«Μιλά με Μοτιεγιούνας ο Παναθηναϊκός»

«Μιλά με Μοτιεγιούνας ο Παναθηναϊκός»

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας, όπως αποκαλύπτει το Eurohoops, προκειμένου να καλύψει το κενό του Παπαγιάννη.

Ο Παναθηναϊκός εξετάζει την περίπτωση του Ντονάτας Μοτιεγιούνας της Μονακό για τη θέση του σέντερ, σύμφωνα με το «Eurohoops», με τον Λιθουανό να είναι σε θέση να καλύψει το τεράστιο κενό του Γιώργου Παπαγιάννη.

Ο 32χρονος Λιθουανός σέντερ, ύψους 2.13 φαντάζει ως ιδανική λύση για να γίνει ο αντικαταστάτης του Παπαγιάννη, ο οποίος χθες ανακοινώθηκε από την Φενέρμπαχτσε.

Διαβάστε επίσης: Η εποχή των «δεινοσαύρων» και το μεγάλο πρόβλημα του Αταμάν

Το άτομο που συνδέει τις δύο πλευρές είναι ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος εκπροσωπεί τον Μοτιεγιούνας και διατηρεί σχέσεις συνεργασίας και με τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο τελευταίες σεζόν του με τη φανέλα της Μονακό ήταν εξαιρετικές, αποτελώντας έναν καθοριστικό παράγοντα στο παιχνίδι των «Μονεγάσκων», καθώς προσέφερε απειλή και μακριά από τη ρακέτα, πράγμα το οποίο ζητά ο Αταμάν και ήταν κάτι το οποίο διέθετε σε μεγάλο βαθμό και ο Παπαγιάννης.

Την περασμένη σεζόν έφτασε με τη Μονακό έως τον ημιτελικό της Euroleague, όπου και αποκλείστηκαν από τον Ολυμπιακό, με τον Λιθουανό να έχει στη διοργάνωση κατά μέσο όρο 8.5 πόντους (55,8% βολές, 63,5% δίποντα, 25% τρίποντα), 3.6 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ και 10 στο σύστημα αξιολόγησης σε συνολικά 41 παιχνίδια, με 17:47 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι.

Παράλληλα ο Μοτιεγιούνας κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα στη Γαλλία, ματσάροντας στους τελικούς το νεαρό φαινόμενο, Βίκτορ Γουενμπανιάμα και συνολικά είχε μέσο όρο 10.3 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ, σε 29 αγώνες εντός Γαλλίας.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Ζαλγκίρις, για να περάσει στη συνέχεια μία εξαετία στο NBA (4 χρόνια στους Ρόκετς και από 1 σε Πέλικανς και Σπερς), για να περάσει για δύο χρόνια και από την Κίνα πριν πιάσει Ευρώπη για λογαριασμό της Μονακό.

Ο Μοτιεγιούνας βρίσκεται στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας της Λιθουανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, εκεί οπού ενδέχεται να αντιμετωπίσει και την Εθνική Ελλάδος στην νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης. Με την Εθνική του ομάδα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Eurobasket του 2013.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ