Μπερτομέου : «Σήμερα είναι απίθανο να αποχωρίσει ομάδα από την Euroleague»

Μπερτομέου : «Σήμερα είναι απίθανο να αποχωρίσει ομάδα από την Euroleague»

Ο Ζόρντι Μπερτομέου, μιλώντας στον σερβικό Τύπο, μίλησε για το Final 4 που έρχεται, την αντικατάσταση του Ερυθρού Αστέρα από την Μπουντούτσνοστ ενώ έδωσε και… είδηση που αφορά τον Παναθηναϊκό.

Ο επί κεφαλής της Euroleague, σε συνέντευξη που έδωσε στη σέρβικη «Novosti» ενόψει του Final 4 του Βελιγραδίου, μίλησε για τις σέρβικες ομάδες που ήρθαν (Μπουντούτσνοστ) ή έφυγαν (Ερυθρός Αστέρας), για τις επαφές μεταξύ Euroleague και FIBAώ σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε με νόημα πως καμία ομάδα από τις 16 δεν θα αποχωρήσει από τη Λίγκα.

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Ερυθρός Αστέρας και πάλι στην Euroleague, ανέφερε: «Όπως γνωρίζετε οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στην EuroLeague είναι χωρισμένες με το έναν ή τον άλλο τρόπο. Η μοναδική πιθανότητα για να συμμετάσχει ο Ερυθρός Αστέρας στην EuroLeague, είναι μία από τις 16 ομάδες να αφήσει την θέση της, κάτι που σήμερα είναι απίθανο».

Ενώ για την επόμενη οικοδέσποινα του Final 4 του 2019 είπε: «Η Μόσχα εδώ και καιρό είναι υποψήφια, αλλά όχι και η μοναδική. Δεν υπάρχουν φαβορί για την κούρσα του 2019. Ελπίζουμε σύντομα να ανακοινώσουμε τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα Final Four του 2019 και του 2020».

Δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά και στις σχέσεις Euroleague-FIBA: «Δεν υπάρχει κάτι νέο. Μετά τις τελευταίες προσπάθειες και συζητήσεις που είχαμε, είναι ξεκάθαρο πως στην FIBA δεν ενδιαφέρονται για περαιτέρω επαφές μέχρι να κλείσει ο τωρινός κύκλος των προκριματικών».

Ενώ για την πρωτάρα Μπουντούτσνοστ, ανέφερε τα εξής: «Σε μία συνάντηση που είχαμε με την διοίκηση της Μπουντούτσνοστ, την ενημερώσαμε για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί κάθε ομάδα που αγωνίζεται στην EuroLeague. Είναι ένα ευρύ φάσμα κριτηρίων που αφορούν την δομή της ομάδας, το ελάχιστο μπάτζετ, το γήπεδο και τους κανόνες του οικονομικού fair play. Δουλεύουν για να ανταποκριθούν στα κριτήρια συμμετοχής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ