Το… μηδέν του Ντόρσεϊ έχει ονοματεπώνυμο

Το… μηδέν του Ντόρσεϊ έχει ονοματεπώνυμο

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ επέστρεψε σαν αντίπαλος στο ΣΕΦ, όμως τα βρήκε σκούρα και έμεινε άποντος. Πώς «κλείδωσε» ο Μπαρτζώκας τον βασικό κίνδυνο της Φενέρ;

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά με τη Φενέρ στο ΣΕΦ, με μία εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και πλέον στρέφει την προσοχή του στο Game 2, που θέλει να το πάρει για να «αγκαλιάσει» την πρόκριση στο Final Four.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν άγχος στο πρώτο ημίχρονο και δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε, στην επανάληψη όμως «λύθηκαν» και «καθάρισαν» το ματς, παίρνοντας πνοή από την άμυνα και από τον Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος «βομβάρδιζε» το αντίπαλο καλάθι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για ακόμη μια φορά είχε διαβάσει άψογα την αναμέτρηση, είχε δώσει έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του και το πλάνο λειτούργησε περίφημα. Ο Έλληνας τεχνικός κατάφερε να ανακόψει τη δημιουργία του Νικ Καλάθη, αλλά και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά στο ΣΕΦ ως αντίπαλο.

Ο ομογενής γκαρντ λόγω και της απουσίας του Σκότι Γουίλμπεκιν ήταν δεδομένο ότι θα έπαιρνε αρκετό χρόνο συμμετοχής και πολλές μπάλες στα χέρια του, για αυτό και ο Μπαρτζώκας έριξε πάνω στη μεγαλύτερη διάρκεια που ήταν στο παρκέ τον καλύτερο περιφερειακό αμυντικό του.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Τόμας Γουόκαπ, που έγινε… βδέλλα στον πρώην συμπαίκτη του και όπως συνηθίζει έκανε τη δουλειά, αφού ο Ντόρσεϊ στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε έμεινε άποντος, παίρνοντας μόλις δύο σουτ και κάνοντας δύο λάθη.

Ο πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού τον κυνήγησε σε όλο το γήπεδο και έγινε… σκιά του στο παρκέ, με αποτέλεσμα ο πρώην παίκτης των Πειραιωτών να τα βρει σκούρα και ταυτόχρονα να μπλοκάρει και όλη η επιθετική λειτουργία της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη. Μάλιστα, ο Γουόκαπ δεν άλλαζε στα μαρκαρίσματα, έμενε και μετά από σκριν πάνω στον Ντόρσεϊ και του έκανε τη ζωή πολύ δύσκολη.

Από εκεί και πέρα, μπορεί επιθετικά οι Βεζένκοφ και Κάνααν να έκαναν μεγάλες εμφανίσεις, όμως άλλη μια βραδιά ο Γουόκαπ ήταν αυτός που έδινε ρυθμό μέσα από τις απίστευτες άμυνες που έβγαζε. Πρώτα από όλα στον Ντόρσεϊ και εν συνεχεία σε όλη την περιφερειακή γραμμή της Φενέρ.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έχει την ικανότητα να μαρκάρει τον οποιονδήποτε και το απέδειξε και το βράδυ της Τετάρτης, όπου πήγε και πάνω στον Καλάθη και στον Έντουαρντς, αλλά ακόμη και στον Γκούντουριτς.

Ο απολογισμός του ήταν να έχει 4 κλεψίματα και μερικές απίθανες άμυνες, που δεν καταγράφονται ούτε στη στατιστική, με το σχέδιο του Μπαρτζώκα για το μαρκάρισμα των Ντόρσεϊ και Καλάθη να λειτουργεί άψογα, κάτι που φαίνεται από το μηδέν του πρώτου, αλλά και από τις μόλις 2 ασίστ και τα 2 λάθη του δεύτερου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ