Όλοι γύρω από τον Χουάνγκ (θα) γυρίζουν

Όλοι γύρω από τον Χουάνγκ (θα) γυρίζουν

Ο Ινμπόμ Χουάνγκ κέρδισε το δικαίωμα να μοιάζει με τον… πυλώνα της μεσαίας γραμμής και στη νέα αγωνιστική version ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να το αξιοποιήσει.

Για να συμφωνήσουμε προκαταβολικά: Το παζλ της μεσαίας γραμμής και η νέα εξίσωση γύρω από τον Ινμπόμ Χουάνγκ δεν… προηγείται στην ιεραρχία των αναγκών. Και προφανώς δεν μπορούν εύκολα να προκύψουν… διευθύνσεις και ονόματα ως ότου ο νέος προπονητής αναλάβει την ευθύνη των επιλογών. Είναι όμως κάτι που ήδη συζητήθηκε από τους Ερυθρόλευκους σε αυτόν τον πρώτο κύκλο επαφών με θέα στη νέα ομάδα και το σχέδιο υλοποίησης της που ξεκινά. Και πρόκειται δεδομένα για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες καλοκαιρινές ιστορίες που έρχονται: Ο τρόπος που ο Ολυμπιακός θα χτίσει από την αρχή τη μεσαία του γραμμή με «πυλώνα» το ταλέντο του Κορεάτη box to box.

Τι λέει ως εδώ ο λογαριασμός; Πίσω στην Γερμανία ο Ντιαντιέ Σαμασέκου με την Χόφενχαϊμ να είναι διατεθειμένη να του προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία. Λήξη συμβολαίου για τον Γιαν Εμβιλά που όπως φαίνεται έχει πάρει απόφαση να ανακαλύψει νέους ποδοσφαιρικούς κόσμους αλλά και για τον Παϊτίμ Κασάμι που ήδη αποτελεί παρελθόν.

Ο Χουάνγκ (40 συμ, 5 γκολ, 4 ασίστ) λοιπόν είχε τρεις συνοδοιπόρους ως τη λήξη της σεζόν. Και οι τρείς όπως φαίνεται δεν μένουν πια εδώ. Επί της ουσίας λοιπόν ο επόμενος προπονητής θα πρέπει να σχεδιάσει από την αρχή τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Και μάλιστα με μια εξαιρετική προϋπόθεση. Ότι θα το κάνει με βάση τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή του ρόστερ. Τα χαρακτηριστικά του. Το ταλέντο του. Τις ικανότητες αλλά και τις αδυναμίες του.

Όλα τα μπορεί

Είχε πάρα πολύ καλή ισορροπία το δίδυμο Εμβιλά-Χουάνγκ για ένα μεγάλο μέρος της σεζόν. Έδειξε να ταιριάζει ακόμη καλύτερα στο φινάλε και ένας σχηματισμός με τρεις –ίσως και από την επιβάρυνση-, όταν ο Σαμασέκου προστέθηκε σε αυτή την εξίσωση ενδεκάδας. Μπορεί λοιπόν ο Κορεάτης να παίξει με ένα καθαρό αμυντικό χαφ έχοντας μπροστά ένα «10άρι». Μπορεί να λειτουργήσει και σε τρίγωνο με ένα δεύτερο «8άρι» που θα αυξάνει την πίεση στην κυκλοφορία του αντιπάλου κλπ. Μπορεί γενικώς, μιας και το πακέτο του είναι επιπέδου «κάνω τη διαφορά». Κάποιος που μπορείς να σχεδιάσεις πάνω του όχι μια γραμμή, αλλά μια ολόκληρη ομάδα.

Το… δάσος με τους δανεικούς

Ποιο είναι το αμέσως επόμενο ιδιαίτερο στοιχείο; Ότι μπορεί να έφυγαν όλοι οι «γύρω» του, αλλά ο Χουάνγκ δεν νιώθει μόνος του στην πολυκατοικία της μεσαίας γραμμής: Μαντί Καμαρά (Ρόμα), Αγκιμπού Καμαρά (Ατρόμητος), Μαμαντού Κανέ (Πάφος), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Κόνιασπορ), Πιέρ Κούντε (Μπόχουμ), Πέπε (Καρταχένα) αλλά και οι Μπαντιουγκού Φαντιγκά (Ιωνικός), Μάξι Λοβέρα (Ιωνικός), Αμπντουλαγιέ Νταμπό (Λεβαδειακός) συνθέτουν ένα ολόκληρο παζλ «δανεικών» με βάση τη μεσαία γραμμή.

Μπορεί να μην επιστρέψει κανείς (χθες στην Τουρκία έγραψαν ότι η Γαλατά Σαράι ετοιμάζει πρόταση για τον Μαντί Καμαρά για παράδειγμα), μπορεί ο προπονητής να θελήσει να δώσει σε κάποιους μια ακόμη ευκαιρία ή έστω να τους δει στην προετοιμασία. Με βάση την πρώτη αξιολόγηση των αναγκών ο Ολυμπιακός πηγαίνει για τη μεταγραφή δύο κεντρικών χαφ. Άρα οι άλλες θέσεις του rotation (λογικά θα κλείσουν στο σύνολο των πέντε) μπορεί να αφορούν σε ποδοσφαιριστές που ήδη ανήκουν στην ομάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ