Ο Χίγκινς, ο Ιτούδης και η «καραμπόλα» με Ντόρσεϊ και Ολυμπιακό

Ο Χίγκινς, ο Ιτούδης και η «καραμπόλα» με Ντόρσεϊ και Ολυμπιακό

Ο Δημήτρης Ιτούδης καίγεται για τον Κόρι Χίγκινς στη Φενέρμπαχτσε και αυτό είναι πολύ καλό νέο για τον Ολυμπιακό. Αρκεί...

Με το ημερολόγιο να γράφει 11 Ιουλίου, οι ομάδες της Euroleague έχουν μπει για τα καλά στην «αρένα» της μεταγραφικής περιόδου κάνοντας, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, τις κινήσεις τους για την επόμενη σεζόν. Ο Ολυμπιακός αναζητεί ακόμα τουλάχιστον δύο προσθήκες, με τους «ερυθρόλευκους» μετά την αποχώρηση του Σλούκα να έχουν ρίξει το βάρος στην απόκτηση ενός γκαρντ.

Πρώτος στη λίστα του Ολυμπιακού για πολύ καιρό ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Μπορεί ο ομογενής γκαρντ να βρίσκεται υπό καθεστώς συμβολαίου με τη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο οι σχέσεις του με την ομάδα και ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε (ή δεν χρησιμοποιήθηκε) από τον Δημήτρη Ιτούδη προς το φινάλε της σεζόν, τον έφεραν σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην πόρτα της εξόδου από τη Φενέρ.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Στο μαγικό καπέλο του Γιώργου Μπαρτζώκα

Με την τουρκική ομάδα όμως να στηρίζεται πάνω στην πιθανή απόκτηση του Κώστα Σλούκα και τον παίκτη τελικά να καταλήγει στον Παναθηναϊκό, οι λύσεις στην αγορά είναι αρκετά περιορισμένες και θα ήταν παράλογο να αποφασίσει να αφήσει η Φενέρ τον Ντόρσεϊ να αποχωρήσει, από τη στιγμή που δεν έχει βρει τον παίκτη να τον αντικαταστήσει.

Μια περίπτωση παίκτη ωστόσο που φαίνεται να απασχολεί τον Έλληνα τεχνικό και που θα μπορούσε να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων από το οποίο θα επηρεαστεί και ο Ολυμπιακός, είναι αυτή του Κόρι Χίγκινς. Ο Αμερικανός έχει συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, αλλά βρίσκεται κι εκείνος σε συζητήσεις με τους Καταλανούς για να αποχωρήσει, στο πλαίσιο των κινήσεων που κάνουν οι Μπλαουγκράνα και της αλλαγής οικονομικής πολιτικής.

Έτσι σε περίπτωση που ο Χίγκινς βγει ελεύθερος στην αγορά η ομάδα του Ιτούδη αναμένεται να κινηθεί για την απόκτησή του, κάτι που μπορεί να φέρει εξελίξεις με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και στην ουσία να απελευθερώσει τον παίκτη. Αν συμβεί αυτό είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα «χτυπήσει» για τον ομογενή γκαρντ με σκοπό να τον ντύσει ξανά στα «ερυθρόλευκα».

Από μόνη της η περίπτωση Χίγκινς τώρα δεν είναι απίθανο να απασχολήσει τον Ολυμπιακό, μιας και πρόκειται για έναν παίκτη που όταν είναι υγιής μπορεί να κάνει τη διαφορά σε κάθε ομάδα, ωστόσο ο Ντόρσεϊ κατέχει το ελληνικό διαβατήριο κάτι που θα λύσει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια των ανθρώπων των Πειραιωτών σχετικά με τον αριθμό των Ελλήνων παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ