Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στην Πόλη για να φύγει με το «διπλό» (vids)

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στην Πόλη για να φύγει με το «διπλό» (vids)

O Ολυμπιακός μετά την ήττα στο ΣΕΦ καλείται να βρει τουλάχιστον ένα διπλό στην αγαπημένη του... Πόλη για να μην αποχαιρετήσει πρόωρα. Ο Σλούκας, ο Βεζένκοφ και ο Γουίλμπεκιν που αλλάζει τα δεδομένα.

Ο Ολυμπιακός έχασε το πλεονέκτημα έδρας στα play off της Euroleague στο Game 2 από τη Φενέρμπαχτσε, καθώς ηττήθηκε από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και πλέον οφείλει αν θέλει να βρεθεί στο Final Four του Κάουνας να πάρει τουλάχιστον ένα διπλό στην Πόλη κόντρα στους Τούρκους.

Η «Ulker Arena» θα είναι κατάμεστη για τα επόμενα δύο ματς της σειράς και με το σκορ στο 1-1, οι ερυθρόλευκοι είναι με την πλάτη στον τοίχο και ψάχνουν τουλάχιστον μια μεγάλη εμφάνιση, ανάλογη με αυτή της κανονικής περιόδου, όπου είχαν περάσει με εμφατικό τρόπο (93-73).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει προετοιμάσει την ομάδα του για δύο σπουδαία ματς στην αγαπημένη του… Πόλη, με σκοπό να μην πραγματοποιήσει εμφανίσεις ανάλογες με αυτές στο ΣΕΦ, όπου η αλήθεια είναι ότι δεν έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, με εξαίρεση δύο δεκάλεπτα στο σύνολο και των δύο παιχνιδιών.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει να λειτουργεί υπό πίεση και το κάνει εξαιρετικά. Και στην Κωνσταντινούπολη θα παίζει έτσι, αφού αν χάσει και τα δύο ματς θα χάσει τον μεγάλο του στόχο τη φετινή σεζόν που δεν είναι άλλος από την παρουσία του σε δεύτερο συνεχόμενο Final Four μετά το περσινό στο Βελιγράδι.

Οι Πειραιώτες «εγκλωβίστηκαν» από τη Φενέρ στο ΣΕΦ, ειδικά στο δεύτερο ματς και με μεγάλη «πληγή» τα ριμπάουντ, γνώρισαν την ήττα, ενώ αρκετά από τα «ατού» της ομάδας δεν έπιασαν επίσης υψηλά στάνταρ απόδοσης. Όλα αυτά όμως έχουν μικρή σημασία, αφού πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να παίξει δύο διαφορετικά ματς από εκείνα στο Φάληρο, εκτός έδρας όπου φέτος μετράει 10 διπλά, μεταξύ των οποίων και ένα στο ίδιο γήπεδο επί της Φενέρ.

Σε εκείνο το ματς είχε αγωνιστεί μάλιστα χωρίς τον Κώστα Σλούκα και τον Άλεκ Πίτερς και είχε φύγει με διπλό. Πλέον ο Έλληνας γκαρντ καλείται να βγει μπροστά στην Πόλη και να πάρει από το χέρι τον Ολυμπιακό. Είναι μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ τα «κλειδιά» επιθετικά και δημιουργικά για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να «κουβαλήσουν» στο σκοράρισμα, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να είναι καλός στα δύο ματς στο ΣΕΦ, αλλά να μην κάνει τη διαφορά.

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες θα πρέπει να «ασφαλίσουν» τα ριμπάουντ, κόντρα σε μια ομάδα που είναι εξαιρετική στο επιθετικό ριμπάουντ, κάτι που «πλήγωσε» αφάνταστα και στο Game 2, όπου είχε 16 παραπάνω κατοχές.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα πρέπει να αλλάξει η προσαρμογή της αμυντικής λειτουργίας όλης της ομάδας, αφού πλέον είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί ο Σκότι Γουίλμπεκιν, ο οποίος προπονήθηκε κανονικό και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στην 12αδα στο τρίτο ματς. Ο Αμερικανός λειτουργούσε εξαιρετικά μαζί με τον Νικ Καλάθη και εφόσον αγωνιστεί το αμυντικό πλάνο θα είναι πάνω σε αυτόν και τον Έλληνα γκαρντ, αφού φυσιολογικά θα μειωθεί και ο ρόλος του Κάρσεν Έντουαρντς, αλλά και του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ο Γουόκαπ θα αναλάβει τον ρόλο του «τερματοφύλακα» σε αυτή την περίπτωση, τον οποίο έκανε με υποδειγματικό τρόπο και στα δύο ματς με τον ομογενή γκαρντ, ενώ πιθανότατα ο Κώστας Παπανικολάου ή ο Σακίλ ΜακΚίσικ να πέσουν πάνω στον Γκούντουριτς, που ήταν κομβικός στο φινάλε του Game 2.

Παρόλα αυτά όμως ο Ολυμπιακός αμυντικά σε κανένα από τα δύο ματς δεν συνάντησε «τρελό» πρόβλημα, αντιθέτως λειτούργησε καλά σε όλα, πλην του σημαντικότερου που ήταν το αμυντικό ριμπάουντ. Αν πάρει τα «σκουπίδια» στο τρίτο ματς θα έχει το πλεονέκτημα, αφού αποδεδειγμένα στο πέντε εναντίον πέντε είναι καλύτερος από τη Φενέρ. Τόσο σε κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και στην αμυντική του προσαρμογή και λειτουργία. Κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Δημήτρης Ιτούδης μετά το πρώτο ματς.

Θυμηθείτε το ματς της κανονικής διάρκειας και το πάρτι του Ολυμπιακού

To Game 1 της σειράς 

Το Game 2 της σειράς: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ