Η μεγάλη απόφαση του Νίκολα Μιλουτίνοφ

Η μεγάλη απόφαση του Νίκολα Μιλουτίνοφ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, η «χρυσή» πρόταση που έχει στα χέρια του, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το συμβόλαιο που λήγει και τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και εδώ και περίπου έναν χρόνο ίσως ο κορυφαίος που δεν αγωνίζεται στην Euroleague.

Ο Σέρβος γίγαντας που έλαμψε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αμείβεται με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, όμως όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από τη Ρωσία για να επιστρέψει στην Euroleague.

Ο «Μίλου» μετά την απαγόρευση της Euroleague να αγωνιστούν οι ρωσικές ομάδες λόγω του πολέμου με την Ουκρανία, ψάχτηκε να φύγει από τη Μόσχα το περασμένο καλοκαίρι χωρίς όμως να γίνει πράξη. Ο Ολυμπιακός είχε ασχοληθεί με την περίπτωση του, όμως η ΤΣΣΚΑ δεν τον άφησε να φύγει και μάλιστα του ανανέωσε με καλύτερους όρους το συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Ο Σέρβος λοιπόν έμεινε στη Μόσχα, όμως όλα δείχνουν ότι σε λίγους μήνες καλείται να πάρει μια μεγάλη απόφαση για το μέλλον του. Η ΤΣΣΚΑ θα του προτείνει νέο συμβόλαιο, όμως πιθανότατα δεν θα είναι ούτε τη νέα χρονιά στη Euroleague και ο Μιλουτίνοφ θέλει να αγωνιστεί ξανά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Για αυτό τον λόγο και δύσκολα να πει το «ναι», ειδικά από τη στιγμή που οι μισές και… βάλε ομάδες της Euroleague θα κάνουν… ουρά για να τον κάνουν δικό τους. Μια από αυτές που ενδιαφέρεται ήδη για εκείνον και φέρεται να έχει καταθέσει και «χρυσή» πρόταση για να τον πάρει είναι και η Βίρτους Μπολόνια.

Δημοσιεύματα μιλούν για συμβόλαιο διετές με πάνω από 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ λέγεται ότι θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί ακόμη και μεσούσης της φετινής σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης της ιταλικής ομάδας, Μάσιμο Ζανέτι, θέλει να κάνει την μετακίνηση άμεση, για να ενισχύσει την ομάδα του ενόψει των playoffs του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με την Αρμάνι Μιλάνο να έπεται και μόλις δύο αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της regular season. Από την άλλη η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά της VTB League με τη σειρά κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν να βρίσκεται στο 2-2 Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση αποκλεισμού της ΤΣΣΚΑ, θα ανοίξει ο δρόμος για την άμεση μετακόμιση του Μιλουτίνοφ στην Ιταλία.

Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, αφού ο ίδιος ο «Μίλου» θέλει να ζυγίσει τα πράγματα, ακόμη και αν αποκλειστεί η ΤΣΣΚΑ. Βλέπετε, ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Παρτιζάν και ο Ερυθρός θα βγουν στην αγορά για σέντερ και μπορούν να καλύψουν τα «θέλω» του, ενώ υπάρχει και ο Ολυμπιακός.

Πέρσι οι ερυθρόλευκοι είχαν ασχοληθεί με την περίπτωση του, όμως η ΤΣΣΚΑ δεν του επέτρεψε να επιστρέψει. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν οι Πειραιώτες θα ασχοληθούν σε περίπτωση που κυκλοφορεί ελεύθερος το καλοκαίρι ο Σέρβος, μιας και τη δεδομένη χρονική στιγμή το μυαλό όλων στο λιμάνι είναι στα play off της Euroleague και τη Φενέρ, ενώ και ο Ταρίκ Μπλακ έχει κάνει ένα τρομερό step up και μοιάζει απίθανο να μην προσπαθήσουν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας να τον κρατήσουν.

Ο «Μίλου» αγωνίζεται μόνο για τη διοργάνωση της VTB League και είναι σε πολύ καλή κατάσταση με 16.1 πόντους και 8.9 ριμπάουντ μέσο όρο σε 33 ματς στα οποία αγωνίστηκε φέτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ