Βεζένκοφ στο «10»: «Δεν υπάρχει πίεση, πάμε στο Κάουνας να κάνουμε ό,τι κάναμε όλη τη σεζόν»

Βεζένκοφ στο «10»: «Δεν υπάρχει πίεση, πάμε στο Κάουνας να κάνουμε ό,τι κάναμε όλη τη σεζόν»

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στο «10» λίγο πριν το μεγάλο ραντεβού των «ερυθρόλευκων» στο Final 4, αναφέρθηκε στον ημιτελικό με τη Μονακό και τόνισε πως η προσήλωσή του είναι στον Ολυμπιακό και τους στόχους του.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει βαλίτσες για Κάουνας και για το Final 4 της Euroleague, εκεί όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης. Οι «ερυθρόλευκοι» το απόγευμα της Παρασκευής (19/05, 18:00) θα αντιμετωπίσουν τη Μονακό στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Λίγο πριν αναχωρήσει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη Λιθουανία, πραγματοποιήθηκε η media day του Ολυμπιακού. Εκεί ο εν δυνάμει MVP της φετινής σεζόν της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, Σάσα Βεζένκοφ, μίλησε στο «10» για το μεγάλο «ραντεβού» του Final 4, την πορεία των Πειραιωτών σε όλη τη σεζόν, τον κόσμο που θα βρεθεί στο Κάουνας, ενώ τόνισε πως όλη του η προσοχή αυτήν τη στιγμή είναι στους στόχους του Ολυμπιακού που είναι η Euroleague και το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπακαμπού είπε ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη, αυτό που ήθελε να ακούσει ο Ολυμπιακός

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βεζένκοφ στο «10»:

Σάσα αρχικά συγχαρητήρια για την ανάδειξή σου στην κορυφαία 5άδα της Euroleague. Το «ορεκτικό» θα λέγαμε για το βραβείο του MVP που έρχεται. Είναι αυτά η απόλυτη αναγνώριση για τη χρονιά που κάνεις φέτος;

«Εντάξει σίγουρα είναι ωραίο συναίσθημα να αναγνωρίζεται η δουλειά σου αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα είναι στο «ραντεβού», στο Final 4. Αν η ομάδα δεν ήταν εκεί μπορεί όλα αυτά να μην είχαν καμία σημασία, το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα θα είναι εκεί και θα παλέψει για τον τίτλο. Σίγουρα όμως το να αναγνωρίζεται η δουλειά σου είναι κάτι όμορφο».

Ενόψει του ημιτελικού με τη Μονακό τώρα. Είχατε 2 ήττες στην κανονική περίοδο και πολλοί λένε ότι είναι δύσκολο μια τόσο καλή ομάδα όσο ο Ολυμπιακός να χάσει τρεις φορές στην ίδια χρονιά από έναν αντίπαλο. Θεωρείς ότι αυτά παίζουν τον ρόλο τους ή είναι μια διαφορετική ιστορία το Final 4;

«Όχι δεν παίζει κανένα ρόλο. Το οτιδήποτε έγινε τους πρώτους οκτώ μήνες μένει εκεί. Το Final 4 είναι κάτι τελείως διαφορετικό, είναι ένα παιχνίδι, είναι το πως θα είσαι εκείνη την ημέρα, πόσο καλά ενεργειακά, πόσο καλά ψυχολογικά, να μην φύγει το μυαλό σου. Είναι ένα παιχνίδι και δεν πρόκειται να σκεφτεί κανείς «Α τους κέρδισα άρα νιώθω καλύτερα ή έχασα» ή κάτι τέτοιο. Πάνε όλες οι ομάδες να παλέψουν για τις πιθανότητές τους».

Πόσο διαφορετικός είναι ο Βεζένκοφ τώρα σε σχέση με έναν χρόνο πριν τέτοια εποχή και πριν το πρώτο του Final 4;

«Σίγουρα πολύ διαφορετικός. Με πιο πολλές παραστάσεις, με πιο πολλές ευθύνες. Αλλά όπως είπα, είναι ένα Final 4, το τελευταίο και το πιο δύσκολο εμπόδιο. Όλες οι ομάδες είναι κοντά στο τρόπαιο και όλες σκέφτονται ότι έμειναν δύο παιχνίδια για τον τίτλο. Οπότε εμείς σκεφτόμαστε μόνο τον ημιτελικό της Παρασκευής που παίζουμε απέναντι σε μια καλή ομάδα κι εγώ προσωπικά είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου».

Το περσινό όπως έχουν πει και οι πρόεδροι ήταν η δικαίωση. Για το μέχρι τέλους, για την ομάδα, για τον κόσμο. Το φετινό είναι η αναγνώριση της καλύτερης ομάδας;

«Νομίζω ότι φέτος παίξαμε πάρα πολύ καλό μπάσκετ. Πέρσι ίσως δεν μας πιστεύανε πολλοί, ίσως θεωρηθήκαμε μια έκπληξη. Νομίζω ότι φέτος όμως, από την αρχή μέχρι και σήμερα παίζουμε, με ελάχιστες εξαιρέσεις, πολύ καλό μπάσκετ. Περάσαμε μια δύσκολη σειρά απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, οπότε είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε με τις πιθανότητές μας».

Υπήρξε κάποιο σημείο στη σειρά με τη Φενέρ που σκέφτηκες ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και μπορεί να τελειώσει άδοξα η όλη προσπάθεια φέτος;

«Όχι δεν το σκεφτήκαμε. Στο Game 3 στην Τουρκία όταν έβαλε το καλάθι ο Γκούντουριτς και πέρασαν μπροστά σίγουρα είπαμε ότι δυσκόλεψαν τα πράγματα, αλλά στο μπάσκετ δεν έχεις καιρό να σκεφτείς. Είχαμε 3″, ο Κώστας έβαλε το σουτ και η πίεση μετά πήγε σε αυτούς. Έγινε μια πάρα πολύ καλή σειρά. Μπήκαν κάποια κομβικά σουτ από πλευράς μας, ειδικά σε αυτό το παιχνίδι και ανατρέψαμε το μπρέικ που μας είχαν κάνει».

Νιώθεις καθόλου την πίεση στο πρόσωπό σου, εξαιτίας της χρονιάς που κάνεις και του πόσο σημαντικός είσαι για την ομάδα;

«Όχι, πίεση δεν υπάρχει. Είναι ένας αγώνας μπάσκετ. Σίγουρα υπάρχουν προσδοκίες, εμείς από μόνοι μας έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά, αλλά πίεση δεν υπάρχει. Πάμε να ευχαριστηθούμε το ταξίδι. Ναι σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε, δεν πάμε απλά για την εμπειρία, ναι αυτός είναι ο στόχος μας. Αλλά από εκεί και πέρα ό,τι κάναμε όλη τη σεζόν πρέπει να κάνουμε και τώρα. Να παίξουμε σκληρά, να παίξουμε δυνατά, να δώσουμε το 100% και το μπάσκετ είναι ένα δίκαιο άθλημα. Ο καλύτερος θα κερδίσει. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αυτήν τη στιγμή οτιδήποτε άλλο πέρα από το Final 4».

Στο Κάουνας θα έχετε περίπου 4.000 κόσμο, θα είστε η ομάδα με τη μεγαλύτερη υποστήριξη, Τι σημαίνει αυτό για εσάς, έχοντας βιώσει και το περσινό στο Βελιγράδι, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό βέβαια.

«Εντάξει το περσινό ήταν κάτι μοναδικό. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο, γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν και οι εκλογές. Το Κάουνας είναι δύσκολο ταξίδι, δεν είναι πας από εδώ εκεί. Οπότε ο κόσμος θα είναι εκεί να μας στηρίξει, θα ξοδέψει χρήματα, θα θέλει να το ευχαριστηθεί κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα μαζί με τον κόσμο μας, όλοι μαζί να πάρουμε αρχικά την πρώτη νίκη στον ημιτελικό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ