Στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα – Ο Μίχαϊλιουκ, η «έξτρα» κίνηση και το ευέλικτο ρόστερ του Ολυμπιακού

Στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα – Ο Μίχαϊλιουκ, η «έξτρα» κίνηση και το ευέλικτο ρόστερ του Ολυμπιακού

Ο Σβι Μίχαϊλιουκ είναι το «κομμάτι» του παζλ που λείπει στο πλάνο του Μπαρτζώκα, που έχει δημιουργήσει ένα πλήρες και ευέλικτο ρόστερ. Η «έξτρα» προσθήκη και ο ελληνικός κορμός.

Ο Ολυμπιακός μετά την απόκτηση του Λουκ Σίκμα, βρίσκεται σε αναζήτηση βασικού σούτινγκ γκαρντ και ο μεγάλος στόχος του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είναι άλλος από τον Σβι Μίχαϊλιουκ.

Ο Ουκρανός «μπομπέρ» ενδιαφέρει έντονα τους Πειραιώτες, ο Έλληνας τεχνικός θεωρεί ότι είναι το κομμάτι του παζλ που λείπει, προκειμένου να προσθέσει έναν παίκτη πολύ υψηλού επιπέδου που θα κάνει τη διαφορά και θα κάνει ακόμη πιο ευέλικτο το πλήρες ρόστερ των ερυθρόλευκων.

Όπως διαβάσατε χθες από to10.gr, οι Πειραιώτες επικοινώνησαν με τους εκπροσώπους του παίκτη και τους επισήμαναν πως θα περιμένουν για την απάντησή του μέχρι την 1η Αυγούστου στην πρόταση που του είχαν καταθέσει για δύο σεζόν με συνολικές απολαβές 4 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση του Ουκρανού είναι και αυτή που καθορίζει όλες τις κινήσεις του Ολυμπιακού για αυτό και το τελεσίγραφο, με τον Μπαρτζώκα να έχει και τις εναλλακτικές του.

Αξίζει να σημειωθεί πως είτε έτσι είτε αλλιώς, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό ρόστερ, ακόμη κι αν έχασε τους Βεζένκοφ και Σλούκα. Σε κάθε θέση έχει τουλάχιστον δύο επιλογές από το πάνω ράφι, το ρόστερ μοιάζει έτοιμο, με εξαίρεση τη θέση «2» που αναμένεται να ενισχυθεί (είτε με τον Μιχαϊλιουκ, είτε με άλλον).

Με το δυάρι οι ερυθρόλευκοι δεν είναι δεδομένο ότι θα κλείσουν το ρόστερ τους μάλιστα, αφού ανάλογα τις ανάγκες της ομάδας ο Μπαρτζώκας δεν αποκλείεται προς το τέλος του καλοκαιριού να κοιτάξει για ακόμη έναν ψηλό στο 4-5, ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα του Βαγγέλη Ζούγρη, που αγωνίζεται στο Περιστέρι, έκανε… παπάδες με την Εθνική Νέων και αρέσει στον Μπαρτζώκα.

Το βάθος του ερυθρόλευκου ρόστερ

Ο Ολυμπιακός έχει στον άσο τον Τόμας Γουόκαπ, τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος και τον Μιχάλη Λούντζη, που είναι όλοι ψηλά γκαρντ και μπορούν να δημιουργήσουν και αναμφίβολα είναι εξαιρετικοί αμυντικοί.

Στο «2» είναι ο Αϊζέια Κάνααν που ανανέωσε, ο παίκτης που θα αποκτηθεί (Μίχαϊλιουκ;) και ο Τζορτζ Πάπας, ενώ στο «3» είναι ο Κώστας Παπανικολάου, ο Σακίλ ΜακΚίσικ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος είναι γκαρντ αλλά χρησιμοποιείται με άνεση και σαν φόργουορντ.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός στη θέση του πάουερ φόργουορντ έχει τον Λουκ Σίκμα, που είναι το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα, τον Άλεκ Πίτερς, που ανανέωσε και στο «5» είναι η πιο ισχυρή ομάδα στην Ευρώπη με τους Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά και τον Γιώργο Τανούλη.

Αν αποκτηθεί ο Μίχαϊλιουκ λοιπόν καταλαβαίνει κανείς ότι ανεβαίνει ακόμη ένα επίπεδο ο Ολυμπιακός, ενώ ο Μπαρτζώκας θα έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ με πολύ ύψος και φυσικά προσόντα, αλλά και ένα ρόστερ που θυμίζει… Λερναία Ύδρα, με πολλές επιλογές και λύσεις, αλλά και διαφορετικά σχήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ