Ολυμπιακός – Μονακό 76-62: Της πήρε το σκαλπ, θα πάρει και το 4ο (vid)

Ολυμπιακός – Μονακό 76-62: Της πήρε το σκαλπ, θα πάρει και το 4ο (vid)

Ο Ολυμπιακός με ένα αδιανόητο τρίτο δεκάλεπτο και επιμέρους σκορ 27-2, ισοπέδωσε τη Μονακό και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Final 4, εκεί όπου θα διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο της ιστορίας του απέναντι σε Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα.

Και τώρα σήκωσέ το Θρύλε. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα μαγικό τρίτο δεκάλεπτο όπου διέλυσε τη Μονακό με επιμέρους 27-2 και νικώντας τους Μονεγάσκους με 76-62 έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό του Final 4 της Euroleague.

Το -12 του ημιχρόνου έμοιαζε να έχει φέρει τον Ολυμπιακό στα σκοινιά, όμως οι «ερυθρόλευκοι» με μυθικό ξέσπασμα στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, έκαναν την ανατροπή, πήραν κεφάλι στο σκορ και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω. Αρχηγός με όλα τα γράμματα κεφαλαία ο Παπανικολάου που έδωσε το σύνθημα της ανατροπής και τελείωσε με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ τον ημιτελικό. Βεζένκοφ ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 19π., «κέρβερος» Φαλ με 12π. Ο Γουόκαπ δεν πήρα καν προσπάθεια για σουτ, αλλά ήταν ο άνθρωπος «κλειδί» για τους Πειραιώτες, με καταλυτική παρουσία στην άμυνα και στη δημιουργία, όταν ο Ολυμπιακός τον χρειάστηκε περισσότερο.

Διαβάστε επίσης: Ο Πεπ, ο Ζοσέ και το…ανοιχτό ραντεβού τους στο «Καραϊσκάκης»

Νευρικά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες τον ημιτελικό με το σκορ μετά τα πρώτα 2 λεπτά να είναι στο 1-4 υπέρ των Μονεγάσκων. Ο Ολυμπιακός φάνηκε να μην μπαίνει συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, με ενδεικτικές φάσεις με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να αστοχούν σε εύκολα καλάθια χωρίς άμυνα. Ο Τζέιμς με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 7 (8-15) για να ακολουθήσουν 2 τρίποντα από Βεζένκοφ και Παπανικολάου και άλλο ένα από τον Αμερικανό για το 14-18, με τον Μονέκε να διαμορφώνει το 14-20 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός με την είσοδο του ΜακΚίσικ στο δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε την κατάλληλη ενέργεια και με σερί 7-0, τους πέντε από τον Αμερικανό ισοφάρισε σε 22-22. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος ήταν οι βολές, με τους Πειραιώτες να κλείνουν το ημίχρονο με 9/18 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Οι Μονεγάσκοι βρήκαν ξανά ρυθμό στην επίθεση όταν ο Τζέιμς πέρασε ξανά στο ματς, ο οποίος με 3/3 βολές στο τέλος του πρώτου μέρους έγραψε το 29-41 του ημιχρόνου για τη μεγαλύτερη διαφορά της Μονακό.

Στο ξεκίνημα του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός που ξέρουμε όλη τη σεζόν αποφάσισε να βγει στο παρκέ. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα, με μυθική άμυνα και μάχες σε όλο το γήπεδο, πήραν την ψυχολογία, έκαναν σερί 8-0 για να μειώσουν στους 4 (37-41) και πλέον η Zalgirio Arena είχε πάρει φωτιά. Το σερί συνεχίστηκε και με δύο τρίποντα από Παπανικολάου και Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +2 (43-41) για το αδιανόητο 14-0 μετά από 6 λεπτά στην περίοδο. Η Μονακό ισοφάρισε αλλά και η συνέχεια ανήκε στον Ολυμπιακό, που επέτρεψε στους Μονεγάσκους να σκοράρουν μόλις 2!! πόντους στην περίοδο, ενώ ο Λρεντζάκης με τρίποντη βόμβα από τα 10 μέτρα έστειλε τους Πειραιώτες στο +13 (56-43).

Οι Μονεγάσκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στην αρχή της περιόδου, μείωσαν σε 60-53, ωστόσο ο Μπαρτζώκας πέρασε ξανά στο παρκέ τον Φαλ που είχε κάτσει για μερικές ανάσες και ο Γάλλος κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια. Εκείνος έγραψε το 66-55 και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα. Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν ψύχραιμοι μέχρι το φινάλε, οι βολές πλέον έμπαιναν από Σλούκα και Μπολομπόι, με τον ψηλκό του Ολυμπιακού να διαμορφώνει το τελικό 76-62, για να ολοκληρωθεί η τεράστια νίκη της ομάδας του Μπαρτζώκα και να ξεκινήσει το πανηγύρι στης εξέδρες του γηπέδου της Ζαλγκίρις. Ραντεβού για τον Ολυμπιακό, την Κυριακή στον μεγάλο τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 29-41, 56-43, 76-62

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ