Στο Κάουνας του… Διαβόλου! (pics)

Στο Κάουνας του… Διαβόλου! (pics)

Από τις κοσμοπολίτικες Ρώμη, Πόλη και Λονδίνο στο «ταπεινό» Κάουνας για την κατάκτηση της Ευρώπης από τον Ολυμπιακό.

Για 12η φορά στην ιστορία του, για έναν σύλλογο που έχει κάνει κανόνα την εξαίρεση. Για τον Ολυμπιακό που έχει στείλει στον… κουβά όλα τα πρότζεκτ εκατομμυρίων επιπέδου Φενέρ του Ιτούδη αποδεικνύοντας πως μπορείς να φτιάξεις τοπ κλας ομάδα χωρίς να πρέπει να πληρώσεις χρυσάφι.

Ο Ολυμπιακός των αδελφών Αγγελόπουλων που σταθερά και πιστά στο πλάνο και την νοοτροπία τους βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου. Κάνοντας φέτος μια πορεία ονειρεμένη, πρώτος και καλύτερος στην κανονική περίοδο, πετώντας έξω στα πλέι οφ την πανάκριβη Φενέρ των Ιτούδη, Καλάθη και Ντόρσει. Πέρσι ήταν στο Βελιγράδι, φέτος είναι στο Κάουνας με στόχο το 4ο ευρωπαϊκό! Σε μια ακόμη προσπάθεια για να σηκώσει την πολύτιμη κούπα.

Το Κάουνας που αν όλα εξελιχθούν όπως τα θέλουν οι ερυθρόλευκοι θα έρθει να προστεθεί στη «χρυσή» λίστα των Πειραιωτών με τις… δικές τους πόλεις! Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο! Τρεις κοσμοπολίτικες, αυτοκρατορικές πόλεις όπου ο Ολυμπιακός ύψωσε το λάβαρο του κατακτώντας την Ευρώπη.

Και τώρα το Κάουνας του… Διαβόλου! Σαν να χρειάζεται να τον νικήσεις και αυτόν για να φτάσεις στην κορυφή! Για να πας μέχρι τέλους! Όχι, μην το παρεξηγήσετε, δεν είναι του… Διαβόλου η γραφική Λιθουανική πόλη.

Είναι όμως η μοναδική πόλη που έχει Μουσείο Διαβόλου! Το γιατί, το ξέρουν οι ίδιοι οι Λιθουανοί που σε αυτό εκθέτουν συλλογή από ειδώλια του διαβόλου και δαιμόνων. Το λες και ολίγον τι τρομακτικό.

Σίγουρα όχι για τον Ολυμπιακό. Γιατί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, του κορυφαίου με διαφορά Έλληνα προπονητή, έχει μάθει να τα βάζει με «θεούς και δαίμονες». Και να νικά!
Στο Κάουνας θα βρει απέναντί της όπως και να έχει έναν πανίσχυρο αντίπαλο στα ημιτελικά, είτε είναι η πανάκριβη πριγκίπισσά του Τζέιμς, Μονακό, είτε η Μακάμπι με μια από τις πιο βαριές φανέλες του παγκοσμίου μπάσκετ. Και μετά, Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ ή Παρτιζάν. Το ταξίδι θα φτάσει ως το τέλος γιατί αυτή η ομάδα έμαθε και χτίστηκε με ένα και μόνο κανόνα.

Να παλεύει για την επιτυχία ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

Πρώην πρωτεύουσα της Λιθουανία, νυν της… Ελλάδας!

Το ταξίδι του Ολυμπιακού για το Φάιναλ – 4 (19-21 Μαίου) θα φέρει χιλιάδες Έλληνες οπαδούς στο Κάουνας. Πόσοι θα βρεθούν εκεί θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την Μακάμπι, αν θα είναι παρούσα θα έχει τον λαό της, αν όχι, τότε τα ελληνικά εισιτήρια θα πολλαπλασιαστούν.

Στο Κάουνας ξέχωρα από το εντυπωσιακό «Ζαλγκίρις Αρένα» των 16.000 θέσεων όπου κυριαρχεί το πράσινο, οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα σε μια ήρεμη και «ταπεινή» πόλη, σε σχέση με τις προηγούμενες πόλεις που έχει παίξει Φάιναλ – 4 ο Ολυμπιακός.

 

Μια πόλη «διαμάντι» όπως την χαρακτηρίζουν τα ταξιδιωτικά tips που περιβάλλεται από δάση και βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Νέμουνας (Nemunas) και Νέρις (Neris). Το Καούνας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και πρώην προσωρινή πρωτεύουσα της χώρας, από το 1920 έως το 1940. Στις 21 Μαίου μπορεί κάλλιστα να γίνει η νυν… πρωτεύουσα της Ελλάδας!

Η παλιά πόλη του Κάουνας περιγράφεται ως μαγευτική ενώ από τα must είναι ο Ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, το Δημαρχείο του Κάουνας που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, το Κάστρο του Κάουνας με το επιβλητικό άγαλμα και το μοναστήρι Pazaislis που αποτελεί το μαργαριτάρι της μπαρόκ αρχιτεκτονικής της χώρας όπου πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ