Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτίζαν 98-94: Οι «παλιοσειρές» το γύρισαν και την έστειλαν στο Final Four

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτίζαν 98-94: Οι «παλιοσειρές» το γύρισαν και την έστειλαν στο Final Four

Με τους Σέρχι Ροντρίγκεθ, Σέρχιο Γιουλ και Ρούντι Φερνάντεζ να περνούν δεύτερη... νιότη, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε μια τεράστια ανατροπή απέναντι στην Παρτίζαν, επικράτησε με 98-94 και πέρασε στο Final Four του Κάουνας.

Τι κι αν είχε βρεθεί με 2-0 πίσω στη σειρά. Τι κι αν ήταν στο -15 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Οι «τρεις σωματοφύλακες» της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχι Ροντρίγκεθ, Σέρχιο Γιουλ και Ρούντι Φερνάντεζ, θυμήθηκαν τις παλιές τους δόξες και με μια ασύλληπτη ανατροπή η «βασίλισσα» επιβλήθηκε της Παρτίζαν με σκορ 98-94 παίρνοντας την πρόκριση για το Final Four του Κάουνας όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.

Έτσι οι Σέρβοι, που είδαν την πρόκριση να γλιστρά κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια τους, έγιναν η πρώτη ομάδα που δεν καταφέρνει να προκριθεί από την στιγμή που είχε προηγηθεί με 2-0 στη σειρά. Αντίθετα οι «μερένχες» διατήρησαν την παράδοση που θέλει τη γηπεδούχο ομάδα του Game 5 να παίρνει και τη νίκη.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανταγωνιστικό στο ξεκίνημα με την Παρτίζαν να έχει ένα μικρό προβάδισμα μέχρι στα μέσα της περιόδου, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε την ανατροπή, ωστόσο οι Σέρβοι ήταν εκείνοι που έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +1 με 23-22. Στη δεύτερη περίοδο όμως οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν απόλυτα αποφασισμένοι επιβάλλοντας τον ρυθμό τους και χτίζοντας ένα καλό προβάδισμα. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τον πίνακα δείχνει το 55-39 υπέρ της Παρτίζαν.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σύνολο του Τσους Ματέο έκανε την αντεπίθεσή του, καταφέρνοντας να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους, δίνοντας νέο ενδιαφέρον ενόψει και της τελευταίας περιόδου. Εκεί όμως η παλιά φρουρά της Ρεάλ έδειξε την εμπειρία της. Σέρχι, Ρούντι και Γιουλ έγιναν… δέκα χρόνια νεότεροι, έκαναν τα πάντα μέσα στο παρκέ και με μια επική ανατροπή κατάφεραν να δώσουν τη νίκη στη «βασίλισσα» με το τελικό 98-94, στέλνοντάς τη στο Final Four.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 39-55, 69-76, 98-94

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ