Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Επιστρέφει στη Μαδρίτη 26 χρόνια μετά!

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Επιστρέφει στη Μαδρίτη 26 χρόνια μετά!

Οι αναμνήσεις... ξανά γυρίζουνε, όπως λέει και το άσμα. Έτσι επιστρέφει και ο Ζέλικο στη Μαδρίτη, για να αντιμετωπίσει την άλλοτε «αγαπημένη» του Ρεάλ.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τίθεται αντιμέτωπος με τον «πρωτάρη» σε αυτό το επίπεδο Τσους Ματέο, αλλά κυρίως επιστρέφει στον τόπο του «εγκλήματος»(σ.σ. Μαδρίτη) ,ακριβώς όπως κάνει ο« δολοφόνος» ,για να αντιμετωπίσει την ομάδα, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης  το 1995. Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος του( μέχρι τότε) πολυνίκη προπονητή της Euroleague.

Για την ιστορία, η Ρεάλ τότε κέρδισε στον τελικό της 13ης Απριλίου 1995 τον Ολυμπιακό με 73-61.Κατά «διαβολική» σύμπτωση ο Ομπράντοβιτς την αμέσως προηγούμενη σεζόν είχε κερδίσει πάλι τον Ολυμπιακό στον τελικό του Τελ Αβίβ, ως προπονητής της Μπανταλόνα. Αυτή του την επιτυχία εξαργύρωσε με την« μεταγραφή »του στη Ρεάλ, στην οποία έμεινε από το 1994 μέχρι το 1997.
Διαβάστε επίσης: Το βίντεο της ντροπής: Τα «εγκλήματα» του Μάσα στο Καραϊσκάκη

Ο Ομπράντοβιτς επανάφερε την Παρτιζάν στα play-offs 14 χρόνια μετά!
Μαζί με τον «άρχοντα των δαχτυλιδιών», επιστρέφει στα play-offs της Euroleague και η Παρτιζάν μετά από το 2010, όταν και έφτασε μέχρι και το Final 4 του Παρισιού, στο οποίο ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στην παράταση, όντας μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Η Παρτιζάν ομολογουμένως είναι από τις ιστορικότερες ομάδες τις διοργάνωσης και έλειψε από το κορυφαίο επίπεδο της Euroleague. Έχει κατακτήσει το πρώτο ευρωπαϊκό της στέμμα το 1992 με τον άνθρωπο που βρίσκεται και σήμερα στον πάγκο της.. τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Φέτος η Παρτιζάν τερμάτισε στην 6η θέση της κανονικής διάρκειας με ρεκόρ 20-14, έχοντας ένα πολύ καλοδουλεμένο σύνολο με ξεκάθαρους ρόλους και πολύ καλούς ξένους παίκτες. Οι μέσοι όροι της επίσης ήταν πολύ καλοί, καθώς σημείωσε 85.2 πόντους μ.ο. στην επίθεση, μαζεύοντας παράλληλα 30 ριμπάουντ και μοιράζοντας  14.5 ασίστ μ.ο. και 93.5 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο πρωτάρης Ματέο που θέλει η ομάδα του να «πεθάνει »στο παρκέ

Η Ρεάλ Μαδρίτης από την άλλη στην πρώτη χρονιά της μετά Λάσο εποχής τερμάτισε στην 3η θέση με ρεκόρ 23-11, χωρίς να έχει την σταθερότητα στην οποία μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, κυρίως γιατί υπάρχει μια φουρνιά στην ομάδα, η οποία σιγά σιγά αναμένεται να αποστρατευθεί. Παίκτες όπως ο Ρούντι, ο Γιούλ και ο Σέρχι πνέουν τα λοίσθια, όμως πάντα σε αυτές τις  ειδικές συνθήκες, όπως είναι τα πλέι-οφς, οι «γερόλυκοι» είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά σε μια ομάδα. Με αυτούς είναι σίγουρο πως η Ρεάλ θα «πεθάνει» στο παρκέ, όπως δήλωσε ο προπονητής της στη καθιερωμένη συνέντευξη που γίνεται πριν από τα παιχνίδια. Η Ρεάλ φέτος είχε 85.6 πόντους στην επίθεση, μάζεψε 36.7 ριμπάουντ μ.ο. και μοίρασε 19.6 ασίστ. Παράλληλα είχε και 102.3 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Υπενθυμίζουμε πως η σειρά αρχίζει σήμερα ( 25/4) και στη Μαδρίτη θα γίνουν τα πρώτα δυο ματς μιας σειράς που αναμένεται να είναι συναρπαστική και που περιμένουμε όλοι να παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Φραγάκης Γεώργιος

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ