Φαλ με τον Μότλεϊ και ο ρόλος των Μπλακ, Μπολομπόι

Οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε πλησιάζουν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι «μάχες» της ρακέτας, με την «ερυθρόλευκη» αεροπορία να καλείται να βγει μπροστά.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το βράδυ της Τετάρτης τη Φενέρμπαχτσε για το πρώτο παιχνίδι της σειράς των playoffs της Euroleague, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο Final 4 του Κάουνας απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Οι αναμετρήσεις μεταξύ του πρώτου και του όγδοου της κανονικής διάρκειας αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και η αντίπαλος των Πειραιωτών δεν είναι μια ομάδα αδύναμη, κάθε άλλο. Πρόκειται για ένα σύνολο με μεγάλη ποιότητα, κάτι που απορρέει βασικά από το μεγάλο μπάτζετ που έχει διαθέσιμο. Στις «μάχες» λοιπόν που ξεκινούν από αύριο στο Φάληρο, είναι προφανές πως όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το βάρος ίσως πέσει σε μεγάλο βαθμό μέσα στη ρακέτα, συνεπώς ο Μουσταφά Φαλ είναι εκείνος που πρέπει να «»τραβήξει κυρίως το κουπί, αλλά θα χρειαστεί και τη συμβολή των υπολοίπων της γραμμής των ψηλών.

Διαβάστε επίσης: Το βίντεο της ντροπής: Τα «εγκλήματα» του Μάσα στο Καραϊσκάκη

Η Φενέρ δεν κατάφερε να αναδείξει όσους πρωταγωνιστές θα ήθελε τη φετινή σεζόν, ένας από αυτούς ωστόσο ήταν ο rookie στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, Τζόναθαν Μότλεϊ. Ο Αμερικανός σέντερ εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή της πορείας της ομάδας του Ιτούδη και δεν ήταν λίγες οι φορές που κυριάρχησε απέναντι σε αντιπάλους με πολλή περισσότερη εμπειρία, έχοντας πλέον γίνει ένας από τους καλύτερους ψηλούς που μπορεί να έχει κάποιος προπονητής στη διάθεσή του.

Στους αγώνες με τον Ολυμπιακό φέτος η παρουσία του ήταν σχεδόν μηδαμινή, καθώς στο παιχνίδι στο Φάληρο δεν έπαιξε καθόλου εξαιτίας τραυματισμού, ενώ στην Κωνσταντινούπολη λίγο καιρό αργότερα είχε μόλις 6 πόντους σε 16 λεπτά συμμετοχής. Και στα δύο αυτά παιχνίδια θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός ξεπέρασε πολύ εύκολα το εμπόδιο της Φενέρ, γεγονός που καταδεικνύει ακόμα περισσότερο την επίδρασή του στο παιχνίδι της ομάδας.

Τα στατιστικά του Μότλεϊ στη regular season

Είναι λοιπόν λογικό, οι ψηλοί του Ολυμπιακού που θα έχουν το ματσάρισμα με τον Μότλεϊ να πρέπει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση για να καταφέρουν να τον περιορίσουν, κάτι που θα αποτελέσει και καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση των πρώτων παιχνιδιών αλλά και όλης της σειράς. Η αλήθεια είναι ότι το στιλ παιχνιδιού του Μότλεϊ μπορεί να το ματσάρει περισσότερο ο Μπλακ. Η αθλητικότητά τους ταιριάζει πιο πολύ από ότι με τον Φαλ, με τον Γάλλο ωστόσο να μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός στο επιθετικό κομμάτι. Σίγουρα θα αποτελέσει και μια ευκαιρία για τον Μουσταφά να πραγματοποιήσει ένα καλό παιχνίδι, με τις τελευταίες του εμφανίσεις να δείχνουν λίγο πιο νοχελικές σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει. Ο Μπλακ από την άλλη έχει αποδείξει πολύ καλά τι μπορεί να κάνει ερχόμενος από τον πάγκο, ειδικά σε παιχνίδια με ένταση και… μπασκετικό ξύλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ