Το 50-50 του Κάνααν

Το 50-50 του Κάνααν

Η σεζόν για τον Αϊζάια Κάνααν έφτασε στο τέλος της με την ολοκλήρωση της Euroleague, ωστόσο ο Αμερικανός γκαρντ θα στηρίξει τους συμπαίκτες του στην προσπάθεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Αϊζάια Κάνααν με τη φανέλα του Ολυμπιακού έφτασαν στο τέλος τους, με το φινάλε της φετινής Euroleague. Ο Κάνααν ήταν εκείνος που είχε επιλέξει να αφήσει εκτός λίστας ξένων των «ερυθρόλευκων» για το πρωτάθλημα ο Γιώργος Μπαρτζώκας κι έτσι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια της ομάδας για τους ημιτελικούς και (κατά πάσα πιθανότητα) τους τελικούς της Basket League.

Μπορεί λοιπόν ο Αμερικανός γκαρντ να μην αγωνιστεί ξανά για τη φετινή σεζόν, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα είναι κομμάτι του τμήματος του Ολυμπιακού. Ο Κάνααν θα βρίσκεται κανονικά στην ομάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα στηρίξει από κοντά την προσπάθεια των συμπαικτών του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που είναι ο τελευταίος μεγάλος στόχος των Πειραιωτών.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Σπανούλη και Σερέλη – Μπήκαν στη μέση οι διαιτητές! (vids)

Θα συνεχίσει λοιπόν να προπονείται με την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι, όπου και θα γίνει ξεκάθαρο το ποιο θα είναι το μέλλον του στο μεγάλο λιμάνι. Είναι αλήθεια πως ο Αμερικανός ανέβασε αρκετά τις μετοχές του, από όταν κι έμεινε εκτός λίστας Basket League, κάνοντας πολύ καλή σειρά playoffs με τη Φενέρμπαχτσε, με αποκορύφωμα το πρώτο παιχνίδι όπου σημείωσε 18 πόντους με 6/7 τρίποντα. Στη συνέχεια απέδειξε ξανά την αξία του στο Final 4 της Euroleague, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ, με 21 πόντους και 5/6 τρίποντα.

Το συμβόλαιο του Κάνααν με τους Πειραιώτες έχει διάρκεια 1+1, πράγμα που σημαίνει πως αν ο Ολυμπιακός θελήσει να συνεχιστεί η συνεργασία μαζί του, μπορεί να το κάνει. Ο Αμερικανός πάντως θα μείνει δίπλα στην ομάδα μέχρι το τέλος, με την ελπίδα να πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή στο τέλος της χρονιάς και η εξελίξεις δεν θα αργήσουν να έρθουν σχετικά με την παραμονή του ή όχι.

Ο ίδιος μετά το τέλος του τελικού του Final 4 και την ήττα από τη Ρεάλ, είχε δηλώσει για το μέλλον του:

«Δεν είναι απόφασή μου αν θα συνεχίσω στην ομάδα, έδωσα τα πάντα, έδειξα στο γήπεδο τι είμαι ικανός να κάνω, πιστεύω στον εαυτό μου. Δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι. Η ομάδα πιστεύει σε εμένα κι αυτό αρκεί. Δεν ακούω όσους κριτικάρουν το παιχνίδι μου, πάντα έχουν να πουν κάτι αρνητικό. Δεν είμαι τέλειος, βγαίνω και κάνω αυτό που μπορώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ