Ευρωλίγκα : Τραβάει κι άλλο το σκοινί ο Μπερτομέου

Ευρωλίγκα : Τραβάει κι άλλο το σκοινί ο Μπερτομέου

Σύμφωνα με λιθουανικό δημοσίευμα, οι επιτελείς της Βαρκελώνης θα βάλουν πάνω στα «παράθυρα» της FIBA και αγώνες του Eurocup!

Η παρωδία που εκτυλίχθηκε φέτος με την παράλληλη διεξαγωγή αγώνων της Ευρωλίγκας και των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 στα λεγόμενα «παράθυρα» θα συνεχιστεί, όπως όλα δείχνουν, και του χρόνου και μάλιστα… διευρυμένη. Διότι σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής ιστοσελίδας krepsinis.net, που επικαλείται πηγές από την Ευρωλίγκα, οι επιτελείς της Βαρκελώνης έχουν αποφασίσει να ορίσουν πάνω στα «παράθυρα» της επόμενης σεζόν και αγώνες του Eurocup!

Θυμίζουμε ότι στην τρέχουσα σεζόν το Eurocup έμεινε έξω από την κόντρα μεταξύ Ευρωλίγκας και FIBA. Οι αγώνες του διακόπηκαν στο διάστημα που έπαιζαν οι εθνικές ομάδες τον Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο και οι διεθνείς που αγωνίζονταν σε αυτό μπόρεσαν να δώσουν κανονικά το «παρών» στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματά τους.

Τώρα, όμως, ο Τζόρντι Μπερτομέου και οι συνεργάτες του δεν προτίθενται να διακόψουν το Eurocup. Όπως γράφει το krepsinis.net, θα οριστούν κανονικά αγώνες τις εβδομάδες των «παραθύρων» με ημέρα διεξαγωγής τους την Τρίτη. Δεδομένου ότι οι Εθνικές θα παίζουν Πέμπτη και Κυριακή, είναι πρακτικά αδύνατο οι διεθνείς να προλάβουν να αγωνιστούν με τις Εθνικές ομάδες τους. Και το πρόβλημα για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα γίνει πλέον τεράστιο, αφού ούτε η Ευρωλίγκα θα κάνει φυσικά διακοπή.

Κι αν για την Ευρωλίγκα υπάρχει η δικαιολογία ότι οι αγώνες είναι πολλοί, το πρόγραμμα σφικτό και δεν μπορεί να υπάρξει διακοπή, για το Eurocup δεν υπάρχει αυτή η δικαιολογία. Αποδείχθηκε αυτό φέτος και η δομή και ο αριθμός των αγώνων της διοργάνωσης δεν αλλάζουν. Οπότε είναι προφανές ότι ο Μπερτομέου και οι συνεργάτες του το κάνουν επίτηδες, θέλοντας να τραβήξουν κι άλλο προς τα άκρα το σκοινί των σχέσεών τους με τη FIBA.

Όλα αυτά, φυσικά, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της λιθουανικής ιστοσελίδας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ