Γιατί ο Βούκσεβιτς μπορεί να γίνει το κλειδί του καλοκαιριού στο λιμάνι

Γιατί ο Βούκσεβιτς μπορεί να γίνει το κλειδί του καλοκαιριού στο λιμάνι

Ο γιος του Ντούσαν Βούκσεβιτς μεγάλωσε στον Ολυμπιακό. Και αν επιστρέψει…

Την αποκάλυψη την έκανε προ ημερών to10. O Τριστάν Βούκσεβιτς είναι δεδομένα στο μπλοκάκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Έστω και με μπόλικα «αν» γύρω από την περίπτωση. Βλέπετε ο νεαρός φόργουορντ-σέντερ μόλις έγινε ντραφτ (Νο 42) και ήδη αυτές τις ημέρες συμμετέχοντας στο summer league του Λας Βέγκας, προσπαθεί να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ των Γουίζαρντς.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να προσθέσει κανείς κάτι άλλο αναζητώντας τον συντελεστή δυσκολίας του εγχειρήματος. Ο γιος του Ντούσαν όμως (που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 1997 αντικαθιστώντας τον Γιώργο Σιγάλα) δεν είναι καθόλου απίθανο να επιστρέψει στην Ευρώπη. Και αυτή την λεπτομέρεια είναι που ψάχνει ο νταμπλούχος Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Μπλέκουν τους «αιωνίους» για τον Γκάι (pic)

Όχι μόνο γιατί ο 20χρονος είναι καθαρά δικό του παιδί –στις ακαδημίες της ομάδας ως το 2019 όταν και επέλεξε να μετακομίσει στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ, στην οποία αγωνίστηκε επίσης ο πατέρας του-. Κυρίως γιατί είναι γεννημένος στην Ελλάδα, άρα και κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου.

Δύο μεταγραφές έχει σκοπό να κάνει ο Ολυμπιακός μετά τον Σίκμα. Έναν γκαρντ πρώτης γραμμής και κάποιον που θα δώσει λύσεις στο 4-5. Ο Βούκσεβιτς λοιπόν σε αυτό θα μπορούσε να είναι ιδανικός. Και χρόνο συμμετοχής να βρει. Και κατ επέκταση να λύσει και τα χέρια του Ολυμπιακού συμπληρώνοντας την έκτη «ελληνική» θέση στο ρόστερ.

Με τον Βούκσεβιτς ο Ολυμπιακός που σήμερα έχει έξι ξένους –και με τον Σίκμα ανεβαίνει στους επτά- κλείνει το ρόστερ του με οκτώ ξένους, και δεν έχει διαφορά με πέρσι μιας και αντί των Σλούκα και Βεζένκοφ θα έχει τον 20χρονο και τον Γουόκαπ. Χωρίς τον Βούκσεβιτς όμως η ιστορία δημιουργεί ανάγκες και για ένατο ξένο και εκεί το πράγμα σαφώς και γίνεται πιο δύσκολο.

Ο νεαρός αγωνίστηκε πέρσι στην Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μάλιστα προς το τέλος στον… πόλεμο των playoffs κόντρα στην Ρεάλ βρήκε έναν μικρό ρόλο και έδειξε δείγματα του τεράστιου ταλέντου του.

Στο δεύτερο ματς του στο Summer League κόντρα στους Σέλτικς είχε 14 πόντους και 8 ριμπάουντ στην ως τώρα καλύτερη εμφάνιση του, ενώ χθες κόντρα στους Σπερς του επιβλητικού Γουαμπενιάμα σταμάτησε στους 9 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ