Πονίτκα: «Ο Παναθηναϊκός ήταν από τις χειρότερες ομάδες πέρυσι, καλή τύχη στον Μπαλτσερόφκσι»

Πονίτκα: «Ο Παναθηναϊκός ήταν από τις χειρότερες ομάδες πέρυσι, καλή τύχη στον Μπαλτσερόφκσι»

Ο πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού μίλησε στην χώρα του για τους «πράσινους», αλλά και την ευχή του στον Μπαλτσερόφκσι για καλή σεζόν.

Ο Ματέους Πονίτκα μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, την «przegladsportowy», σχετικά με την θητεία του στον Παναθηναϊκό, την μεταγραφή του στην Παρτιζάν αλλά και για τον συμπατριώτη του, Μπαλτσερόφσκι των «πρασίνων», που θα είναι ο δεύτερος παίκτης που θα αγωνίζεται στην Euroleague τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «przegladsportowy»:

Για την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό: «Μπορεί σε πολλά ματς να μην κερδίζαμε, αλλά όταν βγαίνω στο γήπεδο δίνω το 100%. Αν αφεθείς, οι αντίπαλοί σου θα σε ειρωνευτούν και δεν θέλω να με γελοιοποιούν. Χτίζω τη θέση μου στην Ευρωλίγκα εδώ και αρκετά χρόνια και δεν θέλω να τη χάσω. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, τουλάχιστον τα πλέι οφ, δεν ήταν εύκολα. Στον ημιτελικό παλέψαμε με το Περιστέρι, στον τελικό με τον Ολυμπιακό, υπήρχαν και απαιτητικά ματς».

Για τη μεταγραφή του στην Παρτιζάν: «Καταρχήν να θυμίσουμε ότι η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό ήρθε απότομα μετά το περσινό Ευρωμπάσκετ. Άλλωστε, είχα συμφωνήσει να πάω στην Ιταλία και να μην παίξω στην Ευρωλίγκα. Νομίζω ότι το Ευρωμπάσκετ, που ήταν επιτυχημένο για μένα, είχε μεγάλο αντίκτυπο. Είχα κάποιες καλές προσφορές από καλές ομάδες τώρα, όχι μόνο από την Παρτιζάν. Ο Παναθηναϊκός ήταν από τις χειρότερες ομάδες της Ευρωλίγκας πέρυσι, οι παίκτες του δεν υπέγραψαν συμβόλαια με δυνατούς συλλόγους το καλοκαίρι. Εγώ το αντιμετωπίζω ως μια αθλητική προώθηση και νομίζω ότι είναι και χάρη στο Ευρωμπάσκετ».

Για το γεγονός πως δεν θα είναι ο μόνος Πολωνός στην Euroleague τη νέα σεζόν, καθώς θα υπάρχει και ο Μπαλτσερόφκσι στον Παναθηναϊκό: «Μιλήσαμε. Του είπα πώς ήταν η σεζόν μου στην Αθήνα, πώς είναι ο σύλλογος και τι ξέρω για αυτόν. Αλλά μέχρι εκεί, γιατί ο καθένας παίρνει τις δικές του αποφάσεις. Ο Άλεξ θα παίξει στην Ευρωλίγκα σε μεγάλη ομάδα και θα είναι μια καλή εμπειρία για αυτόν. Σταυρώνω τα δάχτυλά μου (σ.σ. για καλή τύχη)».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ