Ολυμπιακός – Μονακό: Η άμυνα των γκαρντ, τα ριμπάουντ και οι μεγάλες προσωπικότητες

Ολυμπιακός – Μονακό: Η άμυνα των γκαρντ, τα ριμπάουντ και οι μεγάλες προσωπικότητες

Ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να αποκλείσει τη Μονακό και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Final 4 της Euroleague, αρκεί να προσέξει ορισμένα σημεία-κλειδιά στο ματς.

Η ώρα όπου ο Ολυμπιακός θα ριχτεί στη «μάχη» του Final 4 της Euroleague με τον ημιτελικό απέναντι στη Μονακό πλησιάζει (19/05, 18:00). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αφήνει πίσω της ό,τι προηγήθηκε τις τελευταίες ώρες με το εορταστικό κλίμα και τις βραβεύσεις και επικεντρώνεται στα επόμενα 40 αγωνιστικά λεπτά που θα την οδηγήσουν στον μεγάλο τελικό.

Αντίπαλος στον δρόμο για τον κορυφαίο αγώνα της σεζόν, η «σταχτοπούτα» των Final 4 Μονακό, που όμως μόνο αμελητέα ποσότητα δεν μπορεί να θεωρηθεί από τον κόουτς Μπαρτζώκα και τους παίκτες του. Απόλυτος οδηγός για τον Έλληνα τεχνικό, τα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου, όπου οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα σε ΣΕΦ και Πριγκιπάτο. Ποια είναι λοιπόν εκείνα τα σημεία που θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού για την πρόκριση στον τελικό;

Διαβάστε επίσης: O Πέδρο Μαρτίνς και η αποκάλυψη για το «σχέδιο ΝΒΑ του Κατάρ»

Η αντιμετώπιση της 3άδας των γκαρντ

Δεν ανακαλύπτει κανείς την Αμερική λέγοντας πως η 3άδα της Μονακό στα γκαρντ αποτελεί το μεγαλύτερό της όπλο. Μάικ Τζέιμς, Έλι Οκόμπο και Τζόρνταν Λόιντ μπορούν στην καλή τους ημέρα να καταστρέψουν κάθε άμυνα σκοράροντας ασταμάτητα. Είναι προφανές λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός θα σχεδιάσει την άμυνά του με κύριο άξονα να περιορίσει όσο γίνεται τους τρεις, αλλά και να πειράξει το μυαλό τους, οδηγώντας τους σε τραβηγμένες αποφάσεις, κυρίως τον Τζέιμς. Για αυτό και όλη η περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι στα «κόκκινα», με τους Κάνααν, Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ και Σλούκα να καλούνται να βοηθήσουν όσο γίνεται τους έτσι κι αλλιώς εξαιρετικούς αμυντικούς, Γουόκαπ και Παπανικολάου.

Ο έλεγχος των ριμπάουντ:

Η Μονακό είναι μια τρομερά αθλητική ομάδα, με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να παλεύουν για όλες τις κατοχές και σε πολλά παιχνίδια να κυριαρχούν στον τομέα των ριμπάουντ. Οι Μονεγάσκοι μάλιστα είναι στην πρώτη θέση στα επιθετικά ριμπάουντ στην Euroleague με 12,3 ανά αγώνα, βρίσκοντας συνεχώς νέες κατοχές. Ο Ολυμπιακός δεν πάει πίσω στον τομέα των ριμπάουντ, καθώς είναι η δεύτερη ομάδα σε αμυντικά ριμπάουντ με 24,1 κατά μέσο όρο. Θα πρέπει λοιπόν όλοι παίκτες του Μπαρτζώκα να είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν ανά πάσα στιγμή τις δεύτερες μπάλες και να ελέγξουν το συγκεκριμένο κομμάτι.

Οι μεγάλες προσωπικότητες και οι απρόσμενοι παράγοντες:

Αν κάτι έχει σε υπερθετικό βαθμό ο Ολυμπιακός σε σχέση με την αντίπαλό του είναι η εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις. Οι δύο… Κώστηδες μαζί έχουν συνδυαστικά συμμετοχή σε 17 Final 4 (μαζί με το φετινό), ενώ για τον Γιώργο Μπαρτζώκα αυτό θα είναι το 4ο. Από ένα έρχονται να βάλουν στη ζυγαριά οι Βεζένκοφ, Λαρεντζάκης, Πίτερς, ΜακΚίσικ, Γουόκαπ, Φαλ και Λούντζης, ο Μπολομπόι έχει δύο συμμετοχές, ενώ πρωτάρηδες είναι μόνο οι Κάνααν, Μπλακ και Πάπας. Από την άλλη ο μοναδικός από ολόκληρο τον οργανισμό της Μονακό που έχει βρεθεί ξανά σε Final 4 είναι ο Μάικ Τζέιμς, που μετράει μία συμμετοχή το 2016.

Όσον αφορά τώρα τους παίκτες που μπορεί να έρθουν από τον πάγκο και να κρίνουν την έκβαση του αγώνα, ο Ολυμπιακός διαθέτει αρκετούς τέτοιους. Μπορεί ο Μπαρτζώκας όπως είναι λογικό να στηριχθεί κυρίως στον κορμό των βασικών του και να μην ανοίξει το ροτέισον, αν οι καταστάσεις όμως το απαιτήσουν ο Ολυμπιακός μπορεί πολύ εύκολα να βρει τον παράγοντα «Χ» που θα έρθει από τον πάγκο και να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να λέγεται Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ ή Λούντζης, όποιος κι αν χρειαστεί να είναι έχει την εμπειρία και την ικανότητα να το κάνει και να φέρει «τούμπα» το παιχνίδι αν χρειαστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ