Ολυμπιακός: Ο κόσμος έδωσε το σύνθημα και το 15/15 δείχνει τον δρόμο

Ολυμπιακός: Ο κόσμος έδωσε το σύνθημα και το 15/15 δείχνει τον δρόμο

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έστειλε το «μήνυμα», όπως ήταν αναμενόμενο, και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας για σύμμαχο την παράδοση και την εμπειρία πρέπει να αποδείξουν ξανά την αξία τους.

Κανείς δεν περίμενε ότι η σειρά του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε για τα playoffs της Euroleague θα ήταν εύκολη. Το ότι οι «ερυθρόλευκοι» μετά την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο βρήκαν στον δρόμο τους την πανάκριβη ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, σίγουρα δεν ήταν κάτι που ευχαρίστησε κανέναν στο λιμάνι. Μετά από τέσσερα πολύ κλειστά παιχνίδια (τέτοιο ήταν και το πρώτο στο ΣΕΦ μέχρι ο Κάνααν να πάρει το όπλο του), όλα θα κριθούν στο Game 5 της Τρίτης στο Φάληρο, εκεί που η ομάδα του Μπαρτζώκα έχει το «πρέπει» κυρίως για να μην αδικήσει τον εαυτό της και την προσπάθεια όλης της σεζόν.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο κόσμος του Ολυμπιακού έκανε το καθήκον του. Όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ υπήρξε ένα άνευ προηγουμένου «κύμα» ζήτησης για ένα εισιτήριο για το καθοριστικό παιχνίδι, με τις αιτήσεις θα φτάνουν τις 85.000 (μόλις 4.000 ήταν διαθέσιμα λόγω του αριθμού των διαρκείας) και τα εισιτήρια να εξαφανίζονται σε εννέα λεπτά. Καταλαβαίνει κανείς όχι μόνο την επιθυμία των φιλάθλων να παρακολουθήσουν από κοντά ένα τόσο σημαντικό ματς, αλλά και την αγάπη και το δέσιμο που έχει ο κόσμος του Ολυμπιακού με την ομάδα του Μπαρτζώκα. Πλέον η «μπάλα» είναι στα χέρια των παικτών των Πειραιωτών, οι οποίοι εκτός από τη συμπαράσταση των χιλιάδων οπαδών τους θα έχουν μαζί τους και την παράδοση.

Διαβάστε επίσης: Την Δευτέρα στις 21:00 τα παιχνίδια των πλέι οφ!

Το Game 5 σε μια σειρά playoffs είναι το πλέον αμφίρροπο, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Όλα είναι ανοιχτά και ειδικά όταν μιλάμε για τόσο ποιοτικές ομάδες. Η ιστορία ωστόσο είναι στο πλευρό του Ολυμπιακού. Κι αυτό γιατί και τις 15 φορές όπου μία σειρά έχει οδηγηθεί σε πέμπτο παιχνίδι, η γηπεδούχος ομάδα ήταν εκείνη που χαμογέλασε στο τέλος. Γίνεται, λοιπόν σαφές ότι η έδρα παίζει καθοριστικό ρόλο και έχει προσφέρει το εισιτήριο για το Final 4 σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις. Όσον αφορά συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αγωνιστεί τέσσερις φορές στο παρελθόν σε Game 5 στα play-offs της EuroLeague. Οι τρεις εξ αυτών ως γηπεδούχοι και μια ως φιλοξενούμενοι. Όπως καταλαβαίνει κανείς τρεις φορές ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στο Final 4.

Τα Game 5 του Ολυμπιακού:

Ολυμπιακός – Εφές 3-2 (2013)
Ρεάλ – Ολυμπιακός 3-2 (2014)
Ολυμπιακός – Εφές 3-2 (2017)
Ολυμπιακός – Μονακό 3-2 (2022)

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα και αυτό που θα πρέπει να έχουν ως οδηγό στο μυαλό τους οι παίκτες του Μπαρτζώκα είναι αυτό της περσινής σεζόν απέναντι στη Μονακό. Σε μια εξίσου δύσκολη και εντυπωσιακή σειρά, τα πράγματα εξελίχθηκαν ακριβώς όπως και φέτος. Νίκη για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς, ήττα στο Φάληρο στη συνέχεια, με τους «ερυθρόλευκους» να πηγαίνουν στο Πριγκιπάτο και να παίρνουν πίσω το πλεονέκτημα στο Game 3, ενώ ακολούθησε ήττα στις λεπτομέρειες για την ισοφάριση της Μονακό σε 2-2. Και μετά το καθοριστικό Game 5 στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη σε ένα… clasic πλέον παιχνίδι στην ιστορία της διοργάνωσης στο «φλεγόμενο» ΣΕΦ.

Ο οδηγός υπάρχει για τον Ολυμπιακό, ο κόσμος θα είναι εκεί όπως και πέρυσι κι φυσικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει πολύ καλά πως όλα θα κριθούν σε τρία βράδια. «Έχουμε την ευκαιρία μας τώρα στην έδρα μας και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε», είπε ο coach B. Η ευκαιρία είναι μεγάλη και ο Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμος, να δείξει ξανά γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα όλη τη χρονιά και να ζήσει ακόμα μία μεγάλη πρόκριση στην έδρα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ