Μεγάλη ανατροπή με Βεζένκοφ: «Έχουν αλλάξει τα δεδομένα για το μέλλον του»

Μεγάλη ανατροπή με Βεζένκοφ: «Έχουν αλλάξει τα δεδομένα για το μέλλον του»

Τι συμβαίνει με τον Σάσα Βεζένκοφ, το μέλλον του στον Ολυμπιακό, αλλά και τα νέα δεδομένα σχετικά με το ΝΒΑ και τους Σακραμέντο Κινγκς

Ο Σάσα Βεζένκοφ αποτελεί το πιο «καυτό» όνομα στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη στη Euroleague.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού απασχολεί έντονα σε αυτή τη διετία τους Σακραμέντο Κινγκς που έχουν τα δικαιώματα του στο ΝΒΑ και είναι κοινό μυστικό ότι τον παρακολουθούν στενά με σκοπό να τον πείσουν να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μάλιστα, με τα απίστευτα πράγματα που κάνει τη φετινή σεζόν με τη φανέλα των Πειραιωτών φαινόταν ότι ήταν τυπικό το θέμα σχετικά με την απόφαση του Βούλγαρου φόργουορντ. Παρόλα αυτά φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια ανατροπή δεδομένων που μπορεί να σημάνει πολύ καλά νέα για τον Ολυμπιακό το φετινό καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, τις δικές του πληροφορίες αναφορικά με την επικείμενη απόφαση του Βεζένκοφ και τις πιθανότητες μετακόμισής του στο Σακραμέντο, έφερε στο φως ο Ντονάτας Ουρμπόνας μέσω του «Urbonus» podcast. Ο γνωστός παρουσιαστής ανέλυσε το πλάνο των Κινγκς για τον Βεζένκοφ, τα οικονομικά δεδομένα, αλλά και τα πολλά ερωτηματικά και ουσιαστικά παρουσίασε μια κατάσταση που μοιάζει στην προκειμένη περίπτωση να ευνοεί τον Ολυμπιακό.

«Αρχικά ήταν σχεδόν ξεκάθαρο ότι ο Βεζένκοφ είχε τελειώσει από τον Ολυμπιακό. Τις τελευταίες ημέρες έχω μάθει ότι η κατάσταση αλλάζει ελαφρώς και δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν θα πάει στο Σακραμέντο, καθώς υπάρχουν πολλά και διαφορετικά ερωτηματικά. Για παράδειγμα, εφόσον δεν παίρνει 4-5 εκατομμύρια δολάρια καθαρά, δηλαδή 10 εκατομμύρια μεικτά, δεν είναι και η καλύτερη απόφαση για τον ίδιο να πάει στο NBA, γιατί θα πρέπει να πληρώσει το 1,5 εκατομμύριο του buy-out. Ακόμη και αν καλύψει το μισό η ομάδα, θα πληρώσει εκείνος από την τσέπη του στη συνέχεια», ανέφερε ο διευθυντής της ιστοσελίδας «Basketnews.com».

«Ίσως είναι δύσκολο γι’ αυτόν να πάει εκεί, γιατί στο Σακραμέντο πρέπει πρώτα να σχεδιάσουν τις κινήσεις που θα κάνουν στην offseason και στη συνέχεια να ελέγξουν το salary cap για να δουν πόσο θα είναι το συμβόλαιο του Βεζένκοφ. Και η free agency ξεκινά τον Ιούλιο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η αίσθηση πως η σιγουριά ότι ο Βεζένκοφ θα πάει στο NBA είναι λιγότερη σε σχέση με τις ημέρες που έγινε το Final Four. Αυτά είναι προφανώς καλά νέα για τον Ολυμπιακό», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ