Ο Μπακαμπού είπε ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη, αυτό που ήθελε να ακούσει ο Ολυμπιακός

Ο Μπακαμπού είπε ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη, αυτό που ήθελε να ακούσει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να κρατήσει τον βασικό του φορ και πρώτο σκόρερ του και ο Μπακαμπού δεν άνοιξε την πόρτα για το μέλλον.

Είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ενας από τους 2-3 κορυφαίους ποδοσφαιριστές της χρονιάς για τον Ολυμπιακό. Ενας παίκτης – αποκάλυψη, που ήρθε για να αποτελέσει «συμπλήρωμα» στους Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Ουί Τζο Χουάνγκ, αλλά που στην πορεία εξελίχθηκε στον αδιαμφισβήτητα βασικό σέντερ φορ των Ερυθρόλευκων.

Ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 18 γκολ και 4 ασίστ. Επιβεβαιώνοντας ότι μέσω των Πειραιωτών, βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό. Και για αυτόν τον λόγο θέλει να μείνει. Και όλα δείχνουν ότι ο Σεντρίκ Μπακαμπού θα μείνει στον Πειραιά.

Αυτό δεν είναι εκτίμηση. Είναι τα λόγια του ίδιου. Ο 32χρονος στράικερ, μόλις λίγη ώρα μετά το τέλος των επίσημων διοργανώσεων του Ολυμπιακού, δεν έκρυψε τις προθέσεις του. «Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό. Είπα στον ατζέντη μου να τελειώσουμε τα χαρτιά και να γίνουν όλα όπως πρέπει. Θέλω να μείνω στην ομάδα. Δεν θέλουμε να φύγουμε από την Ελλάδα με την οικογένειά μου». Λόγια πολύ ξεκάθαρα, από έναν παίκτη που δεν κρύβει τις σκέψεις του. Και την επιθυμία του.

Διαβάστε επίσης: Πίτερς στο «10»: «Δεν περνούν οι μέρες για το Final 4 – Κατάλαβα από νωρίς ότι έχουμε κάτι ξεχωριστό φέτος»

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός και ο Μπακαμπού θα συμπορευτούν με νέο συμβόλαιο, που θα έχει χρονική διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2025. Με το κλειστό διετές συμβόλαιο να αποτελεί και απαίτηση του εκρηκτικού φορ. Ο οποίος για ακόμη μία φορά, επανέλαβε κατά την επιστροφή των Πειραιωτών από τη Θεσσαλονίκη ότι «η επιθυμία μου να μείνω δεν έχει να κάνει με τα λεφτά, αλλά με το πώς αισθάνομαι στην ομάδα, στην πόλη».

Μάλιστα, η στάση του Μπακαμπού εκφράζει εμμέσως και τη βεβαιότητά του πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για τον ίδιο και τον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν. Και πως οι Ερυθρόλευκοι δεν θα είναι απλά καλύτεροι, αλλά θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην κορυφή. Οι συλλογικοί τίτλοι λείπουν από τη συλλογή του. Και δεν είναι μυστικό ότι θέλει να ζήσει αυτή την εμπειρία. Και μόνο χαρούμενος δεν είναι που δεν τα κατάφερε φέτος.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, είναι προφανές ότι θέλει να κλείσει από τώρα το συγκεκριμένο κεφάλαιο. Το οποίο δεν έχει να κάνει με το ποιος θα είναι ο προπονητής ή ο τεχνικός διευθυντής.

Δεν υπάρχει κανείς που θα πει όχι σε έναν φορ όπως ο «Μπακαγκόλ», με την ταχύτητα, την έκρηξη και τους… πονοκεφάλους που βάζει στην αντίπαλη άμυνα. Κυριολεκτικά, δεκάδες ομάδες έχουν προσεγγίσει τον ατζέντη του και τον ίδιο. Αλλά ο γεννημένος στο Ιβρί-συρ-Σεν, στα περίχωρα του Παρισιού, σέντερ φορ, δείχνει ότι έχει πάρει την απόφασή του… Όπως και ο Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ