Τα δεδομένα για Κάνααν: Το συμβόλαιο, η επόμενη μέρα και το «step up» του Αμερικανού

Τα δεδομένα για Κάνααν: Το συμβόλαιο, η επόμενη μέρα και το «step up» του Αμερικανού

Ο Αϊζάια Κάνααν ολοκλήρωσε για φέτος τις εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό, κέρδισε πόντους με την παρουσία του το τελευταίο δίμηνο και το ερώτημα είναι τι θα γίνει τη νέα σεζόν. Όλα τα δεδομένα για τον Αμερικανό.

Ο Ολυμπιακός έχασε στο… σουτ τη Euroleague την περασμένη Κυριακή και ολοκλήρωσε μια σχεδόν τέλεια σεζόν με οδυνηρό τρόπο, αφού ο Σέρχιο Γιουλ έδωσε το τρόπαιο στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να βρουν τον τρόπο να επιστρέψουν και να κλείσουν τη χρονιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους από το ξεκίνημα της σεζόν.

Στην Basket League, ο Ολυμπιακός εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρει απέναντι του τον Παναθηναϊκό στους τελικούς με πλεονέκτημα έδρας, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μην έχει στη διάθεση του τον Αϊζάια Κάνααν, διότι είναι ο ξένος που είχε αποφασίσει να αφήσει εκτός του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε τη φετινή παρουσία του με την απίθανη εμφάνιση που έκανε στον τελικό της Euroleague και πλέον θα παρακολουθεί τις αναμετρήσεις των Πειραιωτών από την άκρη του πάγκου, στοχεύοντας στην κατάκτηση του νταμπλ.

Ωστόσο, το μεγάλο θέμα με τον Κάνααν είναι το αν θα μείνει ή όχι τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό. Το περασμένο καλοκαίρι ο Αμερικανός υπέγραψε με την ομάδα του Μπαρτζώκα για 1+1 χρόνια και πλέον το ερώτημα είναι τι θα αποφασίσουν οι ερυθρόλευκοι στο τέλος της χρονιάς.

Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα, μιας και η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών εξαρτάται από τον Ολυμπιακό, όμως με τις εμφανίσεις που έχει κάνει ο Κάνααν το τελευταίο δίμηνο έχει κερδίσει πολλούς πόντους. Το ξεκίνημα του στο λιμάνι ήταν κάπως νωθρό, αλλά από τα play off και μετά έχει βγει μπροστά, με αποκορύφωμα φυσικά την εμφάνιση που έκανε στον τελικό και τους 21 πόντους που πέτυχε.

Τα πάντα θα… ξεδιαλύνουν μετά τους τελικούς και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, όμως η αλήθεια είναι ότι ο Κάνααν έχει ταιριάξει στα αποδυτήρια με την ομάδα, ενώ και στο εξωτερικό γίνεται λόγος για περισσότερες πιθανότητες παραμονής του στο λιμάνι, μετά το τελευταίο δίμηνο. Ο Λιθουανός αναλυτής, Ρίτις Βισνιάουσκας, μάλιστα πήρε θέση για την παρουσία του Κάνααν και το μέλλον του και τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Αϊζάια Κάνααν στο ρόστερ του Ολυμπιακού την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

«Η προτεραιότητά μου θα ήταν η συνέχιση γιατί είχαν εξαιρετική σεζόν, ακόμη και αν δεν κατέκτησαν τον τίτλο. Εγώ θα ήθελα να κρατήσω τον κορμό της ομάδας. Ο Αϊζάια Κάνααν θα πρέπει να εκτιμάται ως παίκτης κορμού. Έκανε αυτό που μπορούσε στον τελικό, ευστοχώντας σε τόσα σουτ», υποστήριξε μιλώντας στο «Urbonus» podcast του «Basketnews».

«Ήταν πολύ aggressive. Ίσως ο παίκτης και ο ατζέντης του να εξερευνήσουν και άλλες επιλογές, δεν ξέρω. Μπορεί να θέλει κάτι άλλο. Αλλά αν υπάρχουν πιθανότητες παραμονής, εγώ θα έμπαινα σε διαπραγματεύσεις και θα προσπαθούσα να επεκτείνω τη συμφωνία μαζί του», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ