Θρύλε, καν’ το όπως το 1997 (vids)

Θρύλε, καν’ το όπως το 1997 (vids)

Η Μονακό έγινε η πρώτη γαλλική ομάδα που περνάει σε Final 4 της Euroleague μετά την Βιλερμπάν το 1997, όταν είχε γίνει στη Ρώμη και το κατακτήσει τον τίτλο ο Ολυμπιακός!

Η Μονακό επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Πριγκιπάτο με 97-86 και με 3-2 στη σειρά των πλέι οφ προκρίθηκε στο Final 4 της Euroleague, όπου στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό της φετινής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς μάλιστα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη γαλλική ομάδα που περνάει στο Final 4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά το μακρινό 1997 και την Βιλερμπάν. Ένα Final 4 το οποίο είχε διεξαχθεί στη Ρώμη και το είχε κατακτήσει ο Ολυμπιακός, με τους Πειραιώτες στο τέλος μάλιστα να κατακτούν το ευρωπαϊκό.

Διαβάστε επίσης: Λουτσέσκου, Πινέδα, Μπρινιόλι: Το τρένο της μεγάλης φυγής… σφυρίζει

Εκτός από τους Ερυθρόλευκους και την Βιλερμπάν, σε εκείνο το Final 4 είχε βρεθεί επίσης η Μπαρτσελόνα, η οποία και φέτος θα είναι στην τελική φάση της Euroleague (σ.σ απέκλεισε την Ζαλγκίρις με 3-0), αλλά και η Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών ήταν Ολυμπιακός – Ολίμπια και Μπαρτσελόνα – Βιλερμπάν, με τους Πειραιώτες να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό με 74-65, ενώ στο άλλο ζευγάρι είχε νικήσει η ισπανική ομάδα με 77-70. Στον τελικό οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 73-58 των Καταλανών και πήραν το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ τρίτη βγήκε η Ολίμπια, αφού στον μικρό τελικό επικράτησε της Βιλερμπάν με 86-79.

Φέτος, όπως ενημερωθήκατε από to10.gr, στον ημιτελικό ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μονακό, ενώ στο άλλο παιχνίδι η Μπαρτσελόνα θα παίξει είτε με τη Ρεάλ μετά την επική ανατροπή της κόντρα στην Παρτιζάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ