Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτιζάν 87-89

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτιζάν 87-89

Σε ένα από τα καλύτερα ματς playoffs των τελευταίων ετών στην Euroleague, η Παρτιζάν επικράτησε με 89-87 της Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη με buzzer beater τρίποντο του απίστευτου Κέβιν Πάντερ!

Οι θεατές στο Wizink Center της Μαδρίτης αλλά και τα εκατομμύρια κόσμους που στήθηκαν στις τηλεοράσεις για να δουν την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Παρτιζάν, ήταν μάρτυρες μιας από τις πιο μεγάλες και αμφίρροπες μάχες που έχουν γίνει ποτέ σε επίπεδο playoffs της Euroelague.

Σε ένα ματς που είχε πολλές αλλαγές προβαδίσματος και κατά διαστήματα έβγαλε αρκετούς πρωταγωνιστές, ξεχώρισε η απίστευτη μονομαχία του Γκάμπριελ Ντεκ και τον Κέβιν Πάντερ. Ο Αργεντινός πέτυχε 24 πόντους και είχε 8 ριμπάουντ την ώρα που ο Αμερικανός είχε 26 με 6 ασίστ και 5/8 τρίποντα.

Διαβάστε επίσης: O Playoff Jimmy (Μπάτλερ) στρίμωξε άγρια τους Μπακς, την πιο ακατάλληλη στιγμή

Το τελευταίο από αυτά όμως θα μείνει στο πάνθεον των μεγάλων στιγμών της διοργάνωσης καθώς μετά από οδηγία του μαέστρου Ομπράντοβιτς, ο Πάντερ έπαιξε iso τον Γιαμπουσέλε, τον… χτύπησε στα πιο αργά πόδια του και σηκώθηκε για τρεις βουβαίνοντας τo Wizink Center στα 0.4» κάνοντας το 89-87!

Το ματς ξεκίνησε με την Παρτιζάν να βρίσκει εύκολο σκορ με τα 3/3 τρίποντα του Σμαΐλαγκιτς και να προηγείται με 10-17 στα μέσα του δεκαλέπτου, με τους γηπεδούχους να βγάζουν αντίδραση με τον Ταβάρες και να κλείνουν το δεκάλεπτο στα ίσια (22-22).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Χάνγκα μπήκε στην εξίσωση και έδωσε λύσεις στη Ρεάλ για ένα γρήγορο 8-0 (30-22), αλλά σταδιακά και με τους Πάντερ και Έξουμ να βρίσκουν λύσεις οι Σέρβοι μείωσαν τη διαφορά και μάλιστα προσπέρασαν πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με ένα υπέρ τους +4 (44-48).

Στο τρίτο δεκάλεπτο άρχισε να ανεβάζει στροφές και ο Ντεκ για τη Ρεάλ που τράβαγε το κάρο απόντος του Ταβάρες που λόγω ενός τραυματισμού δεν πάτησε στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι βρήκαν χώρο δράσης και οι Λεσόρ και Λε Ντέι, δίνοντας λύσεις με το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να έχει μπροστά τη Ρεάλ με βραχεία κεφαλή (64-63).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Παρτιζάν μπήκε νευρικά, ο Ρούντι έκανε δύο σερί κλεψίματα και κάπως έτσι η διαφορά σε ένα κομβικό σημείο άνοιξε στο +7 (77-70). Ο Ντεκ στο δεκάλεπτο σκόραρε 12 πόντους και έκανε ό,τι μπορούσε για να οδηγήσει σε νίκη τους γηπεδούχους, μαζί με τον Μούσα.

Οι Σέρβοι όμως βρήκαν καταλυτικά τρίποντα από το… supporting cast (Μαντάρ και Αβράμοβιτς) και με τους «πρωταγωνιστές» να παίρνουν μπρος, ανταπεξήλθαν. Από τη μια ο Λεσόρ με 6 πόντους στο διάστημα αυτό έκανε τη μισή δουλειά, με τον Πάντερ να παίρνει φωτιά στο τέλος πετυχαίνοντας 11 πόντους στο διάστημα αυτό με δύο μεγάλα τρίποντα, ένα εκ τω οποίων έκρινε το τρομερό αυτό ματς.

 Τα Δεκάλεπτα: 22-22, 44-48, 64-63, 87-89.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ