Η ομάδα του Μπλατ… πετάει

Η ομάδα του Μπλατ… πετάει

Μεγάλες καριέρες κάνουν οι παίκτες που «έβγαλε» ο Ντέιβιντ Μπλατ στον Ολυμπιακό

Και ξαφνικά, μετά την (επίσημη) έλευση του Γουίλιαμς –Γκος στο ΣΕΦ, οι πάντες θυμήθηκαν έναν πρώην: τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ναι, έναν προπονητή που όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό είχε περγαμηνές μεγάλες, ωστόσο δεν δικαίωσε το όνομα που είχε στη μπασκετική πιάτσα.

Καλό είναι, όμως, να πιάσουμε το νήμα από την αρχή. Ο Μπλατ, αμερικανοϊσραηλινός κόουτς, πήρε το τιμόνι του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2018. Ισως μια όχι ιδιαίτερα εύφορη περίοδος για το τμήμα μπάσκετ των Ερυθρολεύκων, υπήρχαν και ζητήματα αρκετά στη λειτουργία του, οπότε δεν μπορεί να υποστηριχθεί πως φυσούσε ούριος ανέμος στα πανιά του προπονητή. Το θέμα είναι τι επιλογές έκανε ο Μπλατ.

Αρχικά, πόνταρε στον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, έναν παίκτη που υπέγραψε το ’18 και θα έμενε για δύο χρόνια στο Λιμάνι, όμως δεν συνέβη το συγκεκριμένο πολύ απλά γιατί δεν ενθουσίασε κανέναν ο συγκεκριμένος παίκτης. Αποχώρησε το ’19. Και επανήλθε χθες, ως πρωταθλητής Ευρώπης με τη φανέλα της Ρεάλ, γιατί πολύ απλά ανέβασε τα επόμενα χρόνια την απόδοσή του.

Ποιος αντικατέστησε τον Γουίλιαμς –Γκος το καλοκαίρι του ’19, πάντα επί Μπλατ; Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν. Παίκτης που επίσης τότε έκανε τα πρώτα του (ευρωπαϊκά) βήματα και ήδη θεωρείται από τα «καλά ονόματα» της Ευρωλίγκας.

Μεταγραφή του καλοκαιριού του ’18 ήταν και ο Ζακ Λεντέι. Λίγοι τον πίστεψαν. Ζητούσαν όλοι, εκείνη την εποχή, ένα νέο … Κάιλ Χάινς. Δεν ήταν ακριβώς αυτό ο Λεντέι των 2, 02 μ. αλλά τη δουλειά την έκανε. Περισσότερο φάνηκε πέρυσι με τη φανέλα της Παρτιζάν! Κι αυτός έμεινε μόλις έναν χρόνο στον Ολυμπιακό.

Ηρθε επίσης το ’18 ο Σάσα Βεζένκοφ και την ιστορία του όλοι τη γνωρίζουν. Όπως και τα άλματα ποιότητας που ήδη επιτυγχάνει με τρόπο θεαματικό.

Και τέλος, ο Μπλατ είπε το «ναι» για τον Κέβιν Πάντερ. Το καλοκαίρι του ’19 αυτός ο σκόρερ ολκής άφησε την ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό, με τη διαφορά πως δεν στέριωσε στο Λιμάνι και την επόμενη άνοιξη, στις αρχές του covid, αποχώρησε. Ηταν όμως θαυμάσιος παίκτης και μέγα μυστήριο το γιατί δεν έπιασε.

Πότε επήλθε το διαζύγιο με τον Μπλατ; Στις 6 Οκτωβρίου του 2019. Δεν πήγαινε άλλο η συμβίωση. Υπήρχαν και θέματα υγείας που ήταν αδύνατον να ξεπεραστούν. Αλλά ας μείνουμε στο εξής: ομάδα δεν έκανε, ούτε είχε κάποια σούπερ αποτελέσματα ο κόουτς. Δεν έπιασε στον Ολυμπιακό. Βλέποντας, όμως, την πορεία στον χρόνο κάποιων «δικών του» μεταγραφών, αντιλαμβάνεσαι πως δεν έπεσε και τόσο έξω και άρα «κάτι» είχε δει.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ