Crash test: Γιατί εάν θες να νικήσεις τον Ταβάρες, χρειάζεσαι τον Μιλουτίνοφ (vids)

Crash test: Γιατί εάν θες να νικήσεις τον Ταβάρες, χρειάζεσαι τον Μιλουτίνοφ (vids)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναμένεται να επιστρέψει στην Euroleague, όπου τον περιμένει ο κορυφαίος σέντερ της Ρεάλ, Έντι Ταβάρες. Τι κάνουν όμως οι δυο όταν τίθενται αντιμέτωποι;

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ εδώ και μερικές μέρες αποτελεί παρελθόν από την ΤΣΚΑ Μόσχας και επιστρέφει στην Ευρωλίγκα ( πιθανώς στον Ολυμπιακό), για να τεθεί αντιμέτωπος ξανά με τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης.

Με « ανοιχτές αγκάλες» περιμένει τον Σέρβο σέντερ ο Έντι Ταβάρες, προκειμένου να ξαναζήσουν τις ομηρικές μάχες που έχουν δώσει στο παρελθόν. Το 10.gr φρεσκάρει τη μνήμη σας στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Διαβάστε επίσης: «Κοντά σε συμφωνία για διετές συμβόλαιο Ολυμπιακός και Μιλουτίνοφ»

Έξι φορές έχουν τεθεί αντιμέτωποι, με τον Μιλουτίνοφ να κερδίζει στο head to head τον Ταβάρες  με 4-2.  Ο Σέρβος  υπερτερεί  στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Στα έξι ματς αυτά 9.1 πόντους μέσο όρο και 8.3 ριμπάουντ.

Ο Ταβάρες αντίστοιχα έχει 7.6 πόντους και 8.1 ριμπάουντ στα αντίστοιχα παιχνίδια. Οι αριθμοί του Ταβάρες στην επίθεση σε όλη του την παρουσία στην Ευρωλίγκα είναι 9.3 πόντους, δηλαδή 1.7 κάτω από την επιθετική του συγκομιδή όταν αντιμετωπίζει τον Σέρβο ψηλό.

Ο Έντι ήρθε στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2017  από την Γκραν Κανάρια και έπαιξε πρώτη φορά αντίπαλος του Νίκο στις 8/12/2018 στο ΣΕΦ στη νίκη του Ολυμπιακού με 92-83.
Ο Σέρβος σέντερ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σημείωσε 12 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ, με τον Ταβάρες να έχει 8 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Στο παιχνίδι του 2ου γύρου και στη νίκη του Ολυμπιακού στο Wizink Center, ο « Μίλου» είχε 8 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο ψηλός της « Βασίλισσας» τελείωσε το παιχνίδι με 2 πόντους και 2 ριμπάουντ σε 25′ συμμετοχής.

Την επόμενη σεζόν τέθηκαν ξανά αντιμέτωποι στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό να νικά ξανά με τον τότε σέντερ του να έχει 8 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Με τον σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι να προσθέτει 7 πόντους και 10 ριμπάουντ στη στατιστική του. Στο παιχνίδι της Μαδρίτης το 2019 ο Μιλουτίνοφ δεν αγωνίστηκε, λόγω τραυματισμού.

Την επόμενη σεζόν που ήταν η πρώτη με τον Ολυμπιακό εκτός ελληνικού πρωταθλήματος και γενικώς ήταν ειδικών συνθηκών με τη σεζόν να διακόπτετε ελέω κόβιντ, οι Πειραιώτες έπαιξαν μόνο στη Μαδρίτη με την Ρεάλ σε ματς που έχασαν 93-77 και τον Σέρβο να βάζει 6 πόντους και 3 ριμπάουντ και τον sevenfooter των Μαδριλένων να προσθέτει 6 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Το 2020 ο Μιλουτίνοφ παίρνει μεταγραφή στην ΤΣΚΑ και στις 26/11/2020 βρίσκει ξανά αντίπαλο τον Ταβάρες με την ομάδα του Σέρβου να κερδίζει με 74-73, έχοντας 8 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Ταβάρες είχε 8 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι πριν οι ρωσικές ομάδες αποκλειστούν από τη διοργάνωση ήταν στις 23/12 του 2021 στη Μαδρίτη, όπου η Ρεάλ επιβλήθηκε της ομάδας του «στρατού» με 71-65 με τον Ταβάρες κορυφαίο παίκτη να πετυχαίνει 15 πόντους και να μαζεύει 10 ριμπάουντ, με τον Νίκολα από την άλλη να έχει 13 πόντους με 10 ριμπάουντ.

 

Φραγάκης Γεώργιος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ