Ο «μπόμπερ» Μίχαϊλιουκ που βάζει φωτιά στα καλάθια και ο «εγκέφαλος» Νέτο – Ο Μπαρτζώκας αποφασίζει…

Ο «μπόμπερ» Μίχαϊλιουκ που βάζει φωτιά στα καλάθια και ο «εγκέφαλος» Νέτο – Ο Μπαρτζώκας αποφασίζει…

Σβι Μίχαϊλιουκ και Ραούλ Νέτο είναι δύο παίκτες από την αγορά του NBA που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για τον Ολυμπιακό. Τα διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους και η καλύτερη επιλογή για τους «ερυθρόλευκους».

Η off season προχωράει, οι ομάδες της Euroleague η μία μετά την άλλη κάνουν τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις στα ρόστερ τους με στόχο να είναι έτοιμες για την επόμενη σεζόν και στον ίδιο δρόμο κινείται και ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ολοκλήρωσε με συνοπτικές διαδικασίες την τρίτη φετινή της μεταγραφή καθώς μετά τις επιστροφές των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ανακοίνωσε την απόκτηση του Λουκ Σίκμα, με τον Αμερικανό φόργουορντ να αποτελεί τον εκλεκτό του τεχνικού του Ολυμπιακού για να συμπληρώσει τη frontline των «ερυθρόλευκων».

Διαβάστε επίσης: Βαγγέλης Ζούγρης: Το «διαμαντάκι» του Σπανούλη που οδηγεί την Ελλάδα στην κορυφή (vids)

Ο Ολυμπιακός στοχεύει πλέον στην απόκτηση ενός γκαρντ που θα συνθέσει μαζί με τους Κάνααν, Γουόκαπ, Γκος και Λούντζη την περιφέρεια της ομάδας, για να απομείνουν στη συνέχεια μόνο οι διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ και η ενίσχυση του ελληνικού κορμού. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην αγορά (και κυρίως σε αυτήν του NBA) για αναζήτηση ενός παίκτη που να διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο «2», με κυριότερο την ικανότητα στο σκοράρισμα.

Το όνομα του Ουκρανού Σβι Μίχαϊλιουκ ακούστηκε έντονα για τον Ολυμπιακό τις τελευταίες ώρες, με τις πληροφορίες από το εξωτερικό να αναφέρουν ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας του έχουν καταθέσει ήδη πρόταση. Ένας άλλος παίκτης με τον οποίο ενεπλάκη ο Ολυμπιακός από χθες το βράδυ, είναι ο Βραζιλιάνος γκαρντ Ραούλ Νέτο, που ολοκλήρωσε τη σεζόν στο NBA με τη φανέλα των Καβαλίερς.

Ο Βραζιλιάνος (με ιταλικό διαβατήριο) Νέτο, έχει πλέον πίσω του μια οκταετία στο NBA και βρίσκεται στη free agency αναζητώντας την επόμενη ομάδα του. Είναι ένας εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, που δημιουργεί με ευκολία για τους συμπαίκτες του, ωστόσο δεν πρόκειται για τον παίκτη με το «φονικό ένστικτο». Διαθέτει συμπαθητικό σουτ με 36.1% ποσοστό καριέρας στα τρίποντα στο NBA, ενώ με τους Καβς τη φετινή σεζόν είχε 3,3 πόντους, 1,6 ασίστ και 1 ριμπάουντ σε 48 παιχνίδια σε 10:50″ συμμετοχής ανά αγώνα.

Ο Μίχαϊλιουκ από την άλλη όπως έχουμε αναφέρει έχει ακριβώς το πακέτο που φαίνεται να ψάχνει ο Ολυμπιακός, με μεγαλύτερο «όπλο» του το σουτ, μιας και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στο NBA με τη φανέλα των Χόρνετς μέτρησε 10,6 πόντους με 40,4% στα τρίποντα, 2,7 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ σε 22,5 λεπτά κατά μέσο όρο, σε 19 εμφανίσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και τις ανάγκες του ρόστερ, η περίπτωση του Μίχαϊλιουκ (ή ενός παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά) μοιάζει πιο ταιριαστή για τον Ολυμπιακό, από αυτήν του Νέτο, που αποτελεί ναι μεν μια πολύ ποιοτική λύση αλλά δεν φαίνεται να ταιριάζει στις ανάγκες των Πειραιωτών, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ